Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

4 x dit is waarom je nu een huis wilt kopen in de Daalsebuurt

Aangeboden door Gusto Casa 14 oktober 2019

Als er een plek in Utrecht is die de laatste jaren flink is veranderd, dan is het de Amsterdamsestraatweg. Hippe zaken schieten als paddestoelen uit de grond en er is van alles te doen, waardoor de Daalsebuurt steeds aantrekkelijker wordt om te wonen. Makelaar Lindy Hendriks van Gusto Casa kent de buurt op haar duimpje en merkt dat meer en meer Utrechters zich hier willen vestigen. Volgens haar een heel goed idee, en dit is waarom.

Psst… Op zoek naar een woning in de Daalsebuurt? Gusto Casa heeft op dit moment twee woningen te koop staan aan respectievelijk de Schutstraat en de Celsiuslaan.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Van conceptstore tot hippe koffiezaak

Gusto Casa ASW
Foto: Gusto Casa

De Amsterdamsestraatweg was vroeger niet bepaald superhip, maar dat is inmiddels wel anders. “Er duiken steeds meer conceptstores, speciaalzaken en leuke restaurants op in de straat. Voor de herontwikkeling van de Straatweg trekt de gemeente flink wat geld uit”, aldus Lindy. “Om de leegstand te beperken en nog meer leuke ondernemers naar de straat te trekken, is zelfs een vastgoedregisseur aangenomen.” Met resultaat, want aan de Straatweg vind je nu tal van leuke tentjes. En daarvan komen er dus alleen nog maar meer bij!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Gusto Casa. Meer over Gusto Casa ontdekken?

Gusto Casa makelaars

Gesloten08:30 - 17:30

Amsterdamsestraatweg 184, Utrecht

Bekijk meer:makelaars

Wonen in het stoerste stukje van de stad

nieuwbouw utrecht
Foto: Wisselspoor

Behalve nieuwe restaurants en winkels komen er in de Daalsebuurt ook nieuwe woningen bij! Neem nu het toffe nieuwbouwproject Wisselspoor aan de 2e Daalsedijk. “Hier woon je echt in een heel stoer stuk van Utrecht. Het is een gloednieuwe wijk, maar wél een waarin de overblijfselen van de spoorwegindustrie nog bewaard zijn gebleven.” Hoe jouw woning er vanbinnen uit komt te zien, bepaal je hier helemaal zelf. Ook fijn: de locatie. Wisselspoor is te vinden aan de 2e Daalsedijk, waardoor je ook zó in het centrum bent. Ideaal!

Prijzen van appartementen variëren van €210.000 tot €560.00,-. De prijzen van stadswoningen liggen tussen de €475.000,- en €865.000,-.

Lekker plekkie: de Cartesiusdriehoek

Cartesiusdriehoek Utrecht
Zo moet de Cartesiusdriehoek eruit komen te zien. Beeld: Gemeente Utrecht

Nog zo’n gebied dat momenteel volop in ontwikkeling is: de Cartesiusdriehoek. “In deze nieuwe wijk komen er in de toekomst zo’n 2.200 tot 2.600 nieuwe woningen bij”, aldus Lindy. “Daarnaast zijn er plannen voor nieuwe horeca én zal het Cartesiuspark straks voorzien in de vraag naar groen.” Daarbij komt dat je hier zowel dichtbij de oude binnenstad als bij Leidsche Rijn Centrum woont. Fietsend ben je er zo, maar je kunt ook gewoon de trein pakken vanaf station Zuilen. Zeg nu zelf: klinkt als een heerlijke plek om te wonen, toch?!

Meer weten over de ontwikkelingsplannen van de Cartesiusdriehoek? Bekijk het op deze pagina.

Slimme investering

Gusto Casa
Foto: Gusto Casa

“Buiten het feit dat het heel leuk is om in de Daalsebuurt te wonen, is het ook een goede investering”, vertelt Lindy. “Door de duurdere (nieuwbouw) woningen in de wijk en de investeringen in de Amsterdamsestraatweg zullen de prijzen in deze wijk alleen maar stijgen.” Dat steeds meer Utrechters de Daalsebuurt verkiezen boven andere wijken in de stad, is dus ook niet vreemd. “Naar verwachting zullen er in 2030 minstens 10.000 nieuwe inwoners bijgekomen zijn. Dat betekent ook dat er meer voorzieningen bij zullen komen.”

Dacht je na het lezen van dit artikel: ”Hé, dat lijkt me wel wat, wonen in de Daalsebuurt”? Dan hebben we fijn nieuws voor je, want bij Gusto Casa staan nu twee prachtige woningen te koop in deze buurt!

Schutstraat 146

Foto: Gusto Casa
Foto: Gusto Casa
Foto: Gusto Casa
Foto: Gusto Casa
Foto: Gusto Casa

Wat een plaatje hè, deze fijne benedenwoning mét tuin. De recent gerenoveerde woning beschikt over een keuken en badkamer die van alle gemakken zijn voorzien. En het mooiste van alles: je bent binnen no time aan de gezellige Amsterdamsestraatweg! Meer informatie over deze woning vind je hier.

Celsiuslaan 58

Foto: Gusto Casa
Foto: Gusto Casa
Foto: Gusto Casa
Foto: Gusto Casa
Foto: Gusto Casa
Foto: Gusto Casa
Foto: Gusto Casa
Foto: Gusto Casa
Foto: Gusto Casa

Ook te koop: dit ruime appartement van maar liefst 96 vierkante meter in het Werkspoorkwartier. Het huis heeft twee grote slaapkamers, twee inpandige bergingen, een schuurtje én een voor- en achtertuin. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de bonustuin: het Julianapark. Vanuit je woonkamer wandel je zo de tuin in vanwaar je heerlijk uitkijkt op het park. Meer informatie over dit huis vind je hier.

Heb je vragen over deze woningen of wil je direct een bezichtiging plannen? Neem dan contact op met Lindy van Gusto Casa.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.