Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Loterij gewonnen? Dit is het duurste huis van Utrecht

Door Redactie indebuurt Utrecht 1 januari 2018

Geluk gehad en de Staatsloterij gewonnen? Mooi. Dan heb je nu eindelijk geld om een huis in Utrecht aan te schaffen. Je kunt gaan voor één van de duurste te koop staande huizen: een stadsvilla aan de Maliesingel. Kosten: 3,5 miljoen.

Ok, het is misschien niet zo heel waarschijnlijk dat je die 30 miljoen echt gewonnen hebt, maar een mens mag dromen, toch? Van 573 vierkante meter woonruimte, vijf slaapkamers en een gigantische tuin…. En het huis heeft – heel chique – ook nog eens een prachtige naam: ‘Op Goede Aerde’.

duurste-huis-utrecht-funda-23
Foto Funda.nl

Op Funda legt de makelaar uit waar die naam vandaan komt: “De naam van de villa ‘Op Goede Aerde’ is volgens overlevering ontstaan begin twintigste eeuw. Het verhaal gaat dat er een schilder op het hoogste punt van de gevel aan het werk was. Op onverklaarbare wijze viel hij van zijn trap en kwam terecht op de zachte aarde aan de voorzijde van de villa. Tot ieders grote verbazing overleefde de man de val zonder enige kleerscheuren. De toenmalig eigenaar heeft de villa vernoemd naar deze gebeurtenis.”

Meer zien? Check meer foto’s van het huis hier.

duurste-huis-utrecht-funda
Foto: Funda.nl

Meer over

Wonen

adv.