Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Klaar voor kantoor! 4 x stijltips van Thom Broekman

Aangeboden door Thom Broekman 30 augustus 2019

Met een beetje geluk heb je de hele zomer rondgebanjerd in shorts en op slippers. Erg relaxed, maar de zomervakantie zit er natuurlijk bijna weer op en dat betekent dat je weer aan de bak mag. Hoe kleed je je naar kantoor? Wij vroegen het aan Daan Broekman van herenmodezaak Thom Broekman. Hij deelt zijn belangrijkste stijladviezen, zodat jij de plank nooit meer misslaat.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Tip 1: “Liever overdressed dan underdressed

Thom Broekman
Foto: Thom Broekman

“Een eerste indruk kan je maar een keer maken. Weet je niet wat je aan moet? Ga altijd netter gekleed dan je denkt dat moet. Misschien krijg je wat opmerkingen, maar mensen nemen je vaak wel serieuzer. Ben je voor je gevoel toch iets te overdressed, dan doe je je colbert gewoon uit. Een mooie combinatie is dit kostuum van Digel met een overhemd van Olymp.”


Meer over Thom Broekman ontdekken?

Thom Broekman kledingwinkels

Gesloten10:00 - 18:00

Lange Elisabethstraat 20, Utrecht

Bekijk meer:kledingwinkels

Tip 2: “Ga voor aangesloten pasvormen”

Thom Broekman
Foto: Thom Broekman

“Wil je smart casual overkomen? Kies dan voor een aangesloten pasvorm. Een mooi voorbeeld is deze outfit, met een slim fit chino van Masons en een slim fit overhemd van Profuomo. Wat wij vaak zien, is dat mannen hun smart casual outfit niet ‘afmaken’. Daarmee bedoelen we dat de kledingstukken goed zijn, maar de pasvorm of maat niet. Een te grote broek die aangesnoerd is met een riem, een te lange broek; dat staat slordig. Vraag daarom altijd in de winkel aan de adviseur of de maten juist zijn.”

Tip 3: “Vervang je overhemden op tijd”

Thom Broekman
Foto: Thom Broekman

“Overhemden in lichte kleuren worden na veel dragen vaak wat vies in de boord. Je ziet het niet meteen, maar dit soort details zijn vreselijk belangrijk. Als je dit ziet, betekent dit dat je overhemd toe is aan vervanging.”

Tip 4: “Houd je aan de 80-20 regel”

Foto: Thom Broekman

“Wij vertellen onze klanten altijd over de 80-20 regel. Wat we daarmee bedoelen? Tachtig procent van de stukken in je kledingkast moet bestaan uit basics. Denk aan overhemden, mooie broeken, polo’s, colberts en kostuums. Het is slim om deze items aan te schaffen in neutrale kleuren als zwart, grijs en blauw. Zodra deze basisitems versleten zijn, vervang je ze. Daarnaast vul je deze basisgarderobe ieder seizoen aan met ‘snoepjes’. Dat zijn trendy items zoals een opvallend overhemd of een gekleurd pak.”

Bonustip: zo creëer je nieuwe ruimte in je kast

Thom Broekman
Foto: Thom Broekman

Zin gekregen om je garderobe aan te vullen met mooie items voor naar kantoor? Dan moet je natuurlijk wél eerst ruimte maken in je kledingkast. Ook daarvoor heeft Daan een handige tip: “Er bestaan verschillende inleverpunten voor kleding die je niet meer draagt. Daar kunnen jouw kleren worden gerecycled of doorverkocht.”

Lees ook:

Deze broers zijn de zesde generatie van Thom Broekman: ‘Je weet dat je door dik en dun wordt gesteund’

Of je nu op zoek bent naar een scherp gesneden pak, het perfecte overhemd of een goede pantalon: bij...

7 x Utrechtse familiebedrijven

Mannen: hier in Utrecht moet je zijn voor een goed pak voor je bruiloft

Hier in Utrecht worden sinds 1837 (!) kostuums op maat gemaakt

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.