Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn de 5 duurste huizen die op dit moment te koop staan in Utrecht

Door Bonnie Dekkers 9 september 2020

Niets is fijner dan dagdromen. Daarom kijken we maar wat graag naar alle mooie villa’s/grachtenpanden/kastelen die te koop staan in Utrecht. Dit zijn de vijf duurste koophuizen van dit moment in de Domstad. Kijk (en droom) je mee?

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Midden in het Museumkwartier

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Witmarmeren vloeren, een schouw van natuursteen en een sierplafond dat nog in de oorspronkelijke staat verkeert: dit Rijksmonumentaal herenhuis aan de Brigittenstraat is toch waanzinnig? Bij het prachtige pand horen trouwens ook nog een wijnkelder en diepe tuin op het zuiden. Hoeveel dat je kost? €1.695.000.

Rijksmonument aan de Maliesingel

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Het is een droomhuis, dit rijksmonument uit 1892 aan de Maliesingel. Een grote achtertuin, souterrain, marmeren vloeren, een balkon met uitzicht op de singel en veertien kamers zijn een greep uit wat straks van jou is als je €1.975.000 kunt missen. Bijzonder: de woning werd ontworpen door de bekende architect J.A. van Straaten, die samen met een aantal andere architecten de Bijenkorf in Amsterdam ontwierp.

De Dom als buur

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Nog een pareltje waar je flink wat geld voor neer moet leggen: dit herenhuis aan de Mariaplaats. De woning heeft statige voordeuren en een centrale hal. Verder vind je hier een woonkamer, werk- en eetkamer, meerdere slaapkamers, een zolder en (wijn)kelder. Via de achterkamer kom je in de besloten stadstuin én in dit pand kun je jezelf helemaal in het zweet werken in je eigen fitnessruimte.

Riant herenhuis aan de Maliebaan

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Dit riante herenhuis aan de Maliebaan staat te koop voor €2.450.000. Wat je daarvoor krijgt? 422 vierkante meter woonoppervlakte, bestaande uit zeven slaapkamers, twee badkamers en een groot balkon. Plus: in het souterrain vind je een ongebruikte praktijkruimte een een oude originele kluis onder de trap. Je voortuin is Park Lepelenburg, maar je terugtrekken in je eigen, riante achtertuin kan ook.

Al meer dan twee jaar het duurste huis van Utrecht

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Het zou kunnen dat je deze woning al eens voorbij hebt zien komen op indebuurt. Dit huis van 1.209 vierkante meter staat namelijk al meer dan twee jaar te koop. Dit pand is een hele bijzondere verschijning: het huis is volledig gebouwd van betonblokken en er zijn door de jaren heen verschillende delen aan toegevoegd. Het resultaat? Een bijzonder object. Het appartement heeft een heus torenkamertje en als je over de Sartreweg rijdt, kun je deze kamer al van ver zien. De woning heeft ook een groot terras aan het water, een tuin, een dakterras en een klein balkon aan de slaapkamer.

Lees ook:

Binnenkijken bij Nikkie in een voormalige meisjesschool: ‘Ik wilde een klimrek als roomdivider’

De voormalige meisjesschool waarin Nikkie den Dekker (28) woont, is gebouwd in 1910 en ligt in de wi...

Grootste landelijke huurstijging in 6 jaar: zo staat het ervoor met de Utrechtse huurprijzen

Binnenkijken bij Robins ‘tiny house’ in Lombok: ‘Spullen kan ik amper kwijt, maar het is wel knus!’

Even gluren: deze oude Utrechtse fabriek staat te koop voor 1 miljoen

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.