Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x dit zijn momenteel de duurste woningen in Utrecht

Door Pauline Dons 6 november 2019

Wegdromen bij de mooiste interieurs, huizen met zwembaden en prachtige badkamers: wij vinden het heerlijk. Heb jij de inhoud van je spaarpot al geteld in de hoop dat je een van deze appartementen ooit zou kunnen kopen of droom je liever nog even verder? Wij hebben de vijf duurste woningen in Utrecht voor je op een rijtje gezet.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Woning van betonblokken

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

We beginnen dit lijstje meteen met wat momenteel de duurste woning in Utrecht is. Dit pand is een hele bijzondere verschijning: het huis is volledig gebouwd van betonblokken en er zijn door de jaren heen verschillende delen aan toegevoegd. Het resultaat? Een bijzonder object. Het appartement heeft een heus torenkamertje en als je over de Sartreweg rijdt, kun je deze kamer al van ver zien. De woning heeft ook een groot terras aan het water, een tuin, een dakterras en een klein balkon aan de slaapkamer.

Appartement mét bibliotheek

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Nog een pareltje waar je flink wat geld voor neer moet leggen: deze woning in het Museumkwartier. Het appartement heeft een brede eiken deur en een centrale hal. Verder vind je hier een woonkamer, suite, werk- en eetkamer. Via de woonkeuken kom je in de tuin én in dit pand kun je je zelfs met een goed boek terugtrekken in je eigen bibliotheek.

Vrijstaand huis met zeven kamers

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

In Rijnsweerd vind je deze ruime woning. Dit vrijstaande huis heeft zeven kamers: drie badkamers, een woon- en eetkamer, twee slaapkamers en nog veel meer. Bovendien vind je hier een dakterras, een mooie tuin én een recreatieruimte met een eigen zwembad. Dit pand staat in Utrecht-Oost, waar je aan de rand van de stad woont, maar toch ook in de natuur verblijft. Ook de gezellige binnenstad is snel te bereiken en voor een zwembad hoef je in ieder geval de deur niet uit.

Monumentaal grachtenpand

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Dit monumentale grachtenpand is samen met het buurhuis op nummer 17 onderdeel van het tweelinghuis ‘De Wereldkloot’. Een grappig weetje: dit tweelinghuis is ook in miniatuur in Madurodam te vinden. De echte woning bevindt zich aan de Nieuwegracht en stamt uit het jaar 1619. In het interieur zijn dan ook veel authentieke stijlkenmerken terug te zien, zoals ornamenten plafonds en marmeren schouwen. Als je een geschiedenisliefhebber bent én een aardig spaarpotje hebt, is dit huis vast iets voor jou.

Kleurrijke woning

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Aan het Wilhelminapark staat dit prachtige herenhuis met vier verdiepingen. Het huis heeft een grote achtertuin van ruim zestien meter diep en de woning is in de jaren negentig gemoderniseerd. Toch vind je in het interieur nog veel vrolijke kleuren terug. Zo is op de vloer beukenhout gelegd en vind je op de muren en kasten verschillende kleuren, variërend van blauw, oranje en geel. Een kleurrijke woning, dus!

Meer over wonen in Utrecht

monumentaal pand

5 x wonen in een monumentaal pand in Utrecht

Ben jij geschiedenisliefhebber en heb je er altijd al van gedroomd om te wonen in een monumentaal pa...

5 x prachtig wonen in een monumentaal pand in Utrecht

5 x in deze schitterende straten wil elke Utrechter wel wonen

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Wonen

adv.