Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wat een fijne wijk: 5 x dit is waarom jij in Elinkwijk wil wonen

Aangeboden door Gusto Casa 15 november 2019

Ben jij bekend met de wijk Elinkwijk in noordwest Utrecht? De wijk – gelegen tussen het Julianapark, het spoor Utrecht-Amsterdam en de Amsterdamsestraatweg – is een upcoming wijk die steeds aantrekkelijker wordt om te wonen. Makelaar Lindy Hendriks van Gusto Casa kent de buurt op haar duimpje en neemt je mee.

Psst… Op zoek naar een woning in Elinkwijk? Gusto Casa heeft op dit moment een supertoffe woning te koop staan aan de Stephensonstraat

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Elinkwijk: een wijk met geschiedenis

Foto: Panorama van de stad Utrecht, vanaf de toren van de St.-Ludgeruskerk (Elinkwijk), met in het midden de Amsterdamsestraatweg en rechts het Julianapark | Foto: Het Utrechts Archief

In 2004 begon de gemeente Utrecht een procedure om van Haarzuilens een beschermd stadsgezicht te maken. In het jaar daarna volgende Utrecht-Oost, Elinkwijk en de Lessepsebuurt. Een beschermd stadsgezicht houdt in dat vernieuwingen in deze buurten zeer selectief plaats vinden. Elinkwijk en De Lessepsebuurt zijn vroeger gebouwd als dorpjes voor de arbeiders van de Nederlandse Fabriek voor Werktuigen en Spoorweg Materiaal en de Muick-Keyzer staalfabriek. Deze dorpjes zijn beschermd om de geschiedenis van de destijds belangrijke fabrieken zichtbaar te houden.

Van zelf gebrouwen biertjes tot luxe uit eten

Foto: Facebookpagina Werkspoor Café De Leckere

Aan horeca geen gebrek in Elinkwijk, waardoor jij je in deze wijk nooit om iets lekkers verlegen zit. Bij de Werkspoorkathedraal kun je bijvoorbeeld terecht voor een heerlijk biertje van de Leckere. Zin in een lekkere lunch of afternoon snack? Dan is hotspot The Food Club écht een aanrader. Liever genieten van een uitgebreid diner? Dan zullen de inwoners van deze buurt allemaal zeggen: ga naar De Parel van Zuilen!


Meer over Gusto Casa ontdekken?

Gusto Casa makelaars

Gesloten08:30 - 17:30

Amsterdamsestraatweg 184, Utrecht

Bekijk meer:makelaars

Je trekt je zo terug in de natuur

Restaurant Juliana

Wanneer je in een drukke stad woont, kan het soms heerlijk zijn om je terug te trekken in de natuur. Daarvoor is deze wijk perfect gelegen. Een van de oudste stadsparken van Utrecht, namelijk het Julianapark, ligt op loopafstand. Je kunt hier heerlijk wandelen, in de zomer relaxen op een kleedje of knuffelen met de dieren van het dierenpark. Zoek je het liever wat verder? Dan voel je je vast ook thuis in de natuur van Oud-Zuilen of langs rivier de Vecht.

Per fiets, trein of auto

Foto: Gusto Casa

Ben jij veel op pad? Dan word je vast heel blij van het feit dat station Zuilen op nog geen vijf minuten fietsafstand ligt. Daarnaast ben je vanuit Elinkwijk binnen tien minuten in de binnenstad of op Utrecht Centraal. Ook wanneer je liever de auto pakt, ben je zo op de snelweg richting Amsterdam of Den Bosch. Ideaal!

Fijn plekkie: de Cartesiusdriehoek

Cartesiusdriehoek Utrecht
Zo moet de Cartesiusdriehoek eruit komen te zien. Beeld: Gemeente Utrecht

Een gebied dat momenteel volop in ontwikkeling is: de Cartesiusdriehoek. Lindy vertelt: “In deze nieuwe wijk komen er in de toekomst zo’n 2.200 tot 2.600 nieuwe woningen bij. Daarnaast zijn er plannen voor nieuwe horeca én zal het Cartesiuspark straks voorzien in de vraag naar groen.” Daarbij komt dat je hier zowel dichtbij de oude binnenstad, als bij Leidsche Rijn Centrum woont. Zeg nu zelf: klinkt als een heerlijke plek om te wonen, toch?!

Dacht je na het lezen van dit artikel: ”Hé, dat lijkt me wel wat, wonen in Elinkwijk”? Dan hebben we fijn nieuws voor je, want bij Gusto Casa staat nu een prachtige woning te koop in deze buurt!

Stephensonstraat 33

Foto: Gusto Casa
Foto: Gusto Casa
Foto: Gusto Casa
Foto: Gusto Casa
Foto: Gusto Casa
Foto: Gusto Casa
Foto: Gusto Casa
Foto: Gusto Casa

Een woning waar jij je direct thuis zal voelen: dat is dit woonhuis. Charmant, ruimtelijk en een uitzicht alsof je in een dorp woont. Het huis beschikt over drie slaapkamers, een ruime woonkamer én een tuin. De tuin is fantastisch: je hebt vrij uitzicht en het perceel is maar liefst 170 vierkante meter groot. En €315.000,- voor zo’n paradijsje, dat is toch geen geld? Meer informatie over deze woning vind je hier.

Heb je vragen over deze woningen of wil je direct een bezichtiging plannen? Neem dan contact op met Lindy van Gusto Casa.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.