Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sportieve fietsfanaten opgelet! Deze Utrechtse winkel heeft alles wat je hart begeert én meer

Aangeboden door Snel Fietsen B.V. 29 juni 2020

Of je nu op zoek bent naar een mountainbike, race-, toer- of vakantiefiets, accessoires, onderdelen of kleding: bij Snel fietsen aan de Amsterdamsestraatweg vind je gegarandeerd wat je zoekt. De Utrechtse fietsenzaak is al sinds 1938 een begrip onder sportieve fietsers. Je vindt er, behalve een heel groot assortiment, ook een werkplaats waar bevlogen mecaniciens alle fietsgerelateerde problemen voor je oplossen. Wat Snel fietsen nog meer te bieden heeft, is het eigen merk fietsen: Snel. De modellen zijn allemaal uniek en 100% op wens van de klant gebouwd. 

Ondernemer en fietsfanaat Berend van Loon is sinds 2016 eigenaar van Snel fietsen. Daarmee is hij de eerste ‘niet-Snel’ die aan het roer staat van het Utrechtse familiebedrijf. Zijn entree in de fietsenwereld maakte Berend op 21-jarige leeftijd bij het Haagse bedrijf Hans Struijk Fietsen. Hier werkte hij zich op van monteur tot filiaalmanager. Vijftien jaar lang werkte Berend met veel plezier voor Hans Struijk, maar toen de kans zich voordeed om Snel fietsen over te nemen, greep hij die met beide handen aan: “Wat Snel fietsen onderscheidt van veel andere fietsenwinkels, is de ruime ervaring met ons eigen merk en de daarbij horende kennis en vaardigheden. Vanaf de tekentafel tot het eindproduct: we doen het allemaal in eigen beheer.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Snel Fietsen
Foto: Snel Fietsen

Van sportieve vakantiefiets tot e-bike

Sportieve fietsers kunnen bij Snel fietsen hun hart ophalen. Wat voor fiets je ook zoekt: grote kans dat je ‘m hier vindt. Zo heeft de winkel onder andere een groot assortiment van toer- en vakantiefietsen, racefietsen, e-bikes, vouwfietsen, mountainbikes én kinderfietsen. Zit er niet tussen wat je zoekt? Je kunt ook een Snel fiets op maat laten bouwen. “Je hebt twee opties: custom bouw en maatbouw. Bij die eerste optie werken we met een vast frame, maar kunnen we verder alles naar wens aanpassen. Voor maatbouw kom je op intakegesprek en ontwerpen en bouwen wij een unieke fiets voor je.”

Daarnaast vind je bij Snel fietsen ook fietskleding en een zeer ruim assortiment aan accessoires en onderdelen.

Vragen? Hier helpen ze je graag!

Een uitgebreid assortiment vind je bij wel meer fietswinkels, maar Snel Fietsen onderscheidt zich vooral op twee andere punten: het servicegerichte team én de werkplaats waar je terechtkunt voor reparatie en onderhoud. “Het team is zo belangrijk: met hen doe je het uiteindelijk”, gelooft Berend. “Ik zeg altijd dat wij er zijn voor de ‘meer eisende fietser’. Wij vinden het belangrijk om de klant te ontzorgen, zodat hij of zij weet: als ik bij Snel fietsen kom, dan wordt het altijd opgelost. Of het nu een vraag betreft of een mogelijk defect; in de werkplaats lossen ze het voor je op.”

Vandaar dat het gehele team alle tijd neemt om je te adviseren bij het vinden en samenstellen van je droomfiets. “Ook als je geen fietservaring hebt, ben je van harte welkom. We delen graag onze passie, ervaring en kennis om het juiste merk en model fiets te vinden. En geen fiets gaat bij ons de deur uit zonder proefrit. Het verhaal en gevoel moeten in balans zijn.”

Tekst gaat verder onder de foto

Snel Fietsen
Foto: Snel Fietsen

Iedereen is welkom in de werkplaats

Als je eenmaal je droomfiets hebt gevonden, wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Dat snappen ze bij Snel fietsen en daarom vind je in de winkel een mooie werkplaats waar de mecaniciens zich bezighouden met onderhoud en reparatie. Iedereen is hier welkom, ongeacht of je jouw fiets bij Snel hebt gekocht. Als je de winkel bezoekt voor een “kleine” reparatie, zoeken ze naar de mogelijkheid om deze binnen een zo kort mogelijk tijdbestek uit te voeren. Planbaar onderhoud wordt op afspraak gedaan: in de morgen brengen, is aan het einde van dezelfde dag weer ophalen. Duurt het langer, dan staan er Snel leenfietsen kosteloos voor de klanten klaar.

Dat Snel fietsen deze service biedt, weten klanten zeker te waarderen. Berend vertelt: “We zijn supertrots op alle zeer positieve reacties welke we in de winkel en op Google reviews ontvangen en één reactie sprong er echt uit. Een man schreef: ‘Ondanks dat het – mede door corona – enorm druk was, heb ik alle tijd gekregen die ik nodig had.’ Daarnaast lezen we in reviews vaak dat mensen ons superbehulpzaam vinden en prijzen ze ook de kennis van het team.”

Doen: zelf een kijkje nemen bij Snel fietsen

Heb je zin om het sportieve fietsen (weer) op te pakken en ben je nog op zoek naar een goede fiets, kleding of accessoires? Of is je huidige fiets toe aan de aandacht en technisch inzicht van een van de mecaniciens? Je bent van harte welkom bij Snel fietsen aan de Amsterdamsestraatweg 416 a/b/c! Eerst meer lezen over de fietswinkel? Via de oranje button hieronder ga je direct naar de website.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Snel Fietsen B.V.. Meer over Snel Fietsen B.V. ontdekken?

Snel Fietsen B.V.

fietsenmakers

Geopend09:00 - 17:00

Amsterdamsestraatweg 414, Utrecht

Bekijk meer:fietsenmakers

adv.