Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Handig! Zo ontdek je in een paar minuten wat jouw huis waard is

Aangeboden door Waltmann Makelaars 21 oktober 2019

Eerder vertelden we je al dat de waarde van woningen de afgelopen tijd flink is gestegen. Goed nieuws als je jouw Utrechtse stulpje binnenkort wilt verkopen. Maar omdat de ene woning de andere niet is, is het wél zo fijn om van tevoren te weten wat nu precies de waarde van jouw huis is. Gelukkig is er een handige online tool waarmee je dat kunt berekenen. Hoe dat in z’n werk gaat? Simpeler dan je denkt!

Fijn in de oriëntatiefase

“Een inzicht krijgen in de waarde van je woning is een goede eerste stap om te bepalen waar je in de markt staat”, vertelt Wim Bentum van Waltmann Makelaars. “Daarom komt deze tool zeker goed van pas als je in de startfase zit en de verkoop nog niet helemaal concreet is.” De tool komt trouwens ook van pas als je een woning wilt aankopen. In dat geval kun je snel ontdekken hoeveel de woning(en) die je op het oog hebt ongeveer waard zijn.

Lekker huizen swipen

De tool die Waltmann heeft ontwikkeld, werkt hartstikke simpel. Wim legt uit: “Als eerste vul je jouw adresgegevens in en geef je aan om wat voor woning het gaat. Op basis van die informatie toont de tool foto’s van vergelijkbare woningen in de buurt. Is de woning die je ziet inderdaad vergelijkbaar met die van jou? Dan swipe je deze naar rechts. Is de woning heel anders? Dan swipe je deze naar links.” Simpel! Wanneer je een genoeg woningen hebt beoordeeld, krijg je direct een inschatting te zien van de waarde van jouw huis.

De koffie staat klaar!

Zo’n eerste inschatting is ontzettend fijn, maar vertelt natuurlijk niet het volledige verhaal. Wil je een volledige waardebepaling op maat? Dan kun je een afspraak maken bij Waltmann Makelaars. Zij zijn al 130 jaar actief op de Utrechtse woningmarkt en hebben alle kennis in huis om jou te helpen. “Naast inzicht in de woningwaarde kunnen we ook tips geven om die waarde te verhogen. Ook zit je bij ons goed voor advies over de verkoopstrategie en begeleiding bij de aan- en verkoop van woningen”, aldus Wim.

Meer lezen: 

5 dingen die je moet weten als je een huis verkoopt

Wist je dat veel mensen tijdens de vakantie besluiten om te verhuizen? Het is hét moment om het daar...

Verrassend (not): de gemiddelde woningwaarde is weer flink gestegen in Utrecht

Huizenjacht! 6 x dit wil je weten als je een koopwoning zoekt in Utrecht

5 dingen die je moet weten als je een huis kooptMeer over Waltmann Makelaars ontdekken?

Waltmann Makelaars

makelaars

Geopend08:30 - 17:30

Maliebaan 71, Utrecht

Bekijk meer:makelaars

adv.