Hier moet je op letten als je een bank gaat kopen

Aangeboden door Bankensale 7 december 2017

Vraag de gemiddelde persoon wat zijn favoriete plek in huis is en de kans is groot dat hij antwoordt met ‘mijn bank’. Logisch dus dat de meeste mensen hoge eisen stellen aan deze plek. Sta je op het punt om een nieuwe bank te kopen? Lees dan even verder want Yasin Tas, eigenaar van Bankensale, vertelt je graag waar je op moet letten als je een bank koopt.

Het zitcomfort

Je koopt natuurlijk geen bank voor de sier. Nope, het allerbelangrijkste is dat ‘ie fijn zít. Je wilt er op kunnen chillen, eten, Netflix’en, borrelen, tja.. eigenlijk wil je er het liefst op léven. Ga daarom van tevoren goed na hoe je het liefst zit. Is dat rechtop, in een actieve zithouding? Of ben je meer van het loungen? Voor dat laatste heb je bijvoorbeeld iets meer zitdiepte nodig, maar pas wel op met een te lage bank. Dat lijkt misschien lekker te zitten, maar als je langer zit, krijg je last van je bovenbenen omdat die bij lage banken vaak slecht ondersteund worden.

De maten

Misschien klinkt het als een gevalletje open deur, maar je zult niet de eerste persoon zijn die thuis is gekomen met een te grote bank. Zorg dus dat je de ruimte waar je de bank gaat zetten goed opmeet. In een showroom lijkt een bank namelijk altijd kleiner dan deze in werkelijkheid is.

Ga je naar Bankensale en val je voor een exemplaar dat te groot of te klein is voor jouw woonkamer? No problemo, want de banken van Bankensale kan Yasin helemaal naar jouw smaak customizen. Hij verkoopt namelijk alleen maar merken uit Nederland en België. Daardoor kan hij supersnel met de leveranciers schakelen als het over jouw persoonlijke voorkeuren gaat.

‘Een bank is zoals een relatie, de binnenkant is minstens zo belangrijk’

Kwaliteit

Wil je dat je bank langer dan een paar jaar meegaat? Wees dan echt kritisch als het om de kwaliteit gaat. Yasin: “Veel mensen zien alleen de buitenkant: de mooie kleur, het fijne comfort, het hippe model. Maar met een bank is het net zo als met een relatie: de binnenkant is minstens zo belangrijk. Maar voor een gewone consument is het moeilijk te zien wat de kwaliteit van binnen is.” Ga altijd voor een bank die gevuld is met koudschuim. Veel prijsvechters gebruiken een mix van koudschuim en polyester, maar noemen het vervolgens wel ‘koudschuimvulling’. Let hier dus goed op.

Meubels die jaren meegaan

De banken en fauteuils die Yasin in zijn winkel verkoopt, zijn stuk voor stuk meubels die ervoor gemaakt zijn om minstens tien jaar mee te gaan. Het grote verschil met andere ketens? De prijs! Yasin: “Ik verkoop banken van topmerken voor de allerlaagste prijs. Dat kan ik mijn klanten beloven, want op iedere bank zit een laagsteprijsgarantie. Als een bank bij een grote woonketen bijvoorbeeld €2000,- kost, kun je hetzelfde exemplaar hier voor €400,- minder kopen.” Of er een addertje onder het gras van Bankensale zit? Nope, maar er is wel een duidelijke verklaring voor de lage prijzen die Yasin hanteert. Hier lees je daar meer over.

Trouwens, als je op Tweede Kerstdag een bezoekje brengt aan Bankensale krijg je boven op die fijne prijzen ook nog eens 15% extra korting. Lees hier meer over deze actie.

Bankensale

woonwinkels

nu open10:00 - 17:30

Vrieslantlaan 20c, Utrecht

Bekijk meer:woonwinkels