Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op het dak van Utrecht: De Dom is nu te beklimmen tot wel 100 meter

Door Bonnie Dekkers 15 oktober 2019

Vanaf vandaag (dinsdag 15 oktober) kunnen bezoekers tot wel honderd meter hoog de Domtoren beklimmen. En dat is uniek, want voorheen kon je ‘slechts’ tot 95 meter komen. Door de restauratie dalen de bezoekersaantallen, omdat veel mensen denken dat De Dom gesloten is. Met dit unieke uitkijkpunt hoopt Utrecht Marketing meer bezoekers te trekken. Wij namen alvast een kijkje! 

Voor het eerst zo hoog

Het is voor het eerst dat bezoekers zo hoog kunnen klimmen. Waar je voorheen tot 95 meter kwam, is dat vanaf vandaag dus 100 meter. Er is een speciaal platform gebouwd, vijf meter bovenop het uitzichtpunt waar je voorheen stond. Kom je buiten, dan geniet je van een spectaculair 360 graden uitzicht van de stad. Ook sta je dichterbij de torenspits met vergulde windvaan van Sint Maarten dan ooit. De steiger is tijdelijk gebouwd en ook nog eens de hoogste van Nederland. Niet zo gek eigenlijk, want De Dom is de hoogste toren van Nederland!

domtoren-uitzicht-utrecht
Foto: indebuurt Utrecht

Restaureren tot 2024

Het is je vast niet ontgaan de afgelopen tijd: de ingepakte Dom. De toren staat tot 2024 in de steigers en ondergaat een ingrijpende restauratie aan de buitenkant. Muren, boogconstructies, het uurwerk; het wordt allemaal meegenomen. Omdat het bij deze restauratie puur om de buitenkant van De Dom gaat, merk je als bezoeker tijdens de klim omhoog helemaal niets. Dat is ook de reden dat de toren gewoon nog te bezoeken is. Zolang de steiger op deze hoogte staat, gaan alle rondleidingen tot 100 meter. Je krijgt tijdens de rondleiding genoeg tijd om van dit spectaculaire uitzicht te genieten. Je spot dan TivoliVredenburg, Leidsche Rijn, park Lepelenburg en op een heldere dag zelfs Amsterdam. En de restaurateurs, die werken gewoon door.

De Dom beklimmen

Wil jij de Domtoren beklimmen en op 100 meter hoogte staan? Dan kan je kaartjes scoren via de website of via de VVV aan het Domplein. Let op: je gaat altijd mee met een gids.

Meer nieuws over De Dom:

Dit wil je weten de licht- en muziekshow op de Domtoren

Onze mooie Domtoren staat helemaal in de steigers. Jammer, maar het brengt ook toffe nieuwe mogelijk...

Deze toeristen balen van de ingepakte Dom: ‘Huh? Is dat ‘m?’

adv.