Huizen aankopen voor ze op Funda staan? Het lukt deze Utrechtse makelaar

Aangeboden door Gusto Casa 20 maart 2019

Waar in Utrecht ze ook moet zijn: vanuit haar knusse kantoor aan de Amsterdamsestraatweg is makelaar Lindy Hendriks nooit lang onderweg. Dat haar makelaarskantoor Gusto Casa juist hier is gevestigd, was dan ook een heel bewuste keuze. Lindy is een makelaar die alles nét wat anders doet. Wat de aanpak van Gusto Casa zo uniek maakt? Wij gingen bij Lindy langs om erachter te komen.

Verder kijken dan Funda

Als je op zoek bent naar een huis in Utrecht, is de kans groot dat je regelmatig Funda afstruint. Je bent helaas niet de enige, en dat betekent dat je razendsnel moet zijn wanneer je interesse hebt in een woning. Klinkt bekend? Het is precies dit probleem waarmee Gusto Casa afrekent. “Ik ga zelf heel actief op zoek, waardoor ik het al meerdere keren voor elkaar kreeg om huizen aan te kopen voordat ze op Funda kwamen,” vertelt Lindy. Daarnaast komt het komt het vaak voor dat mensen eigenlijk iets anders zoeken dan ze in eerste instantie zelf denken. Als aankoopmakelaar denkt Lindy met woningzoekers mee, waardoor ze soms tóch weer tot heel nieuwe inzichten komen.

Neus voor nieuws uit huizenland

Hoe ze daarin slaagt? Doordat Lindy nauw contact onderhoudt met lokale ondernemers en actief is op social media is ze vaak als één van de eersten op de hoogte van wat er in de omgeving speelt. Een huis dat binnenkort in de verkoop gaat? Grote kans dat Lindy er allang van wist. “Ik vind het belangrijk om niet alleen maar te kijken naar het standaardaanbod,” vertelt ze. Een voorbeeld waar ze trots op is, is de recente verkoop van een mooie woning aan de Sweder van Zuylenweg. De eigenaar van het huis kwam bij Gusto Casa terecht via Facebook. “We hebben hier samen koffie gedronken, en toen ben ik bij haar thuis gaan kijken. Het huis moest helemaal gerenoveerd worden, dus de potentiële kopers die ik had gevonden twijfelden.” Om hen te laten zien hoe het zou kunnen worden, gluurde Lindy online binnen bij soortgelijke woningen. “Toen de kopers dat zagen, bleek het precies te zijn wat ze wilden en hebben ze het huis gekocht.”

Tekst gaat verder onder de foto

Lekker op de fiets

Dat de Amsterdamsestraatweg en de omringende wijken nu erg in opkomst zijn, maakt het een aantrekkelijk gebied voor woningzoekers. Voor Lindy was dat een belangrijke reden om deze buurt te kiezen als standplaats. “De wijk is enorm in ontwikkeling en daarnaast kan ik vanuit hier alles op de fiets doen: van Utrecht Oost tot Leidsche Rijn,” legt ze uit. Dat ze fietsend naar afspraken en bezichtigingen gaat, zorgt soms voor verbazing bij klanten.”Een klant zei een keer: ‘Ik dacht dat makelaars altijd met een grote auto kwamen.’ Ik wil gewoon lekker fietsen,” vertelt Lindy lachend. Fietsen is stukken gemakkelijker, milieuvriendelijker én het sluit aan op de laagdrempelige uitstraling van Gusto Casa. “Mensen uit de wijk kunnen hier altijd binnenlopen voor meer informatie en een kop koffie,” benadrukt Lindy. Ook (of juist) als je weinig voorkennis hebt over de huizenmarkt, helpt ze je graag.

Helemaal geen haast

Een ander punt waarop Gusto Casa zich onderscheidt van veel andere makelaars, is dat kopers ervoor kunnen kiezen om per bezichtiging te betalen. “Als jij dan binnen vijf bezichtigingen iets koopt, ben je goedkoper uit dan wanneer je kiest voor het ”all inclusive” pakket tegen een vaste prijs.” Voor die bezichtigingen neemt Lindy bovendien uitgebreid de tijd zodat kopers een huis goed kunnen bekijken en alle vragen kunnen stellen die ze hebben. Wanneer Lindy woningzoekers helpt die de wijk nog niet kennen, loopt ze graag een rondje om hen de leukste hotspots te laten zien. “Zo heb ik mijn klanten een keer kunnen overtuigen nadat we samen een blokje om hadden gewandeld. We kwamen langs de kaasboer, visboer, bakker en sloten af met een etentje in een leuk restaurant. Zo kwamen ze erachter dat het huis precies was wat ze zochten,” blikt Lindy terug. “Juist doordat ik de tijd kan nemen voor mensen, heb ik zoveel plezier in mijn werk. Af en toe tot laat doorwerken vind ik daarom niet erg.” Wanneer een koper zijn of haar droomhuis heeft gevonden, is al dat harde werk het dubbel en dwars waard. En dan is het tijd voor feest. “Successen moet je vieren. Als het tijd is voor het tekenen van de koopakte, dan zorg ik voor bubbels.”

Ben jij nu op zoek naar een fijn huis in Utrecht? In de Schepenbuurt staat sinds vandaag een mooie, ruime woning te koop! Benieuwd naar dit bijzondere paleisje? Je bekijkt de woning hier.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Gusto Casa. Meer over Gusto Casa ontdekken?

Gusto Casa

makelaars

Nu gesloten08:30 - 17:30

Amsterdamsestraatweg 184, Utrecht

Bekijk meer:makelaars

adv.