Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Makelaar met ballen! Deze makelaar doet het nét even anders en dat zit zo

Aangeboden door Gusto Casa 23 januari 2020

Dat je huis in deze markt goed verkoopt, hoeven we je vast niet te vertellen. Maar… kan het nóg beter? Volgens makelaar Lindy Hendriks van Gusto Casa wel. Al is daar volgens haar meer voor nodig dan de meeste makelaars bieden. “Een woning op Funda zetten en een bord op het raam plakken kan iedereen”, vindt Lindy. Daarom pakt deze makelaar met ballen het compleet anders aan: “Als ik een woning verkoop, zit daar een goed uitgedachte strategie achter.”

Een belangrijk onderdeel van de verkoopstrategie, is het bepalen van de juiste doelgroep(en). Daarvoor is het analyseren van data essentieel, weet Lindy. “Ik kan nagaan welke woningen mensen op mijn site bekijken, om te weten te komen wat potentiële kopers interesseert”, begint ze.

“Ook analyseer ik de verhuisbewegingen, de potentiële doelgroepen en potentiële nieuwbouw”, gaat Lindy verder. “Dit zijn gegevens die de NVM paraat heeft. Ook Funda heeft voldoende data beschikbaar voor het bepalen van de juiste vraagprijs.” Stel dat een zekere woning vooral in trek blijkt bij jonge stellen, dan zorgt Lindy dus dat die woning vervolgens, met juiste vraagprijs, extra onder de aandacht komt van die doelgroep.

Een extra zetje

Naast de slimme inzet van data, onderscheidt Lindy zich ook door de manier waarop ze potentiële kopers informeert. Hoe ze dat doet? “Bijvoorbeeld door te bloggen! Zo schrijf ik onder andere blogs over de buurt rond de Amsterdamsestraatweg, redenen waarom je juist hier een huis wilt kopen en over de situatie op de woningmarkt”, aldus Lindy.

“Doordat ik eerder al een doelgroepanalyse heb gedaan, weet ik bij welke mensen ik de blogs onder de aandacht wil brengen. Door het geven van deze informatie, krijgen mensen vertrouwen. Dat kan soms nét dat zetje geven dat mensen laat inzien dat een bepaalde woning voor hen de juiste is.”

Tekst gaat verder onder de foto

Lindy Hendriks Gusto Casa
Foto: Lindy Hendriks van Gusto Casa

Je moet het voelen

Je kunt natuurlijk nog zoveel foto’s van een woning bekijken: uiteindelijk weet je pas of het bij je past, wanneer je er bent. “Een woning moet je zien en voelen. Daarom vind ik een Openhuis niets. Mensen moeten de tijd krijgen om een woning in alle rust mee te maken”, vertelt Lindy.

Ze vindt het bovendien belangrijk dat mensen zich tijdens een bezichtiging op hun gemak voelen: “Gusto Casa betekent in het Spaans ‘thuis voelen’, en dat is precies waar ik voor wil zorgen.” Dat huiselijke, gezellige gevoel creëren zit hem in de kleine dingetjes, zo weet Lindy. “Ik zet bijvoorbeeld altijd een muziekje op, daar worden mensen meteen vrolijk van. Ook haal ik vaak wat lekkers in huis van een ondernemer uit de buurt. Laatst nog had ik tijdens een bezichtiging kaasjes op tafel gelegd van De Kazerij op de Twijnstraat. Op zo’n moment blijven mensen graag wat langer hangen en kan ik ook het gesprek aangaan om te vertellen waarom dit huis zo leuk is en wat de mogelijkheden zijn!”

Helemaal thuis in de buurt

Minstens zo belangrijk als je thuis voelen in een huis, is dat je blij bent met de buurt waar je komt te wonen. Lindy’s kerngebied omvat Pijlsweerd, de Tweede Daalsebuurt, Ondiep en Elinkwijk, al kennen ook andere Utrechtse wijken voor haar weinig geheimen. “Zelf vind ik het heel leuk om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen hier in de buurt, zodat ik mensen er alles over kan vertellen”, zegt Lindy. Ook laat ze mensen graag zelf ervaren hoe leuk de omgeving rond de Amsterdamsestraatweg is, door hen te trakteren op een drankje. “Mensen die de wijk nog niet kennen, laat ik op mijn kosten wat drinken bij The Food Club. Eigenaars Jeroen en Carlijn weten zoveel over de wijk en kunnen daar heel leuk over vertellen. Dat maakt vaak dat mensen nóg enthousiaster worden.”

Tekst gaat verder onder de foto

Gusto Casa
Foto: Gusto Casa

De beste deal

Door de slimme combinatie van data-analyse, bloggen en net dat beetje meer te doen tijdens de bezichtiging, kan Lindy voor verkopers de beste deal sluiten. Lindy: “Soms zeggen andere makelaars dat ze mijn vraagprijs voor een woning gewaagd vinden. Maar als je de juiste prijs vindt voor bij de juiste doelgroep, krijg je uiteindelijk de hoogste verkoopwaarde.”

Simpelweg kijken naar de vraagprijs van vergelijkbare woningen, is volgens de bevlogen makelaar niet voldoende. “Niet iedere woning is hetzelfde. Je buurman heeft misschien hetzelfde woonoppervlak, maar jouw woning heeft nét een andere keuken of een handig geplaatste uitbouw. Dat zijn dingen waar ik op let, omdat die ervoor kunnen zorgen dat een woning ineens meer waard is. Jouw woning is uniek, dus verdient ook een unieke aanpak.”

Benieuwd hoe goed Gusto Casa jouw woning kan verkopen? Lindy komt graag langs om advies te geven. Neem direct contact op.

Lees ook:

Wat een fijne wijk: 5 x dit is waarom jij in Elinkwijk wil wonen

Ben jij bekend met de wijk Elinkwijk in noordwest Utrecht? De wijk - gelegen tussen het Julianapark,...

4 x dit is waarom je nu een huis wilt kopen in de Daalsebuurt

Huizen aankopen voor ze op Funda staan? Het lukt deze Utrechtse makelaar

Droomhuis gezocht? Deze website wil je kennen als je een woning zoektMeer over Gusto Casa ontdekken?

Gusto Casa

makelaars

Vandaag gesloten

Amsterdamsestraatweg 184, Utrecht

Bekijk meer:makelaars

adv.