Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eindelijk! Huurprijzen dalen ook in Utrecht: dit betaal je nu gemiddeld voor een huurhuis

Door Carin van der Meij 15 oktober 2020

Er is licht aan het einde van de tunnel: voor het eerst in zes jaar tijd is de gemiddelde vierkantemeterprijs van een huurwoning in de vrije sector gedaald. Dat blijkt uit landelijke cijfers over het derde kwartaal van 2020 van huurwebsite Pararius. Ook in Utrecht is zowaar een daling te zien. 

Goed om te weten over de cijfers van Pararius: ze gaan over vrije sector huurwoningen (huurprijzen vanaf €710,86 per maand, die minimaal zestig en maximaal driehonderd vierkante meter groot zijn). Het gaat om huurwoningen die vrij kwamen voor nieuwe huurders.

Huurprijzen vrije sector in Utrecht

Volgens de cijfers van Pararius betaalt een nieuwe huurder in Utrecht maandelijks gemiddeld €17,47 per vierkante meter aan huur. Een jaar eerder – in het derde kwartaal van 2019 – lag dit gemiddelde op 18 euro per vierkante meter per maand. Dat is dus een daling van drie procent.

Landelijke daling van huurprijzen

Landelijk was er het derde kwartaal een daling van 0,4 procent ten opzichte van een jaar eerder. Is hier een verklaring voor? Het woningplatform Pararius denkt dat dit komt door de uitbraak van het coronavirus. Doordat er minder expats zijn, worden huurwoningen die vrijkomen minder snel verhuurd. Waardoor verhuurders besluiten om de woningen goedkoper aan te bieden.

Niet in alle steden waren huurders voordeliger uit. Zo zijn de vrije sector huurprijzen in Rotterdam gestegen naar € 16,05 per vierkante meter, in Nijmegen naar € 13,65 per vierkante meter. In Tilburg was je ook iets meer kwijt, namelijk € 12,96 per vierkante meter.

Lees ook:

5 x huurappartementen in Utrecht onder de 1000 euro

Wonen in de mooiste stad van Nederland, wie wil dat nou niet! Tegenwoordig valt het nog niet mee om ...

Koophuis op het oog? Dit is waarom je een bouwkundige keuring wilt laten doen

Zien: dit huis met 12 slaapkamers aan de Maliebaan staat te koop voor ruim 2,4 miljoen

13 x fijne woonwinkels in Utrecht

Deze Utrechtse studio van 27 vierkante meter staat te koop voor €189.000,-

adv.