Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het handje van Steen: topontwerp op Utca’s Finest t-shirt

Door Anne-Meike van den Berg 14 september 2016

Je kent hem wel: die marktkoopman die op zaterdag luid schreeuwend zijn waren aanprijst. Indebuurt geeft een Utrechtse ondernemer elke week de ruimte om te vertellen over zijn mooiste of meest bijzondere product, maar dan zonder lawaai. Soleil Sturm van de winkel Hunted vertelt over het U’tje Tattoo t-shirt.

Rapper Steen

“Utca’s Finest is onze eigen kledinglijn. Toen we daar een paar jaar geleden mee begonnen, werden we benaderd door de Utrechtse rapper Steen. Hij wilde graag een t-shirtontwerp voor ons maken. Als rapper is Steen vrij extreem, maar zijn graffitikunst vinden wij echt heel tof. We waren dan ook meteen enthousiast over een samenwerking met Steen.”

De U van Utrecht

“Steen is één van de bekendste Utrechters die is begonnen met de ‘U’: de hand in de vorm van een u. Dit gebaar, waarbij je heel hard ‘uuuuuuuu’ roept, is inmiddels echt een ding onder Utrechters. Iedereen kent het en tijdens voetbalwedstrijden van FC Utrecht hoor je het constant. Vandaar dat Steen dit ook als ontwerp wilde gebruiken voor het t-shirt.”

Utca's Finest

Tattoos

“De eerste vijftig t-shirts met het handje van Steen waren binnen no time uitverkocht. Ook nu nog is dit één van onze best verkopende producten. Het ontwerp is wel een paar keer veranderd. Deze versie, met de tattoos, is het derde ontwerp en waarschijnlijk ook het laatste: we vinden hem super vet zo. De tattoos betekenen trouwens ook van alles. Er staat natuurlijk 030 op maar bijvoorbeeld ook 35, de eerste twee cijfers van de postcode in Utrecht.”


Meer over Hunted Streetwear ontdekken?

Hunted Streetwear Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Kintgenshaven 1a, Utrecht

Bekijk meer:Permanent gesloten

adv.