Er komen 170 nieuwbouwappartementen aan de Kanaalweg

Door Janine Guijt 30 maart 2018

Ben je op zoek naar een huis in Utrecht, maar heb je tot nu toe niks kunnen vinden? Let dan even op, want er komen 170 nieuwe appartementen aan de Kanaalweg. Wie weet zit jouw droomhuis ertussen!

Man, wat wordt er veel gebouwd in Utrecht. Zo wordt het Smakkelaarsveld helemaal omgegooid, zijn er allerlei plannen voor het Beurskwartier en Lombokplein en komen er op de plek van het oude belastingkantoor aan de Gerbrandystraat 487 woningen. Ook aan de Kanaalweg vind je straks heel wat nieuwe appartementen: 170 om precies te zijn. Het nieuwbouwproject heet ‘de Wilhelminawerf’ en de bouw start begin 2019.

Bouwfeestje gaat (eindelijk) door

Op een nu nog braakliggend stuk grond aan de Kanaalweg, langs het Merwedekanaal, moeten een kleine 170 appartementen verrijzen, rond een nieuw te graven haventje, lezen we op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad. Het plan is zeker niet nieuw, maar ligt er al zo’n twintig jaar. Waarom het zo lang duurde voordat er eindelijk met de bouw kan worden gestart? Naast het terrein ligt een warmtecentrale van Eneco die voor geluidsoverlast zou zorgen en dat leverde nogal wat discussie op. Inmiddels zijn alle betrokken partijen er met elkaar uitgekomen en gaat het bouwfeestje door.

Nóg meer nieuwbouw in Utrecht

Oog in Al krijgt er 35 sociale huurwoningen bij

Er komt een gloednieuw woonwijkje tussen het spoor en de Kruisvaart

5 x nieuwbouwprojecten in Utrecht

Meer over

Nieuws Wonen

adv.