Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De bibliotheek aan de Oudegracht verhuist en zo ziet dat eruit

Door Bonnie Dekkers 19 februari 2020

De bibliotheek aan de Oudegracht mag dan wel dicht zijn, de hele week wordt er toch hard gewerkt achter de schermen. Verhuizers van verhuisbedrijf Pot Verhuizingen/Logistiek zijn bezig om tussen de 150.000 en 160.000 boeken in te pakken in kratten en deze te vervoeren naar de nieuwe bibliotheek aan de Neude. Een hele logistieke operatie, want de boeken moeten wel weer op volgorde komen te staan straks! We namen een kijkje.

Van maandag tot en met vrijdag

Vandaag, woensdag 19 februari, zijn we uitgenodigd door de bibliotheek om te komen kijken bij de verhuizing. Daar spreken we met directeur Wim Pot van het verhuisbedrijf. Hij vertelt ons dat er sinds maandagochtend 17 februari 06.00 uur wordt gewerkt door verhuizers om alle boeken van de oude naar de nieuwe bieb te krijgen. De ruim 150.000 boeken gaan in zo’n 6336 verhuisdozen; iedere twintig minuten vertrekt er een volle verhuiswagen naar de Neude.

Stickersysteem

In de oude bieb werken tussen de elf en vijftien man via een stickersysteem. Op elke stelling staan stickers met nummers die corresponderen met de sticker op de verhuisdoos. Zo weten de verhuizers welk boek waar moet. De boeken worden in de volgorde van Z tot A ingepakt en in de nieuwe bieb van A tot Z weer uitgepakt. Hierbij wordt ook ruimte gelaten voor boeken die op dit moment zijn uitgeleend. Een hele onderneming! Volgens Wim gaat het allemaal erg voorspoedig. De deadline van de verhuizing is vrijdag en het verhuisbedrijf loopt voor op schema!

Tekst loopt door onder de foto

Het stickersysteem ziet er zo uit | Foto: indebuurt Utrecht

Post Neude

In het oude postkantoor op de Neude kun je straks naar de bibliotheek, winkelen, boodschappen doen (dat kan nu al!) en eten. De opening staat gepland voor het voorjaar van 2020. Vanaf 13 maart 2020 zal de Centrale Bibliotheek zich hier vestigen.

Lees ook:

Je kunt eerder dan verwacht een kijkje nemen bij de nieuwe bibliotheek aan de Neude

Vrijdag 13 maart opent dan eindelijk de nieuwe bibliotheek in Post Utrecht, het oude postkantoor op ...

Vanaf april kun je naar de film in de nieuwe bibliotheek op de Neude

Dit zijn de nieuwe horecagelegenheden in het oude postkantoor aan de Neude

adv.