Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo kun jij Utrechtse ondernemers steunen in deze moeilijke tijd

Door May-Anne Oltmans 18 maart 2020

Nu de Utrechtse horeca tot 6 april gesloten blijft, zitten etentjes buiten de deur of drankjes in de kroeg er niet in. Ook voor ondernemers uit andere sectoren zijn het lastige tijden. Verschillende ondernemers proberen nu op een creatieve manier alsnog brood op de plank te krijgen. 

Lisa Meijntjes en Jasper Kaan zijn samen eigenaar van restaurant De Klub en hebben Utrechters op hun website opgeroepen om vooral cadeaubonnen te kopen. Niet zonder succes: “We hebben in een paar dagen tijd al 24 bonnen verkocht, variërend van vijftig tot wel driehonderd euro.”

Een cadeaubon kopen

Lisa en Jasper zijn niet de enigen; op social media komen heel wat oproepjes van Utrechtse ondernemers voorbij die cadeaubonnen aanbieden. Zo kun je bij onder andere Loaded, Loua Juicebar, Karibu, Ubica, Rabarber, De Utrechter, Het Ketelhuis, Talud9 en Yoghurt Barn een cadeaubon aanschaffen om op een later moment in te ruilen voor een lekker etentje. Servaas Hair Beauty CitySpa biedt cadeaubonnen aan voor behandelingen.

Lekker eten thuis laten bezorgen

Restaurants, café’s en koffiezaken mogen weliswaar niet open zijn; eten bezorgen of laten afhalen is gelukkig nog wél mogelijk. Enkele zaken die zelf een (tijdelijke) bezorgdienst hebben opgezet, zijn de Croquetten Boutique, Tiger Mama, Eetcafé Lombok, The Food Club, De Klub, Noir, Kantien en Roberto Gelato. Lisa, mede-eigenaar van De Klub, licht toe: “We kiezen er bewust voor om alles zelf te doen. Onze medewerkers gaan bestellingen inpakken én bezorgen met de fiets of de auto.”

Tekst gaat verder onder de foto

Vintage shoppen via Instagram

Retailers mogen nog wel open blijven, maar nu veel Utrechters thuis zitten, proberen ook zij hun klanten nu op andere manieren te bereiken. Zo kun je bij vintagewinkels Sisters en Blackfish winkelen via Instagram stories. Op Instagram schrijft Blackfish: “Om 15.00 uur posten we via stories vintage items voor mannen en vrouwen. Je kunt deze via stories aanschaffen en naar je huis laten versturen.”

Koop een bordspel tegen de verveling

Ondernemer Marvin Chin moest de deuren van zijn VR Escape Room Time sluiten en kwam op het idee voor een bordspel. “Eerst dachten we aan een escape room bezorgdienst, maar dat is logistiek niet haalbaar”, aldus Marvin. “Nu veel mensen thuis zitten, zullen velen van hen misschien meer spelletjes gaan spelen. Zo kwamen wij op het idee van Het Coronavirus Bordspel. Het is een soort ganzenbord, maar nu is het doel om een vaccin te bereiken.” Meer lezen of het spel kopen? Dat doe je op de website.

Nog meer ondernemers die jouw hulp hard kunnen gebruiken

Op het Instagramaccount @utrechthelptutrecht vind je een overzicht van andere Utrechtse ondernemers die momenteel wel wat extra steun kunnen gebruiken. Ben je zelf ondernemer? Dan kun je in een privébericht aan @utrechthelptutrecht laten weten hoe anderen jou kunnen helpen.

Lees ook:

Mooi: op deze manier kun je toch de aanslag van 18 maart herdenken

De herdenking van de aanslag op het 24 Oktoberplein gaat niet door vanwege het coronavirus. Wil je t...

Hartverwarmend! Zo helpen Utrechters elkaar in tijden van corona

Dit is een van de duurste huizen die nu te koop staan in Utrecht

Pierre (59) was CFO van Verkade en is nu directeur van Barbara Uitvaartverzorging

Binnenkijken bij Tim en Evie aan de Lange Lauwerstraat: ‘Drie keer rollen en we zijn aan de Oudegracht’

Herken jij deze plekken terug? 6 x foto’s uit de jaren tachtig in Utrecht

adv.