Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Handig om te weten: Sligro, Hanos en Makro weer open voor iedereen (ook zonder pasje)

Door Janine Guijt 16 oktober 2020

Je hebt het misschien al gemerkt, het wordt drukker in de supermarkten en online boodschappen bestellen gaat weer minder makkelijk. Vandaag besteld is… volgende week in huis? Sinds donderdag 15 oktober is er een extra mogelijkheid om boodschappen te doen: groothandels als Sligro, Hanos en Makro zijn weer voor iedereen toegankelijk. Dit maakte het CBL, de koepelorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven, bekend.

De tijdelijke opening voor consumenten zonder pasje geldt in ieder geval zo lang restaurants en cafés volledig zijn gesloten. De druk op de supermarkten neemt toe nu er een gedeeltelijke lockdown is. Ook afgelopen voorjaar besloten de zelfbedieningsgroothandels voor iedereen open te gaan.

Sligro, Hanos en Makro in Utrecht

In Utrecht kun je terecht bij Sligro aan de Perronlaan (bij de Cartesiusweg). Voor de Makro en Hanos moet je naar Nieuwegein rijden. Je moet je dan wel even melden bij de balie en bij voorkeur een mondkapje dragen. De oproep aan klanten is: kom alleen, houd afstand en doe je boodschappen efficiënt met een lijstje. De restaurants in de vestigingen zijn gesloten.

Lees ook:

Utrecht is coronabrandhaard, burgemeester kondigt strengere handhaving aan

Maar liefst 2341 Utrechters zijn de afgelopen week positief getest op het coronavirus. Daarmee is Ut...

Bij deze Utrechtse horeca kun jij de komende tijd afhalen of laten bezorgen

Horeca dicht en evenementen geschrapt in Utrecht: ‘Het is een grote klap’

Aantal coronabesmettingen in Utrecht weer gestegen: dit zijn de laatste cijfers van het RIVM

Meer over

Corona Winkelen

adv.