Bang & Olufsen is een paradijs voor wie houdt van mooi geluid én design

Aangeboden door Bang & Olufsen 6 december 2018

In een chique pand aan de Parijsboulevard vind je sinds kort de nieuwe zaak van Bang & Olufsen. De leverancier van high-end audio- en videoapparatuur verhuisde dit voorjaar van de Twijnstraat naar het centrum van Leidsche Rijn. Wij lieten ons rondleiden door de trotse eigenaar van het filiaal: Demian ter Horst. 

Wauw-factor: 10 punten

Als we binnenkomen bij Bang & Olufsen, worden we overweldigd door de bijzondere tv’s en stereo-installaties. Aan de muur hangt een kunstwerk met 3D-elementen waar je uren naar kunt kijken. Het blijkt een audio-systeem te zijn. “Klanten kopen het soms ook zonder stereo, zijn ze helemaal weg van het design”, vertelt Demian lachend. “Als zoiets gebeurt dan ben ik blij, want bij Bang & Olufsen draait het naast kwaliteit ook om de vormgeving. Je vindt hier geen standaard audio- en videoapparaten. Hier koop je apparatuur die niet iedereen heeft.”

Foto: Bang Olufsen, Beosound Shape

Bereikbaarheid: 10 punten

Bereikbaarheid is de grootste reden voor Demian om met zijn zaak naar het centrum van Leidsche Rijn te verhuizen. Hij vertelt: “Het winkelcentrum ziet er fantastisch uit en de winkel is goed bereikbaar. Je zit hier zo op de snelweg, parkeren gaat een stuk makkelijker (het is de eerste twee uur gratis!) en het busstation ligt om de hoek. En wil je op de fiets komen vanuit het centrum, dan kan dat ook nog steeds. Vanaf de Neude is het hooguit een kwartiertje fietsen. Ideaal!”

Een grotere expositieruimte

De verhuizing naar het nieuwe pand heeft nóg een voordeel: “We kunnen hier voor een echte ‘Bang & Olufsen beleving’ zorgen. Hier kunnen we meer audio- en videosystemen kwijt én op de manier zoals dat aansluit bij het merk: met mooie vloeren en een ruimtelijke indeling. Nu is het een plek waar je graag een kop koffie drinkt en ondertussen een headset of televisie test.”

Een audiosysteem op z’n kant

“Als je hier komt, mag je testen wat je wilt”, vertelt Demian. Dat laten we ons natuurlijk geen tweede keer zeggen. Ons oog valt op een rond gevaarte middenin de ruimte. “Dat is onze nieuwste aanwinst”, zegt Demian. “Het is de Beosound Edge, een audiosysteem dat veel wegheeft van een dubbeltje dat op zíjn kant staat. Als je het geluid harder wilt zetten, geef je de speaker een zetje naar rechts. Maar dat moet je niet te hard zeggen tegen iedereen die van een geintje houdt”, zegt Demian er lachend bij. “Dan staat de speaker straks ineens op maximaal.” Van een rollende speaker gaan we door naar een piramidevormige speaker die praat: “Dat is de Beosound 2.” Demian richt zich tot het apparaat en zegt: “Hallo Google, ik wil graag Qmusic horen.” En de Google Assistent gaat aan het werk. Speakers die rollen, speakers die praten… je kunt je uren vermaken in het nieuw filiaal van Bang & Olufsen. Dit zijn de producten die je er onder andere kunt testen:

Tekst gaat verder onder de foto’s 

Foto: Beosound Edge
Beosound 2
Foto: Demian ter Horst van Bang & Olufsen

Full service

Leuk, al die apparatuur, maar is het ook betaalbaar? “Het hangt er vanaf waar je voor kiest”, zegt Demian. “Je hebt een headset vanaf €399,- en een multiroom speaker met een stoffen design koop je vanaf € 599,-. Dat is duurder dan een regulier exemplaar, maar je krijgt er wel kwaliteit én een strak design voor terug. Wat je ook uitkiest, bij Bang & Olufsen word je behandeld als een koning(in). “Koop je hier een televisie, dan installeren wij het voor je. Je hoeft bij wijze van spreken alleen nog maar de afstandsbediening te pakken en je kunt Netflix kijken. Daar zorgen wij wel voor! Wil je het complete aanbod bekijken van Bang & Olufsen? Klik dan op de oranje button onder dit artikel of kom langs in de winkel.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bang & Olufsen. Meer over Bang & Olufsen ontdekken?

Bang & Olufsen

elektronicawinkels

Nu open09:30 - 19:00

Parijsboulevard 193, Utrecht

Bekijk meer:elektronicawinkels

adv.