Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Koophuis op het oog? Dit is waarom je een bouwkundige keuring wilt laten doen

Aangeboden door Schippers Bouwconsult 14 oktober 2020

Na maanden zoeken, is het gelukt: je hebt je droomwoning in Utrecht gevonden! Het huis ziet er mooi uit en je zou er het liefst zo snel mogelijk intrekken. Om zeker te zijn dat de woning in goede staat is en zo (eventuele) kosten achteraf te voorkomen, is het slim om eerst een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Johan Schippers van Schippers Bouwconsult heeft al meer dan twintig jaar ervaring als bouwkundig inspecteur en vertelt wat zo’n keuring inhoudt én waarom je er een wilt laten doen. 

Psst… tijdelijk krijgen lezers van indebuurt korting op een bouwkundige keuring van Schippers Bouwconsult. Onderaan dit artikel check je de aanbieding! 

De buurt is leuk, het huis heerlijk ruim en je hoeft amper te klussen: yes, deze woning is perfect! Toch…? Helaas komt het nog weleens voor dat een huis na het tekenen van de verkoopakte toch bouwvalliger blijkt dan gedacht. Een gevel die kapot is of plafonds die blijken te lekken: daar word je niet blij van. “Daardoor kun je voor duizenden, soms tienduizenden euro’s aan kosten komen te staan”, vertelt Johan. Zijn bedrijf kun je inschakelen om je potentiële huis bouwkundig te laten keuren voor je de koopovereenkomst tekent. ‘Want je wilt een droomhuis en geen spookhuis!’, zo luidt de slogan van het bedrijf.

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?

Als je Schippers Bouwconsult inschakelt voor een bouwkundige keuring komt een ervaren specialist langs om je huis grondig te inspecteren. Daarbij wordt gekeken naar de conditie, kwaliteit, afwerking en het onderhoud van de woning. Als er eventuele herstelwerkzaamheden nodig zijn, geeft de inspecteur een schatting van de kosten. En het allermooiste is: binnen vijf werkdagen heb jij een duidelijk bouwkundig rapport voor je neus. Dat kun je gebruiken om te beslissen of je de woning (of het bedrijfspand) al dan niet koopt, óf je kunt eventueel nog over de prijs onderhandelen.

Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan

Wanneer je een bouwkundige keuring laat doen, weet je van tevoren precies waar je aan toe bent. Wel zo duidelijk, want niemand houdt van onverwachte kostenposten. “Vooral in deze tijd zijn die niet handig. Door de coronacrisis zijn er flink wat risico’s in onze maatschappij bijgekomen. Dan is een flinke financiële tegenvaller na het kopen van een huis niet fijn”, aldus Johan.

Over eventuele mankementen van een huis zijn Johan en zijn collega’s heel eerlijk. “Als er wat mis is met het huis, maken we glashelder wat de kosten zijn en hoe je daarop kunt besparen. Als er verborgen gebreken zijn aan het huis, raden we onze klanten aan nog eens goed na te denken over een koop.”

Een slimme investering

Een huis kopen doe je niet iedere dag, dus weet je waarschijnlijk niet waar je allemaal op moet letten. Johan en zijn collega’s hebben allemaal jarenlange ervaring als bouwkundig inspecteur en kunnen jou dus voorzien van onafhankelijk en professioneel advies. Een bouwkundige keuring is al beschikbaar vanaf €295,-, inclusief bouwkundig rapport dat voldoet aan de NHG standaard. Hoef je het rapport niet? Een ‘meeloopkeuring’ kost €195,-. Johan: “Bij zoiets belangrijks als het kopen van een huis zou je niet moeten kijken naar die paar honderd euro. Kijk naar het hele plaatje: het kan je flink wat ellende én onverwachte kosten besparen.”

Keuring met korting

Wil jij je potentiële droomhuis laten keuren door Schippers Bouwconsult? Tijdelijk profiteer je van een leuke aanbieding. Tot en met 30 november 2020 krijg je €25,- korting op een bouwkundige keuring. Vul bij je aanvraag de code ‘indebuurt’ in om te profiteren van de actie. Wil je meer weten over de bouwkundige keuring van Schippers Bouwconsult? Via de oranje button onderaan dit artikel ga je naar de website. Je kunt hier direct een bouwkundige keuring aanvragen.

Utrecht Business park schippers bouwconsult

€25,- korting op een bouwkundige keuring

- Geldig t/m 30 nov 2020


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Schippers Bouwconsult. Meer over Schippers Bouwconsult ontdekken?

Schippers Bouwconsult


Geopend08:00 - 18:00

Newtonlaan 115, Utrecht

adv.