Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

6 x dit wist jij vast nog niet over de Albert Heijn Willem van Noortplein

Aangeboden door Albert Heijn Willem van Noortplein 6 maart 2019

Als je bezig bent met je wekelijkse boodschappen, sta je er waarschijnlijk niet bij stil hoe énorm veel mensen er achter de schermen bezig zijn om de supermarkt draaiende te houden. Of wat het meest verkochte product is. Wij hebben een paar leuke weetjes over de Albert Heijn Willem van Noortplein voor je verzameld. Wedden dat jij deze dingen nog niet wist? 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Iedereen op zoek naar eieren

eieren Albert Heijn

De medewerkers van de Albert Heijn Willem van Noortplein krijgen de hele dag door vragen van klanten die ergens naar op zoek zijn. Maar er is één product in het bijzonder waar klanten wel erg vaak naar vragen: eieren. “Ja, de vraag waar de eieren liggen steekt met kop en schouders boven de andere vragen uit,” vertelt Gertjan Nijhuis, directeur van de Albert Heijn Willem van Noortplein. Maar… waar in de winkel vinden we de eieren dan? “Normaal gesproken liggen ze in de buurt van de zuivelproducten, maar bij ons zijn ze weggemoffeld bij de bakartikelen.” Aha! Weten we dat ook weer.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Albert Heijn Willem van Noortplein. Meer over Albert Heijn Willem van Noortplein ontdekken?

Albert Heijn Willem van Noortplein supermarkten

Gesloten08:00 - 22:00

Willem van Noortplein 6, Utrecht

Bekijk meer:supermarkten

Al bijna 30 jaar aan het werk

Jolanda Albert Heijn willem van noortplein
Jolanda werkt al bijna 30 jaar bij de Albert Heijn Willem van Noortplein

Om een supermarkt draaiende te houden, is goed personeel onmisbaar. Gelukkig heeft Gertjan het naar eigen zeggen getroffen met zijn medewerkers, 73 in totaal. Twee daarvan werken inmiddels zó lang in zijn filiaal dat ze echt onmisbaar zijn geworden. “Mijn vrouw Jolanda is hoofd van de verkoopafhandeling, zij overziet de kassa’s. Ze staat al bijna 30 jaar op de loonlijst en is ooit begonnen bij de vleeswaren,” vertelt Gertjan. Een ander vertrouwd gezicht is Wim, die al 37 jaar in dienst is: ”Hij is assistent bedrijfsleider en echt één van mijn rechterhanden.”

Bevoorraden gebeurt de hele dag door

Albert Heijn Willem van Noortplein

Om de schappen van de winkel de hele dag door goed gevuld te houden, is het nodig om de winkel regelmatig te bevoorraden. Iedere dag rijden er, verspreid over de dag, vier volle vrachtwagens voor die verse producten afleveren. “Het begin al om 6.00 uur ’s morgens, wanneer het brood wordt gebracht. Daarna komen de diepvriesproducten, dan de verse producten en tot slot de niet gekoelde producten om 20.00 uur,” zegt Gertjan. Als een vrachtwagen eenmaal geleegd is, duurt het gemiddeld nog zo’n drie tot vier uur voor alle producten zijn opgeruimd. De vakkenvullers zijn er maar druk mee!

Niet aan te slepen, die bananen

bananen albert heijn willem van noortplein

Als we Gertjan vragen wat het meest verkochte product in de winkel is, hoeft hij niet lang na te denken: “Plastic tasjes. Die worden zóveel verkocht.” Ook al moeten klanten er nu voor betalen; de tasjes vliegen nog steeds als warme broodjes de toonbank over. Als we de plastic tasjes niet meerekenen (want hé, niemand komt speciaal dáárvoor naar Albert Heijn) staan de bananen met stip op één als meest verkochte product. Gertjan: “Per week verkopen we 1.000 kilo Chiquita-bananen, en dan rekenen we de biologische bananen niet mee! Daarvan verkopen we iedere week nog eens 500 kilo. In totaal zijn dat dus 1.500 kilo bananen. Vandaar dat we er hier allemaal zo gespierd uitzien.”

De winkel is nu drie keer zo groot als 12 jaar geleden


In de afgelopen 12 jaar is de Albert Heijn Willem van Noortplein maar liefst vijf keer verbouwd. De oppervlakte van de supermarkt bedroeg 12 jaar geleden nog 400 vierkante meter, en inmiddels is dat 1.200 vierkante meter! De reden is simpel. “We kwamen steeds ruimte tekort. We zijn blijkbaar populair,” zegt Gertjan lachend.

Zo gek is vaste klant Conny op ‘haar Appie’

Albert Heijn Willem van Noortplein

Conny is één van de vaste klanten van de Albert Heijn Willem van Noortplein. Als ze het over de supermarkt heeft, spreekt ze liefkozend over ”mijn Appie”. De winkel is voor Conny een plek waar ze zich heerlijk op haar gemak voelt. “Ik kom hier omdat ik de mensen fijn vind. Ik vind het gezellig om hier te winkelen. En daardoor koop ik meestal te veel.”

Conny’s hele verhaal lees je hier:

Vaste klant Conny vertelt over ‘haar Appie’ aan het Willem van Noortplein

Het is een eiland binnen Tuinwijk, zo lijkt het althans als je aankomt bij de Albert Heijn aan het W...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.