Deze Utrechtse winkels en horecazaken verdwenen in 2021 uit Utrecht

Bij indebuurt berichten we maar wat graag over nieuwe winkels, cafés en restaurants in de stad. Jammer genoeg zijn er ook zaken die de Domstad verlaten en voorgoed de deur sluiten. In sommige gevallen bleek de bedrijfsvoering al langer niet rendabel, andere bedrijven konden het hoofd niet meer boven water houden door de coronacrisis. Zo moesten we helaas afscheid nemen van deze Utrechtse bedrijven.

Revenge

Bij Revenge aan de Voorstraat kwam je onder meer voor mannen- en vrouwenkleding, schoenen en accessoires van bekende en minder bekende merken. Na achttien jaar vonden de eigenaren het mooi geweest. Begin januari sloot Revenge de deuren. Tegenwoordig vind je er kledingwinkel BLACKFISH.

Jammer! Kledingwinkel Revenge aan de Voorstraat stopt ermee

 • Nieuws, Winkelen

Bij Revenge aan de Voorstraat kwam je onder meer voor mannen- en vrouwenkleding, schoenen en accessoires…

Revenge Utrecht

30ML Zadelstraat

In 2018 opende koffiezaak 30ML – gevestigd aan onder meer het Vredenburg – een tweede filiaal aan de Zadelstraat. Frans en Wendy Kooijman – de voormalige eigenaren van 30ML – kijken terug op mooie jaren, maar zijn er naar eigen zeggen toch achter gekomen dat ze geen types zijn om zo’n grootschalig bedrijf te runnen. In januari sloot de koffiezaak aan de Zadelstraat dan ook.

Koffiezaak 30ML aan de Zadelstraat verdwijnt en dit komt er voor in de plaats

 • Eten & drinken, Nieuws

We hebben goed nieuws én slecht nieuws voor je. Het slechte nieuws is dat 30ML aan…

Yves Rocher

Bij Yves Rocher in Hoog Catharijne kwam je onder meer voor plantaardige douchegels, gezichtscrèmes en make-up. Begin februari maakte de cosmeticaketen bekend in 2021 alle zeven Nederlandse winkels en schoonheidssalons te sluiten. De winkel in Utrecht sloot eind dit jaar.

Yves Rocher sluit alle Nederlandse winkels: filiaal in Utrecht blijft tot eind dit jaar open

 • Nieuws, Winkelen

Bij Yves Rocher in Hoog Catharijne kwam je onder meer voor plantaardige douchegels, gezichtscrèmes en make-up. Vrijdag 5…

Lewis Book Café

“Het was geen gemakkelijke beslissing maar helaas eindigt ons verhaal per 1 mei”, liet het team van Lewis Book Café in de lente weten via hun socialemediakanalen. “Het is al (te) lang stil in de Utrechtse binnenstad en ook het toerisme blijft voorlopig nog wel even achter. Door nu te stoppen proberen wij de schade te beperken. We willen graag alle gasten en andere betrokkenen bedanken voor het vertrouwen en de steun van de afgelopen drie jaar.”

Koffiezaak Lewis Book Café sluit voorgoed de deuren: ‘Het is al te lang stil in de binnenstad’

 • Eten & drinken, Nieuws

Kwam je graag bij Lewis Book Café aan Achter Clarenburg? Dan moeten we je teleurstellen: de…

Lewis koffie utrecht centrum

D-reizen

Vakantie boeken? Dan kun je niet meer aankloppen bij D-reizen. De reisorganisatie is door de rechtbank begin dit jaar failliet verklaard. Vanwege de coronacrisis kwamen bijna geen inkomsten binnen, waardoor het bedrijf in financiële problemen kwam. D-reizen had onder andere een reisbureau aan de Roelantdreef en Hammerskjoldhof.

D-reizen is failliet: dit betekent het voor het reisbureau in Utrecht

 • Nieuws

Vakantie boeken? Dan kun je niet meer aankloppen bij D-reizen. De reisorganisatie is door de rechtbank…

Pesto

Pesto aan de Veilinghavenkade sloot in april de deuren en gaf het stokje door aan Kantien, dat daar sinds 1 mei zit. Over de verhuizing van Kantien zei eigenaar Jeffrey de Vries het volgende: “Kantien staat gewoon als concept. Veel mensen vinden het leuke zaak. We willen dat graag nog jarenlang voortzetten en zagen een mooie kans. De plek waar we naartoe gaan is kleiner en intiemer. Daar kunnen we het concept van de eetbar die wij zijn, versterken.”

