Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit willen Utrechters straks in het pand van Hudson’s Bay

Door Janine Guijt 14 september 2019

Het gaat toch echt gebeuren: Hudson’s Bay sluit eind 2019 de deuren. Dat betekent dat het compleet verbouwde pand (de voormalige V&D) in hartje Utrecht leeg komt te staan. Gelukkig stroomden er naar aanleiding van dit oproepje veel ideeën binnen over wat er met het gebouw moet gebeuren. De leukste reacties op een rijtje:

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Hotel

“Wat mij betreft is het een prima plek voor een hotel van een grote hotelketen”, oppert Utrechter Jeroen. “Met op de bovenste verdieping een zwembad en restaurant met bar.” Helemaal niet zo’n gek plan vinden wij, zeker aangezien Utrecht nog wel wat hotelkamers kan gebruiken.

Outletcentrum

shoppen winkelen
Foto: ANP

Ingrid ziet een outletcentrum wel voor zich. “Gewoon lekker in het centrum, met wat pop-up stores erbij!”

Foodhall

Foto: Unsplash

 

Dit idee is ook een paar keer geopperd: een plek met verschillende kraampjes waar je allerlei gerechten kunt proeven. Eigenlijk zoiets als een permanent foodfestival. “Met appartementen erboven en overdekte kraampjes beneden”, aldus Utrechter Milou.

Shop-in-shop

Foto: ANP

In Japan kom je het volgens de Utrechtse Sanne veel tegen: een shop-in-shop. “Hierbij word het pand verdeeld in allemaal kleine en middelgrote winkelruimtes. Dan is er ook ruimte voor creativiteit en stimulatie van de lokale kleine ondernemer. Er kan aandacht besteed worden aan duurzaamheid en er kan een echte ‘hub’ van gemaakt worden.”

Arcadehal

Foto: Unsplash

Iris kwam met het idee voor een arcadehal. “Zodat iedereen zich daar kan vermaken. Maar ook kinderen gedumpt kunnen worden als ouders willen winkelen. En dan shop in shops beneden en een leuk restaurant. En misschien nog een city spa erbij!”

V&D

Foto: ANP

De meeste gehoorde reactie: geef ons de V&D terug! “Met een La Place om lekker bij te komen met een mooi uitzicht over de binnenstad”, aldus Nicole. “Wij kwamen er iedere week voor een broodje en een kop koffie. We zouden er zo weer komen”, laat David weten.

Tsja, wij achten het heel onwaarschijnlijk dat V&D een comeback gaat maken. Gelukkig hebben we de foto’s nog….

9 x nostalgische plaatjes van de V&D in Utrecht

Ben jij al bij Hudson's Bay geweest? Het gloednieuwe warenhuis in winkelcentrum Hoog Catharijne is s...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Winkelen

adv.