Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Utrechtse student woont noodgedwongen in een bungalow 

Door Pauline Dons 9 september 2019

Robin Michalsen (23) studeert in Utrecht, maar woont samen met tientallen internationale studenten in een bungalowpark in Doorn. In Utrecht is er geen kamer voor ze te vinden en de tijd dringt: het is bijna herfstvakantie, dan zijn de bungalows weer nodig voor de toeristen en moeten de studenten vertrekken.

In bungalowpark Het Grote Bos in Doorn zijn ruim veertig internationale studenten gehuisvest, omdat er in Utrecht geen kamer voor ze te vinden is. Ze komen uit de Verenigde Staten, Duitsland, Spanje, Zwitserland, Servië en België. Het verblijf op het vakantiepark is echter maar tijdelijk. Aan het einde van de maand vervalt het huurcontract bij het recreatiepark. Daarna komen de toeristen naar de Heuvelrug, want dan staat de herfstvakantie voor de deur.

Wonen in een bungalow

Anneke Kuijper is parkmanager van Het Grote Bos en zij huist de buitenlandse studenten. “Vorig jaar kregen we de vraag van de universiteit: hebben jullie woonruimte voor studenten die uit het buitenland komen? We hebben gekeken en konden na het hoogseizoen wel wat bungalows voor ze reserveren, ” vertelt Anneke. “Vorig jaar is het ons goed bevallen en toen de universiteit ons dit jaar weer benaderde, hebben we weer ‘ja’ gezegd.” Het project duurt dertig dagen.

Te duur

Robin komt uit Florida en is een van de buitenlandse studenten. “De mensen met wie ik in de bungalow woon zijn aardig. Mijn enige klacht is hoe ver het van de universiteit is,” zegt hij over zijn onderkomen. Er rijdt iedere dag een bus, maar dat is voor veel van de studenten te duur. Daarom fietsen de meesten heen en terug van Utrecht naar Doorn. Robin: “Het is een uur met de bus en als je gaat fietsen reis je ook ruim een uur.”

Op de bank slapen

“Ik zit de hele dag op mijn computer op zoek naar nieuwe advertenties van kamers of appartementen. Het probleem is dat veel huizen geen internationale studenten toelaten, dat maakt het erg moeilijk,” legt Robin uit. Toch houdt hij hoop en komt hij in ieder geval niet meteen op straat terecht na 30 september: “Als ik voor die tijd niets heb gevonden, heb ik een vriend in Utrecht waar ik op de bank mag slapen.”

Meer weten? Lees hier het hele artikel op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad. 

Lees meer:

tolsteegsingel-utrecht-75

We mochten binnenkijken in deze gezellige Utrechtse studentenhuizen

Wij denken nog heel vaak met weemoed terug aan de tijd dat we nog in studentenhuizen woonden. Van st...

Binnenkijken bij de sociëteit van studentenvereniging S.S.R.-N.U.: ‘We hebben hier eens een poolparty gegeven’

Mag dat, je huis verhuren aan studenten in Utrecht?

adv.