Pesto aan de Veilinghavenkade sluit de deuren en dit komt er voor in de plaats

 • Eten & drinken, Nieuws

Kwam je graag bij Pesto aan de Veilinghavenkade 59? De zaak is per direct gesloten. Ze…

pesto-utrecht-1

Afound

Bij de Scandinavische winkel Afound kocht je kleding van verschillende merken met kortingen van 20 tot 70 procent. In de lente sloten zij de deuren. Het Zweedse Weekday – een van de merken die Afound verkoopt – heeft de plek in Hoog Catharijne overgenomen.

Afound in Hoog Catharijne is gesloten en deze winkel vind je er nu

 • Nieuw in Utrecht, Nieuws, Winkelen

Bij de Scandinavische winkel Afound kocht je kleding van verschillende merken met kortingen van 20 tot…

Afound

Restaurant Noir

”Ik weet niet zo goed hoe ik het moet zeggen, alleen dat ik het moet zeggen: Noir gaat stoppen. Tijd voor nieuwe avonturen, tijd voor de toekomst”, liet Arnaud Verbeek, de eigenaar, in mei via de socialemediakanalen van het restaurant weten. “Dank je wel voor je bezoek, voor de steun voor, tijdens en tussen de lockdowns, het was een wilde rit!” Restaurant Grace heeft het pand overgenomen.

Restaurant Noir sluit voorgoed de deuren: ‘Het was een wilde rit!’

 • Nieuws

Kwam je graag bij Restaurant Noir aan de Lange Nieuwestraat? Dan hebben we verdrietig nieuws voor…

noir-utrecht-6

Eetwinkel IKOOK

Wie in Lombok woont, kende Eetwinkel IKOOK aan de Vleutenseweg ongetwijfeld. In juni opende er in het pand een nieuwe eetwinkel: Fleut. ”Binnenkort ga ik verhuizen naar het zuiden van het land en ik zie het niet zo zitten om met mijn kleine spruit thuis een zaak in Utrecht draaiende te houden. Daarom zoek ik iemand die de winkel wil overnemen”, schreef Vera, de eigenaresse van IKOOK in maart op de Facebookpagina van de zaak. Kort na haar oproep vond ze een duo: Saar en Rijna zagen het wel zitten en namen de eetwinkel over onder de naam Fleut.

Eetwinkel IKOOK aan de Vleutenseweg stopt en dit komt ervoor in de plaats

 • Nieuws

Wie in Lombok woont, kent Eetwinkel IKOOK aan de Vleutenseweg ongetwijfeld. Vanaf 1 juni opent er…

Vmarkt

Ze zaten er amper drie maanden, maar de eerste vegan supermarkt van Utrecht vertrok eind mei alweer. “Het is jammer, maar waar”, liet eigenaar Natascha de Rooij weten. “Het was sowieso een tijdelijk pand en nu is er een huurder gevonden die hier permanent wil zitten. Voor ons houdt ons avontuur in Utrecht daarmee op.”

Eerste vegan supermarkt Utrecht sluit na amper drie maanden alweer de deuren: ‘Jammer, maar waar’

 • Nieuws

Vegan ijs, snacks, brood, melk. Ze zaten er amper drie maanden, maar de eerste vegan supermarkt van…

La Grotta

At je graag een pizza of pasta bij La Grotta aan de Oudegracht? Eind september gingen de deuren van het Italiaanse restaurant dicht. Ze gaven het stokje door aan Grand Café Lekker Gezellig, dat in november opende.

La Grotta aan de Oudegracht sluit na 46 jaar de deuren (en dit komt ervoor in de plaats)

 • Nieuw in Utrecht, Nieuws

Kwam je graag bij La Grotta aan de Oudegracht 50? Dan hebben we verdrietig nieuws voor…

Café Hemingway

Begin november viel het doek voor Café Hemingway aan het Janskerkhof. Op de website en socialemediakanalen van het café was het volgende te lezen: “Na vele jaren en veel plezier houdt Hemingway op te bestaan. Per 1 november zal er een verbouwing plaatsvinden om medio januari weer open te gaan.” Op de website van de Utrechtse makelaar Van de Weerd is te lezen dat Koen Hendriks en Robin van Groenestijn – bekend van Koenraad Utrecht aan de Voorstraat – de zaak overnemen.

Café Hemingway aan Janskerkhof gaat niet meer open en dit komt ervoor in de plaats

 • Nieuws

In een grote stad als Utrecht gebeurt een hoop: horecazaken openen en sluiten terwijl je drie…

Hemingway

Café Wout

”Een jaar geleden begonnen we in deze onzekere tijd met ons droomrestaurant”, schreef Café Wout eind november op de socialemediakanalen. Op een gegeven moment was het café genoodzaakt te stoppen met het serveren van lunch vanwege personeelstekort en legde ze de focus op het diner. Een jaar later stond Café Wout nog altijd achter die keuze, maar helaas bleek deze niet in lijn met de wensen van de beheerder van het pand. ”De beheerder wil dat we ook lunch serveren, maar dit vonden wij in deze tijd niet voor ons. Dit heeft ons tot het moeilijke besluit geleid om per 31 december te stoppen op onze huidige locatie en onze ogen te openen voor nieuwe mogelijkheden in 2022.”

