Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Utrechtse huizen staan al anderhalf jaar (of langer) te koop

Door Bonnie Dekkers 18 september 2020

Ben je op zoek naar een huis? Dan ben je niet de enige: in Utrecht zijn zo’n 39000 huizenzoekers en slechts 1400 beschikbare woningen. Je hebt dus te maken met veel concurrentie, waardoor de meeste huizen supersnel weg zijn. We lichten vijf koophuizen in Utrecht uit die al anderhalf jaar of langer op Funda staan.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Om de hoek van de Amsterdamsestraatweg

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Dit huis aan de Papaverstraat staat al sinds januari 2019 te koop. Oké, het kan een flinke opknapbeurt gebruiken, maar dan heb je wél je eigen stekkie op een toplocatie, met tuin en veel woonruimte.

Vrijstaande woning in Leidsche Rijn (met kroeg aan huis!)

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Voor dit optrekje in Leidsche Rijn moet je diep in de buidel tasten en we kunnen wel zien waarom. De hele woning heeft prachtige jaren ’30 details en een perceel van 490 vierkante meter (waarvan 169 vierkante meter woonoppervlak!). En mocht je een eigen horecaonderneming willen starten, dan ben je vast blij met de inhouse kroeg. Je hebt een ruime oprit en ook nog eens een weids uitzicht over het water. Sinds november 2018 vind je deze woning op Funda.

Monumentaal pand in Oudwijk

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

In Oudwijk staat dit rijksmonumentale pand sinds oktober 2018 te koop. Het werd in 1892 ontworpen door Petrus Johannus Houtzagers, die nog elf andere herenhuizen met dezelfde uitstraling ontwierp. Dat het lange tijd geleden werd gebouwd, is binnen nog te zien aan de glas-in-lood schuifdeuren en de oorspronkelijke tochtdeuren die je naar de centrale hal leiden. Het huis is dan wel een tikje gedateerd en kost wat, maar dan krijg je wel 300 vierkante meter woonoppervlakte, een tuin met veranda, twee balkons, elf kamers en een badkamer mét ligbad. De oorspronkelijke vraagprijs: €1.395.000,-.

Hoekwoning in Tuindorp

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Voor deze woning in Tuindorp moet je een aardig zakcentje hebben. Je komt de jaren ’30 woning binnen via een originele deur met glas-in-lood en overal in het huis vind je grote ramen, waardoor je stekkie nog ruimer lijkt. Verder heeft dit huis acht kamers én een ruime tuin. Deze hoekwoning staat sinds juni 2018 te koop.

Miljoenenwoning in noord-oost Utrecht

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Dit huis van 1.209 vierkante meter staat al meer dan twee jaar te koop. Het zou dus kunnen dat je deze woning al eens voorbij hebt zien komen op indebuurt. Dit pand is een hele bijzondere verschijning: het huis is volledig gebouwd van betonblokken en er zijn door de jaren heen verschillende delen aan toegevoegd. Waarom dit stekkie al zó lang te koop staan? Dat zal met de vraagprijs en de stijl van de woning te maken kunnen hebben.

Lees ook:

Deze 5 huizen staan nét te koop in Utrecht

We snappen natuurlijk dat iedereen in Utrecht wil wonen, het is nou eenmaal de mooiste stad van Nede...

Mirjam van totaalBED: ‘Uitzoeken hoe mensen in elkaar zitten, dat maakt mijn werk zo leuk’

Zien: dit enorme herenhuis aan de Mariaplaats staat te koop voor 2,2 miljoen

Binnenkijken bij Pim en Richard op de 27e etage van woontoren de SYP: ‘Met hoogtevrees is dit écht hoog’

Wonen in Lombok: het duurste en het goedkoopste huis dat nu te koop staat

 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.