Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw op het Jaarbeursplein: gezonde snacks bij foodtruck Van Taartjes

Door Janine Guijt 6 maart 2019

Van een snelle pasta tot een burger en van een kroket uit de muur tot een pizzapunt: aan keuze op het gebied van snacks geen gebrek op Utrecht Centraal. Maar hoe gezond is het snackgedrag van reizigers eigenlijk? Dat onderzoekt de Universiteit Utrecht de komende maanden tijdens het project De Gezonde Toer. Tegelijk proberen ze de mensen met gezonde taartjes bewuster te maken van de alternatieven die er zijn. Dat doen ze met de foodtruck Van Taartjes.

Gezonde taartjes

De onderzoekers van de UU – onder wie gezondheidspsychologen, voedingsdeskundigen en stadsgeografen – willen te weten komen hoe het snackgedrag van de reizigers eruitziet en of ze te verleiden zijn om (vette) happen in te ruilen voor gezondere kost. Speciaal daarvoor zijn er twee taartjes à 2,50 euro ontwikkeld. Op de volkoren bodem ligt of appel met rozijnen, of ratatouille van verschillende groentes. De komende drie maanden kun je de taartjes proberen op het Jaarbeursplein.

Op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad lees je meer over Van Taartjes.

Ook nieuw in Utrecht:

Perron West

Er staat een treinwagon op het Westplein en dit is waarom

Op het Westplein, tussen Utrecht Centraal en de wijk Lombok in, staat sinds een paar maanden een oud...

Hudson’s Bay opent deze maand in Hoog Catharijne

Utrecht heeft er een nieuw speciaalbier- en wijnfestival bij

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.