Met deze typisch Utrechtse kerstcadeaus zit je altijd goed

Door Liselotte Idema 15 december 2016
<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Kerstcadeau-stress? Met deze typisch Utrechtse kerstcadeaus maak je iedere Utrechter blij. Heus, echt waar. Als je ze nou ook nog eens koopt bij een lokale ondernemer, spek je de Utrechtse economie ook nog eens. 

Voor iemand die houdt van bakken

dom bakvorm
Foto: Keck & Lisa

Met dit typisch Utrechtse cadeau maak je de blits als de ontvanger van bakken houdt. Want zeg nou zelf, een cake is maar gewoon een cake. Maar een cake gebakken in deze Dom-bakvorm is episch.

Keck & Lisa cadeauwinkels

nu gesloten10:00 - 18:00

Zadelstraat 38

Bekijk meer:cadeauwinkels

Voor iemand die houdt van lezen

ronald giphart
Foto: ANP

O, wat zijn we trots op Utrechters die iets weten te presteren. Aan literair talent geen gebrek hier in de Domstad. Met een boek van Utrechter Ronald Giphart of Claudia de Breij zit je altijd goed. En dat zeggen we heus niet alleen omdat deze schrijvers uit Utrecht komen (we glimmen wel van trots natuurlijk), hun nieuwste boeken (Lieve, Neem een Geit) zijn ook nog eens steengoed.

Savannah Bay boekhandels

nu gesloten10:00 - 18:00

Telingstraat 13

Bekijk meer:boekhandels

Voor iemand die houdt van snaaien

Domtorentjes banketbakkerij Theo Blom Utrecht
De beroemde Utrechtse Domtorentjes

Fiets naar de Zadelstraat en bestel een doos Domtorentjes bij bakkerij Theo Blom. Een doos vol Utrechts zoets, dat kan alleen maar in de smaak vallen. Niet?

Banketbakkerij Theo Blom bakkers

nu gesloten08:00 - 18:00

Zadelstraat 23

Bekijk meer:bakkers

Voor iemand die houdt van drank

vandestreek
De bekende vandeStreek bieren op fles Foto: vandeStreek

Vaders, broers, vriendjes of andere manspersonen; ze zitten vaak niet vol cadeau-inspiratie – op enkele uitzonderingen na. Waar je praktisch iedere man blij mee maakt: bier. En laten we in Utrecht nou net heel veel bieren uit de streek hebben. Goede, verrassende smaken, mooie flessen.. kan niet tegenvallen, zo’n bierpakket.

De Bierverteller slijterijen

nu open11:00 - 19:00

Twijnstraat 47

Bekijk meer:slijterijen

Voor iemand die houdt van koken

Foto: Tom van Straaten
Foto: Tom van Straaten

De Utrechtse snijplank van Noest mag niet ontbreken in je keuken. Want: gemaakt van Utrechts ‘resthout’, robuust en hartstikke beeldig. Wij zetten de plank zelf ook op onze verlanglijst. Hebben!

Noest cadeauwinkels

Lanslaan 6

Bekijk meer:cadeauwinkels

Voor iemand die houdt van hotspotten

Parc388
Foto: Ilse Nouwens

Utrecht is bezaaid met fijne hotspots. Wij van indebuurt schrijven daar maar al te graag over, maar wist je dat er ook een handig boekje is dat vol staat met leuke plekken in Utrecht? Ja dus. Dit kleine gidsje heet Time to Momo. De allerfijnste Utrechtse winkels, cafés en restaurants vind je er in terug.

Broese Boekverkopers boekhandels

nu gesloten10:00 - 18:30

Stadhuisbrug 5

Bekijk meer:boekhandels

Voor iemand die houdt van kleding

Katoenfabriek Utrecht

De gemiddelde fashionista (bestaat er ook een naam voor een mannelijke koopgek?) koopt gewoon wat ze wil hebben. Voor zo’n shopverslaafde is het nog knap lastig om een cadeau te scoren. Want, hij of zij heeft vaak álles al. Maar, de kans is groot dat een typisch Utrechts item nog ontbreekt aan de collectie. Terwijl dat wel een musthave is. Ga voor een sweater van de Katoenfabriek of een shirt van Utca’s finest.

De Katoenfabriek kledingwinkels

nu gesloten10:00 - 18:00

Oudegracht 382

Bekijk meer:kledingwinkels

Voor iemand die houdt van kunst

catch kalender
Foto: Catch

Een typisch Utrechts kunstwerk mag niet ontbreken in het huis van een echte Utrechter. Een goede plek om een mooie print te kopen is Catch aan de Domstraat. De winkel ligt vol met getekende kunstwerken. Van simpele illustratie tot schilderij, groot of juist klein; hier vind je het.

Catch galeries

nu gesloten11:00 - 18:00

Domstraat 5

Bekijk meer:galeries
<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶
Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie