5 dingen die je moet weten als je een huis koopt

Aangeboden door Waltmann Makelaars 8 augustus 2018

Wist je dat veel mensen tijdens de vakantie besluiten om te gaan samenwonen? Het is hét moment om het daar rustig over te hebben. Wie besluit om te kopen, kan met de snelheid van de huidige woningmarkt wel wat hulp gebruiken. Daarom geeft Waltmann Makelaars antwoord op de vijf meeste gestelde vragen. 

  1. Wanneer ben ik in onderhandeling? “Je bent pas in onderhandeling als de verkoper reageert op jouw bod. Dit kan zijn door een tegenbod te doen of door te melden dat jullie in onderhandeling zijn. Als de makelaar zegt dat hij/zij het bod gaat bespreken met de verkoper betekent dit dus niet dat jullie in onderhandeling zijn.”
  2. Kan de vraagprijs verhoogd worden tijdens de onderhandeling? “Het klinkt misschien niet logisch, maar het kan wel. Dit geldt natuurlijk voor zowel verhogen als verlagen. Als potentiële koper mag je tijdens de onderhandeling je bod ook verlagen.”
  3. Moet de makelaar met mij in onderhandeling als ik als eerste een bod uitbreng? “De verkoper mag zelf bepalen met wie hij in onderhandeling gaat. Het is belangrijk om zo snel mogelijk een bezichtiging te plannen als je een leuk huis hebt gezien. Soms zijn er zoveel bezichtigingen ingepland, dat er geen afspraken meer worden gemaakt.”
  4. Mag ik als koper advies van de verkopende makelaar verwachten? “De verkopende makelaar vertegenwoordigt de belangen van de verkoper. Je kunt daarom niet verwachten van de verkopend makelaar dat hij ook jouw belangen behartigt. Als je een aankoopmakelaar inschakelt, behartigt deze uiteraard wel jouw belangen.”
  5. Hoe komt de koop tot stand? “Als de verkoper en koper het eens zijn over zaken zoals de prijs, de leveringsdatum en de ontbindende voorwaarden, legt de makelaar deze afspraken vast in een koopcontract. Je hebt als koper na het tekenen van het koopcontract nog drie dagen bedenktijd.”

Weet je dat ook weer! Wil je op huizenjacht gaan in Utrecht, dan is het handig om de hulp van een aankoopmakelaar in te schakelen. Zo weet je zeker dat je er snel bij bent als jouw droomhuis in de verkoop komt. Waltmann Makelaars helpt je er graag bij. Net als met het onderzoeken van je financiële mogelijkheden, want je kunt er ook terecht voor een gratis hypotheekadviesgesprek. Klinkt goed? Neem dan contact op met Waltmann Makelaars via dit formulier.

Waltmann Makelaars

makelaars

Nu gesloten08:30 - 17:30

Maliebaan 71, Utrecht

Bekijk meer:makelaars

adv.