Ja hoor, huren in Utrecht is wéér duurder geworden

Door Janine Guijt 8 mei 2018

We weten het allemaal: als je voor een prikkie een woning wil huren, moet je zeker niet in Utrecht zijn. In de Domstad zijn de huizen nu eenmaal relatief duur. Voorlopig lijkt dat niet te veranderen, want Utrechtse optrekjes zijn wéér wat duurder geworden, blijkt uit de cijfers van huurwoningensite Pararius.

De gemiddelde huurprijs van Utrechtse woningen in de vrije sector is het afgelopen kwartaal met zeven procent gestegen. Je betaalt in de Domstad nu €16,44 euro per vierkante meter. Even ter vergelijking: van de middelgrote steden huur je in Apeldoorn het goedkoopst. Daar betaal je €10,43 per vierkante meter. De prijs voor een vrije sector huurwoning in Amsterdam blijft al jaren het hoogst: daar betalen huurders gemiddeld €22,48 per vierkante meter per maand.

Te weinig huurhuizen

Hoe komt het dat de huurprijs van huizen zo stijgt? Volgens Pararius heeft dat alles te maken met de grote vraag naar huurwoningen. Landelijk gezien overschrijdt de vraag het aanbod jaarlijks met zo’n 83.000 woningen en groeit het tekort aan huurwoningen minimaal door tot jaar 2020…

Ook op het gebied van koophuizen wordt de woningmarkt steeds krapper. Meer daarover lees je hier:

Utrecht Domtoren luchtfoto

Zo staat de huizenmarkt in Utrecht er op dit moment voor

De vraag die een heleboel Utrechters bezig houdt: hoe zit het op dit moment met de huizenmarkt? Is h...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.