Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van exclusief tot lekker betaalbaar: Biltstraat Wijn & Whisky heeft de drank die je zoekt

Aangeboden door Biltstraat Wijn & Whisky 21 september 2020

De naam zegt het al: bij speciaalzaak Biltstraat Wijn & Whisky zit je goed als je op zoek bent naar een goede whisky of wijn. Daarnaast verkoopt eigenaar Kees Schellevis gin, rum, cognac en andere destillaten. Met name op het gebied van whisky en rum onderscheidt de winkel zich steeds meer, vertelt Kees. “Er komen wekelijks nieuwe soorten bij, inclusief mooie specials uit gelimiteerde bottelingen.”

Bij Biltstraat Wijn & Whisky kijk je als drankliefhebber je ogen uit; in de winkel vind je ruim duizend flessen met drank van over de hele wereld. “Ik verkoop whisky uit landen die er traditioneel om bekend staan, maar ook uit onder meer Japan, India, Frankrijk, Taiwan, Nederland en Zweden”, somt Kees op. Alle dranken die in de winkel staan, heeft de eigenaar zelf geproefd én eigenhandig geselecteerd. “Mijn kennis van whisky en rum heb ik opgedaan omdat ik jarenlang voor een wijnimporteur werkte die ook Schotse Springbank whisky importeerde. Daarnaast heb ik voor een producent gewerkt die in de wijn, whisky en destillaten zat.”

Bijzondere whisky’s

Doordat Kees inmiddels een groot netwerk heeft opgebouwd in de drankwereld, is hij vaak als één van de eersten op de hoogte wanneer leveranciers hele speciale dranken aanbieden. De ondernemer vertelt: “Ik verkoop steeds meer mooie whisky’s van onafhankelijke bottelaren. Ieder vat is uniek, en zij kopen vaak één heel mooi vat om te bottelen. Dat maakt zo’n whisky zwaar gelimiteerd, want uit een vat haal je hooguit een paar honderd flessen of zelfs minder.”

Betaalbare drank met de wauw-factor

Dat Biltstraat Wijn & Whisky voor de beste kwaliteit gaat, betekent overigens niet dat je hier alleen peperdure flessen vindt. “Hier vind je kwaliteit binnen iedere prijsklasse”, benadrukt Kees. “Je koopt bij mij al een fles whisky vanaf €14,50. Ik vind het belangrijk dat je hier ook voor €25,- iets kunt kopen met de wauw-factor.”

Bij Biltstraat Wijn & Whisky kun je prima terecht als je een ‘beginner’ bent op whisky-gebied, maar ook voor de connaisseurs heeft de zaak genoeg moois. “Met whisky geldt vaak dat je begint met een wat zachtere smaak, waarna je dat steeds meer uitbouwt.”

Vijftig soorten rum

Ook aan rumliefhebbers is gedacht bij Biltstraat Wijn & Whisky. “Hier vind je zo’n vijftig verschillende soorten rum, allemaal van kwalitatief goede distilleerderijen, waaronder Plantation, Foursquare, Diplomatico en Bayou. Daarnaast heb ik ook veel specials en komen er regelmatig nieuwe soorten bij.” Net als met de andere dranksoorten die Kees verkoopt, geldt ook voor rum dat je kunt slagen met iedere portemonnee. “Je hebt al een kwalitatieve rum voor ongeveer €20,- en als je meer te besteden hebt, dan geldt: the sky is the limit.” Dat er zoveel prijsverschil mogelijk is, is volgens Kees niet vreemd. “Er zijn zoveel rumsoorten. Als je cocktails gaat maken, gebruik je een heel ander type dan wanneer je een sipping rum wilt waar je echt goed voor gaat zitten.”

Tekst gaat verder onder de foto

Biltstraat Wijn & Whisky
Foto: Biltstraat Wijn & Whisky

Laat je adviseren én ga lekker proeven

Heb je nog nooit eerder whisky of rum uitgezocht en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Geen probleem, want Kees helpt je graag bij het vinden van een geschikte fles. “Over whisky vragen mensen heel vaak advies, bijvoorbeeld op whisky-spijs gebied. Veel mensen denken bij eten niet direct aan whisky, terwijl het wél goed samengaat. Bepaalde rokerige whisky’s zijn bijvoorbeeld heerlijk bij een goed stuk vlees of droge worst.”

Ook een fijne tip om meer whiskysoorten te ontdekken: een (online) proeverij doen. “In onze webshop kun je proefpakketten kopen en vervolgens een online video bekijken waarin je uitleg krijgt over de verschillende soorten.” Normaal gesproken vinden regelmatig proeverijen plaats, maar wegens corona is dat tijdelijk niet mogelijk. Houd de agenda in de gaten om op de hoogte te blijven.

Meer zin in wijn?

Als je groot wijnliefhebber hebt, ben je natuurlijk ook van harte welkom in de winkel aan de Biltstraat. Kees helpt je graag bij het vinden van een mooie wijn die bij je smaak past (of bij het eten dat je die avond kookt).

De eerste Co2-neutrale wijnwinkel in de Domstad

Voor Utrechters die duurzaamheid belangrijk vinden is er nóg een reden om snel eens langs te komen. Biltstraat Wijn & Whisky is namelijk de eerste CO2-neutrale wijnwinkel in Utrecht. “We hebben een warmtepomp, LED-verlichting en goede isolatie. Daarnaast zijn onze verpakkingen vaak gemaakt van gerecycled materiaal”, licht Kees toe. Het uiteindelijke doel? “De ecologische voetprint verkleinen. Ik ben van mening dat als iedereen iets doet, dat uiteindelijk heel veel uitmaakt.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Biltstraat Wijn & Whisky. Meer over Biltstraat Wijn & Whisky ontdekken?

Biltstraat Wijn & Whisky slijterijen

Gesloten10:00 - 18:00

Biltstraat 36, Utrecht

Bekijk meer:slijterijen

Lees ook:

Biltstraat wijn & whiskey Utrecht

Kees begon Biltstraat Wijn & Whisky: ‘Dertien in een dozijn wijnen komen er bij mij niet in’

Voor een goede fles wijn, whisky, gin, rum, cognac of een ander mooi destillaat, ben je bij Biltstra...

Hier in Utrecht scoor je een origineel én persoonlijk (relatie)geschenk

adv.