Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vet! De Utrechtse Bastiaan en Ryan mogen naar het WK indoor skydiven

Door Janine Guijt 17 april 2019

Zo snel en zo precies mogelijk zweven in een verticale windtunnel, daar hebben Utrechters Bastiaan Nolet (30) en Ryan Christie (25) de afgelopen maanden voor getraind. Deze week is het wereldkampioenschap indoor skydiven in Lille, waar de mannen Nederland vertegenwoordigen.

Bastiaan en Ryan werken allebei als instructeur bij het Utrechtse City Skydive centrum aan de A2. Mocht je geen idee hebben wat indoor skydiven is: het is een sport waarbij je in een verticale windtunnel zweeft. Motoren creëren in de tunnel een windkracht van ongeveer 200 kilometer per uur. Door bewegingen en lichaamshouding kunnen skydivers op en neer bewegen in de tunnel en trucs uitvoeren.

Gevaarlijk?

De sport is niet gevaarlijk, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. “Onervaren vliegers lopen nog wel eens blauwe plekken op omdat ze tegen de wanden van de tunnel aanvliegen, maar over het algemeen is het veilig.” vertelt Bastiaan. “Het is heel toegankelijk, iedereen kan het doen: een oma van 80 tot een kind van 6. Dat is zo leuk aan indoor skydiven.”

Op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad lees je het hele verhaal van Bastiaan en Ryan.

Lees ook:

Daniel in zijn kantoor. Foto: Georgia Oost

Daniel organiseert vrij bizarre theateravonden in Utrecht: ‘We hebben wel een WTF-garantie, haha’

De Utrechtse Daniel Hentschel, die als artiest door het leven gaat als Danibal, zit niet stil: hij s...

De Utrechtse Lucian is Nederlands kampioen paal fitness: ‘Het begon als grapje’

adv.