Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huurprijzen blijven stijgen: dit betaal je nu gemiddeld in Utrecht voor een huurhuis

Door Bonnie Dekkers 7 juli 2020

Is het einde van de stijgende huurprijzen al in zicht? Daar kunnen we kort over zijn: nope. Toch is er in een aantal middelgrote en grote steden een daling in de prijzen te zien, wat mogelijk een van de gevolgen is van het coronavirus. Helaas hoort Utrecht daar dan weer niet bij, hier nam de huurprijs juist toe. Dat blijkt uit cijfers over het tweede kwartaal van 2020 die huurwebsite Pararius dinsdag 7 juli naar buiten bracht.

De huurprijzen stijgen

Volgens de cijfers van Pararius betaalt een nieuwe huurder in Utrecht maandelijks gemiddeld €17,81,- per vierkante meter aan huur. Dat betekent dat een woning van zestig vierkante meter een gemiddelde huurprijs van €1068,60 heeft. Een jaar eerder – in het tweede kwartaal van 2019 – betaalden nieuwe huurders in Utrecht gemiddeld €16,87 per vierkante meter per maand. Om dan nog even bij het voorbeeld van de woning van zestig vierkante meter te blijven: daar zou een huurder begin 2019 €1012,20 per maand voor betalen.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Verschil met jaar ervoor

Als we de cijfers van 2020 en 2019 met elkaar vergelijken, komen we uit op een stijging van 5,6 procent. En dat is best flink: begin 2019 stegen de prijzen bijvoorbeeld ‘maar’ met 1,4 procent (zie de grafiek hierboven).

De vijf grootste steden

In Amsterdam, Den Haag en Eindhoven is voor het eerst in lange tijd een lichte daling in de gemiddelde vrije sector huurprijs te zien. In Amsterdam daalde de gemiddelde huurprijs met 1,4 procent, in Den Haag met 0,5 procent en in Eindhoven met 1,9 procent. In Rotterdam steeg de gemiddelde huurprijs met 0,2 procent.

Over de cijfers van Pararius

Goed om te weten over de cijfers van Pararius: ze gaan over vrije sector huurwoningen (huurprijzen vanaf €710,86 per maand, die minimaal zestig en maximaal driehonder vierkante meter groot zijn). Het gaat om huurwoningen die vrij kwamen voor nieuwe huurders.

Meer lezen over huren in Utrecht:

te koop bord utrecht

Zo gaat het met de Utrechtse huizenmarkt in tijden van corona

We weten het allemaal: het is gekkenhuis op de Utrechtse woningmarkt. Huizenprijzen zijn torenhoog, ...

Zoveel nieuwbouwhuizen worden er op dit moment gebouwd in Utrecht

Zoveel eigen geld heb je nodig om als starter een huis te kunnen kopen in Utrecht

Meer over

Nieuws Wonen

adv.