Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Dom op je broek: deze winkel lanceert een echte Utrechtse jeans

Aangeboden door De Rode Winkel 19 november 2019

Modieuze jochies en wijffies opgelet, want De Rode Winkel heeft héél leuk nieuws! Samen met het Utrechtse denimbedrijf Kuyichi lanceert de winkel op 20 november aanstaande een heuse ‘Utrechtse jeans’. Heel fashionable en ook nog eens duurzaam, want de broek is gemaakt van oude spijkerbroeken van Utrechters. 

Van oud naar nieuw

Voor het maken van de Utrechtse jeans riep De Rode Winkel eerder dit jaar Utrechters op om hun oude jeans in te leveren. “Vervolgens zijn de broekspijpen daar vanaf geknipt. Alleen de pijpen zijn namelijk geschikt voor recycling, vanwege de hardware die altijd aan de bovenkant van een jeans zit”, vertelt Daan Broekman, mede-eigenaar van De Rode Winkel. “De broekspijpen werden verzonden naar Turkije. De jeans die geschikt waren voor recycling zijn met nieuw biologisch katoen geweven tot een nieuw doek. Daarvan is de Utrechtse jeans geproduceerd.”

De Dom op je broek

Het resultaat mag er wat ons betreft zijn. De Utrechtse jeans, een special edition, is een ode aan ‘ons stadsie’ en dat zie je terug in de details. Zo staat de Dom op het bruine label, heeft de broek rode knopen én vind je aan de binnenkant van de broekzak een bekend gedicht van Herman Berkien. Ook de namen van de broeken – jochie en wijffie – verwijzen naar Utrecht.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto: De Rode Winkel
Foto: De Rode Winkel
Foto: De Rode Winkel
Foto: De Rode Winkel

Lekker groen doen

De Utrechtse jeans bestaat voor maar liefst 20% uit gerecycled materiaal, en dat maakt het een duurzaam kledingstuk. “Er is al meer dan genoeg gemaakt. Dus laten we zorgen dat wat er al is, wordt omgevormd tot mooie, nieuwe producten”, aldus Daan.

Wil jij deze bijzondere Utrechtse jeans kopen? Dat kan vanaf 20 november 2019 exclusief bij De Rode Winkel of in de webshop. Het model voor jochies is slim fit, dat voor wijffies skinny fit. Beide kosten €110,-.

Lees ook:

De Rode Winkel

Denimexpert Daan van De Rode Winkel: ‘Een goed zittende spijkerbroek kan heel sexy zijn’

Een spijkerbroek vinden die perfect past en waar je jaren plezier van hebt: ga er maar aanstaan. Gel...
levi's Rode Winkel

Cool! Hier ontwerp je jouw eigen Levi’s T-shirt mét een Utrechts tintje

Twee jaar na de lancering van het allereerste Utrechtse Levi's T-shirt gaan de Rode Winkel en Levi's...


Meer over De Rode Winkel ontdekken?

De Rode Winkel

kledingwinkels

Gesloten10:00 - 18:00

Lange Elisabethstraat 13, Utrecht

Bekijk meer:kledingwinkels

adv.