Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Getipt: let hierop als je een nieuwe bank gaat kopen

Aangeboden door Bankensale 17 juli 2019

Je oude bank is écht toe aan vervanging, dus ga je op zoek naar een nieuw exemplaar. Hartstikke leuk, maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe bank? Het is verleidelijk om je te laten leiden door mooie designs en kleuren, maar je wilt natuurlijk wél een bank die ook lekker zit en lang meegaat. Waar je op moet letten bij de zoektocht naar een bank? We vroegen het de eigenaar van Bankensale: een Utrechtse zaak die luxe banken verkoopt tegen hele scherpe prijzen.

Het gaat niet alleen om de buitenkant

Iets beoordelen door alleen te kijken naar hoe de buitenkant eruit ziet, is nooit een goed idee. Ook als je een nieuwe bank koopt, is het slim om verder te kijken dan uiterlijk alleen. Een bankstel kan er nog zo mooi uitzien: de kwaliteit wordt uiteindelijk bepaald door wat er aan de binnenkant zit. “Al onze banken zijn standaard gemaakt met koudschuim in plaats van polyether,” vertelt de eigenaar van Bankensale. “Dat maakt een bank een stuk veerkrachtiger, waardoor je minder snel lelijke kuilen in je bank krijgt. Ook zorgt koudschuim voor betere ventilatie.”

Check hoe het zit met de garantie

Als je een bank hebt gevonden die je bevalt, is het slim om te informeren naar de garantie. Bij Bankensale zit het daarmee wel goed: “De banken die wij verkopen zijn gemaakt om jarenlang mee te gaan. Daarom krijg je bij ons altijd vijf en soms wel tien jaar garantie op je aankoop.” Kijk, zo weet je zeker dat je de komende tijd – letterlijk – goed zit.

Tekst gaat verder onder de foto

PIERO Bankensale
Foto: Bankensale

Eerst proefzitten

Een laatste advies vanuit Bankensale: ga altijd eerst proefzitten voor je een bank koopt. Dat klinkt als een open deur, maar het zou je verbazen hoeveel mensen tegenwoordig een bank online bestellen. Misschien ziet een bankstel er op de foto heel comfortabel uit, terwijl je in werkelijkheid helemaal niet lekker zit. Als dat het geval is, wil je dat natuurlijk wel van tevoren weten. Trek dus genoeg tijd uit voor je zoektocht naar een nieuwe bank, zodat je uitgebreid verschillende exemplaren kunt testen.

Hallo, nieuwe bank!

Tijd om de bank van je dromen te vinden! Je bent van harte welkom bij Bankensale om te komen proefzitten. En zie je nu een geweldige bank, maar staat de kleur je niet aan? Dan kies je gewoon een stof in een andere kleur. Opgelost!

Bankensale

Getipt: bij deze meubelzaak koop je een designbank voor een superscherpe prijs

Het is vaak de eyecatcher van je interieur en ook nog eens het meubelstuk waarop je héél wat uren do...

Wil je kennen: deze Utrechtse bankenwinkel krijgt online supergoede reviewsMeer over Bankensale ontdekken?

Bankensale

woonwinkels

Gesloten11:00 - 17:00

Vrieslantlaan 20c, Utrecht

Bekijk meer:woonwinkels

adv.