Deze bizarre huizen stonden in 2018 te koop in Utrecht

Door Janine Guijt 31 december 2018

Onze mond viel afgelopen jaar behoorlijk vaak open van verbazing als we op Funda naar huizen speurden. Mán, wat stonden er in 2018 bijzondere huizen te koop in ons stadsie. Van een bizar staalhuis met zeven verdiepingen tot een enorme woonboerderij in het groen: kijk en geniet mee!

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Stadsvilla Op Goede Arede

duurste-huis-utrecht-funda-2
Foto: Funda.nl

Had je vorig jaar rond deze tijd de oudejaarsloterij gewonnen, dan kon je deze stadsvilla aan de Maliebaan kopen. Kosten: 3,5 miljoen. Wat je daarvoor zou krijgen? 573 vierkante meter woonruimte, vijf slaapkamers en een gigantische tuin…. En het huis heeft – heel chique – ook nog eens een prachtige naam: ‘Op Goede Aerde’. Hier lees je waar die naam vandaan komt:

duurste-huis-utrecht-funda-2

Loterij gewonnen? Dit is het duurste huis van Utrecht

Geluk gehad en de Staatsloterij gewonnen? Mooi. Dan heb je nu eindelijk geld om een huis in Utrecht ...

Kriebels aan de Bemuurde Weerd

Foto: Funda
Foto: Funda
Foto: Funda

Dit huis aan de Bemuurde Weerd geeft ons behoorlijk de kriebels. De boel ziet eruit alsof er al jaren niemand binnen is geweest en de woning kan zo te zien wel een likje verf gebruiken. Hoewel… zo’n robuuste bakstenen muur is tegenwoordig helemaal hip. De vraagprijs van dit creepy optrekje? Zeven ton.

Nog meer huizen die niet zouden misstaan als set van een griezelfilm check je hier:

Spooky! In deze 5 oude Utrechtse huizen lijkt het of de tijd heeft stilgestaan…

Er zijn van die huizen waarbij het lijkt alsof de tijd nooit is verstreken. Zodra je er een voet ove...

Bizar staalhuis

Foto: Funda
Foto: Funda
Foto: Funda
Foto: Funda

Toen we zagen dat dit bijzondere huis – op de hoek van de Kromme Nieuwgracht en de Drift – te koop stond, móesten we het wel met jullie delen. Wat dit stekkie dan zo bijzonder maakt? Een heleboel: de zeven woonlagen waaronder twee veertiende-eeuwse werfkelders, drie badkamers, de gevel die helemaal van glas en staal is, het dakterras met een spectaculair uitzicht op de Dom… Moeten we nog doorgaan?

Inmiddels is het huis overigens verkocht. Maar niet getreurd, want je kunt binnenkort in het pand slapen. Er komt namelijk een bed & breakfast in! Hier lees je meer over de plannen;

Huis te koop: Kromme Nieuwegracht 2 Utrecht, Foto 2 | Foto: Funda

Binnenkort kun je slapen in dit unieke ‘staalhuis’ aan de Kromme Nieuwegracht

Utrecht is binnenkort een Bed & Breakfast rijker, en wat voor een! Het bijzondere hoekpand aan de Kr...

Kantoor met bovenwoning

Foto: Funda
Foto: Funda
Foto: Funda
Foto: Funda
Foto: Funda
Foto: Funda
Foto: Funda
Foto: Funda
Foto: Funda
Foto: Funda
Foto: Funda

Dit optrekje aan de Huizingalaan is maar liefst 1.209 vierkante meter groot en stamt uit bouwjaar 1963. ‘Maar.. is het nu een huis óf een kantoor?’, zul je je afvragen als je de foto’s bekijkt. Antwoord: het pand is een kantoor mét bovenwoning. Het huis staat nog steeds te koop voor 3 miljoen. Voor die prijs krijgt de gelukkige koper 18 kamers, inclusief een torenkamertje met fantastisch uitzicht. Het kamertje werd in het verleden gebruikt als meditatieruimte en schilderatelier. Verder heeft het huis een groot terras aan het water, een tuin rondom, een dakterras aan het appartement en een klein balkon aan de slaapkamer.

Dit is het duurste huis dat nu te koop staat in Utrecht

Niets is fijner dan dagdromen en daarom kijken we maar wat graag naar alle mooie villa’s/grachtenpan...

Groene woonboerderij

Foto: Funda
Foto: Funda
Foto: Funda

Dertien kamers, een megagrote, groene tuin en de binnenstad op twintig minuten fietsafstand: de koper van dit huis heeft het allemaal. De woning aan de rand van Utrecht stond te koop voor 1,6 miljoen.

Stadsvilla in Terwijde

Foto: Funda
Foto: Funda
Foto: Funda

Je mond valt open bij het zien van deze moderne vrijstaande stadsvilla… Als het niet aan de stijlvolle afwerking ligt, dan ligt het wel aan de ligging aan het water. Leuk feitje: deze stadsvilla is gebouwd in 2009 en deed in 2011 mee voor de Rietveldprijs. Zegt genoeg, toch? Het optrekje is in december verkocht. De vraagprijs? €999.000,-.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Wonen

adv.