Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze typisch Utrechtse agenda is een must have voor Utrechters

Door Anne-Meike van den Berg 21 december 2016

Het is bijna 2017 en dat betekent dat je oude agenda de prullenbak in kan. Als Utrechter schrijf je je nieuwe afspraken voor volgend jaar natuurlijk het liefst in een typisch Utrechtse agenda. Goed nieuws: die bestaat! Grafisch ontwerper Cees van den Brink bedacht én maakte de Amelisweerd Agenda 2017.

“Samen met mijn vriendin Irma woon ik in Lunetten. De landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen noemen wij altijd onze achtertuin. We komen hier ontzettend graag om te wandelen met onze hond. Het is een prachtig gebied, heel veelzijdig. En er gebeurt hier veel meer dan je denkt.”

Eigen idee

“Als grafisch ontwerper heb ik een eigen bedrijf, BRNK, waarmee ik veel in opdracht werk. Het leek me leuk om een keer zelf iets te maken. Zodat ik een concreet product heb om te laten zien, maar ook omdat ik het heel leuk vind om nieuwe contacten op te doen. Omdat er niet echt een overkoepelende site of iets anders is over alles wat er gebeurt in Amelisweerd en Rhijnauwen, had ik al snel het idee om dit zelf te gaan maken.”

Amelisweerd agenda Utrecht
De Amelisweerd Agenda is een compleet overzicht van landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen

Compleet overzicht

“De Amelisweerd Agenda 2017 is een jaaragenda met foto’s van de landgoederen, gedichten, recepten, tips en alle data waarop er iets bijzonders te doen is, zoals de Zonnige Zondagen op boerderij De Zonnewijzer of speciale wandelingen. De foto’s zijn gemaakt door amateurfotografen en de tekeningen door mijn vriendin Irma. Ik heb alle ondernemingen en organisaties die hier te vinden zijn benaderd en zo’n beetje iedereen staat erin. Het is daarmee echt een compleet overzicht geworden van Amelisweerd en Rhijnauwen.”

Geslaagd project

“De agenda ligt onder andere bij De Veldkeuken, boerderij Vroeg, Stay Okay, De Literaire Boekhandel, ZININ, It All Starts With A Postcard en KEEK. Je kan de agenda ook bestellen via de website. Ik vind het een geslaagd project en heb ook al ideeën voor de agenda van volgend jaar. Dat ik nu veel meer contact heb met de mensen hier in Amelisweerd en Rhijnauwen, vind ik het allerleukst.”


Meer over De Veldkeuken Amelisweerd ontdekken?

De Veldkeuken Amelisweerd bakkers

Geopend10:00 - 21:00

Koningslaan 11a, Bunnik

Bekijk meer:bakkers

adv.