Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De stijl van Ghislaine en Wesley: ‘We dragen toevallig allebei Levi’s jeans en een wit t-shirt’

Aangeboden door De Rode Winkel 29 juli 2020

Voor onze rubriek ‘De stijl van’ spreken we regelmatig modieuze Utrechters over hun kledingstijl en shopgewoontes. Vandaag gaan we langs bij Ghislaine Verkerk (22) en Wesley Endeman (31), die beiden bij De Rode Winkel werken. 

Wat ons direct opvalt wanneer we Wesley en Ghislaine ontmoeten: ze dragen allebei een spijkerbroek met daarop een wit t-shirt. Maar, zoals je mag verwachten van twee mensen die werken voor een winkel waar jeans héél belangrijk zijn, dragen ze niet zómaar een spijkerbroek. “Ik heb een Levi’s Vintage aan; een replica van een model uit 1944″, vertelt Wesley over zijn broek. Ghislaine: “Mijn broek is de high loose van Levi’s; een heel recht model. Perfect, want ik houd erg van basic kleren.”

Tekst gaat verder onder de foto

Rode winkel stijl van Wesley Ghislaine
Foto: indebuurt Utrecht

Een stuk of veertig overhemden in de kast

Zowel Ghislaine als Wesley zijn redelijk stijlvast. Ghislaine: “Ik draag qua kleur alleen wit, zwart, beige en spijker. Prints en logo’s zijn niets voor mij.” Ook typisch Ghislaine: “Ik koop graag mannenkleding en laat alles dan vermaken. Vooral broeken, want herenmodellen zijn heel recht. Dat vind ik mooier dan vrouwenbroeken waar vaak stretch in zit.”

Wesley is naar eigen zeggen uit te tekenen in een wijde broek met daarop een wit t-shirt en een overhemd. “Ik draag wel altijd een ander overhemd; ik denk dat ik er in totaal zo’n veertig heb. In mijn kast hangen veel streepjes, maar ik heb bijvoorbeeld ook effen witte en donkerblauwe varianten. Vandaag ben ik gegaan voor een donkergroen overhemd van het Deense merk Forét.”

Tekst gaat verder onder de foto

rode winkel
Foto: indebuurt Utrecht

Lekker nuchter

Ghislaine en Wesley zijn er trots op dat ze voor De Rode Winkel werken. “Ik durf wel te zeggen dat wij het grootste jeansassortiment van Nederland hebben. Daarnaast hebben we veel kennis in huis”, zegt Ghislaine. Wesley gaat verder: ”De laagdrempeligheid maakt de winkel ook bijzonder. We zijn niet van de gelikte verkooppraatjes; iedereen die hier werkt is lekker nuchter. Ook Utrechters zijn straightforward en daar houden we van.”

Een goede outfit maakt je zelfverzekerd

Mode zien de twee collega’s als een belangrijk onderdeel van hun leven. “Ik heb een modeopleiding gedaan; het is mijn vak”, licht Ghislaine toe. “Mode draagt ook bij aan je zelfvertrouwen. Als je de deur uitgaat met een outfit waar je blij mee bent, maakt dat je zelfverzekerd. Het klinkt misschien ijdel, maar ik ga niet de deur uit in een outfit waar ik niet tevreden over ben”, zegt Wesley. Al betekent dat zeker niet dat de Utrechter dagelijks uren kwijt is met het samenstellen van mooie combinaties: “Uiteindelijk moet het vooral comfortabel zijn.”

Lees ook:

Rode Winkel

De Dom op je broek: deze winkel lanceert een echte Utrechtse jeans

Modieuze jochies en wijffies opgelet, want De Rode Winkel heeft héél leuk nieuws! Samen met het Utre...

Goed nieuws, modefans! Deze Utrechtse winkel heeft sinds kort een eigen webshop

Denimexpert Daan van De Rode Winkel: ‘Een goed zittende spijkerbroek kan heel sexy zijn’

Stijltips van Thom Broekman! 5 x zomeritems die niet mogen ontbreken in je kast

Deze broers zijn de zesde generatie van Thom Broekman: ‘Je weet dat je door dik en dun wordt gesteund’Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Rode Winkel. Meer over De Rode Winkel ontdekken?

De Rode Winkel

kledingwinkels

Gesloten10:00 - 19:00

Lange Elisabethstraat 13, Utrecht

Bekijk meer:kledingwinkels

adv.