Café Wout aan de Oudenoord stopt er eind december mee

 • Nieuws

Kwam je graag bij Café Wout aan de Oudenoord? Dan hebben we verdrietig nieuws voor je:…

Froh

Bij Froh kwam je vijf dagen per week voor all day breakfast. Via Instagram lieten eigenaren Lotte en Koen begin december weten dat ze een moeilijk besluit hebben genomen: “Tweeënhalf jaar geleden begonnen we aan ons vrolijke Froh Ontbijtclub avontuur: we hebben veel georganiseerd, veel gekookt, voor veel uitdagingen gestaan, er is veel gebeurd. Het lukt ons helaas in het nieuwe jaar niet meer om Froh staande te houden, daarom hebben we besloten eind december onze deuren te sluiten.”

Geen hele dag ontbijt meer: Froh aan de Europalaan gaat stoppen

 • Eten & drinken, Nieuws

Het is nooit leuk wanneer we schrijven over Utrechtse zaken die de deuren sluiten. Vorige week…

Café De Stadsgenoot

Kwam je graag bij Café de Stadsgenoot aan de Breedstraat? Dat wordt in het nieuwe jaar even twee keer knipperen met je ogen. De bruine kroeg heeft de deuren gesloten en maakt plaats voor Café Jolie.

Café de Stadsgenoot wordt Jolie: je komt er voor specialty coffee, speciaalbier en goedgevulde borrelplanken

 • Eten & drinken, Nieuw in Utrecht, Nieuws

Kwam je graag bij Café de Stadsgenoot aan de Breedstraat? Dat wordt in het nieuwe jaar…

Lees ook:

Meer in deze categorie

Winkelen

Ga naar “Oelala! Verras jouw Valentijn óf jezelf met deze romantische cadeaus”

Oelala! Verras jouw Valentijn óf jezelf met deze romantische cadeaus

Aangeboden door MijnToys.nl

Ga naar “Een echte én betaalbare Van Gogh kopen: bij De Utrechter kan het”

Een echte én betaalbare Van Gogh kopen: bij De Utrechter kan het

Aangeboden door De Utrechter

Ruben van Gogh met zijn smartphone-art | Foto via De Utrechter
Ga naar “Kijken, kopen en proeven: deze zaken hebben we er sinds januari 2023 bij in Utrecht”

Kijken, kopen en proeven: deze zaken hebben we er sinds januari 2023 bij in Utrecht

In onze gids

Ga naar “Goossens wonen & slapen – Utrecht”

Goossens wonen & slapen – Utrecht

 • Kaap de Goede Hooplaan 40
 • Winkelen
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Eigenhuis Keukens”

Eigenhuis Keukens

 • Ringveste 15
 • Woonwinkels
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50”

CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Alpro van € 2,89 voor € 0,99”

Alpro van € 2,89 voor € 0,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 7 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Receptie & Events Coördinator – Evenementen Locatie”

Receptie & Events Coördinator – Evenementen Locatie

 • Independent Recruiters
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerker administratie post en scannen”

Medewerker administratie post en scannen

 • RGF Staffing the Netherlands B.V.
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Gastvrouw Rabobank”

Gastvrouw Rabobank

 • Tempo-Team
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Administratief Medewerker”

Administratief Medewerker

 • Olympia
 • Fulltime
Ga naar “Administratief medewerker”

Administratief medewerker

 • Axilius Bewindvoering
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Ligconcert Best of Einaudi”

Ligconcert Best of Einaudi

 • Bibliotheek Utrecht
 • 10 juni 2023
Ga naar “Fiets- en Wandelbeurs”

Fiets- en Wandelbeurs

 • Jaarbeurs
 • Van 24 feb t/m 26 feb
Ga naar “UTRECHTSE VALENTIJNSVERHALEN”

UTRECHTSE VALENTIJNSVERHALEN

 • De Salon van Weleer
 • 14 februari 2023
Ga naar “StoryTrail Theaterwandeling Amelisweerd”

StoryTrail Theaterwandeling Amelisweerd

 • 12 maart 2023
Ga naar “Siberian Oxygen: Indiefolk”

Siberian Oxygen: Indiefolk

 • Stadsklooster Utrecht
 • 30 april 2023