Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verhuisd voor de liefde: Aubrey (27) verruilde Seattle voor Utrecht om bij Boy (29) te zijn

Door May-Anne Oltmans 14 februari 2020

De Domstad barst van de mooie liefdesverhalen, maar sommige daarvan zijn wel heel bijzonder. Neem bijvoorbeeld het verhaal van de Amerikaanse Aubrey Rudy (27) en Utrechter Boy Körver (29). Ze ontmoetten elkaar op een huisfeestje in de zomer van 2018, werden verliefd en uiteindelijk verruilde Aubrey in de zomer van 2019 haar woonplaats Seattle voor de Domstad. “Eerst vond ik het heel eng om samen te gaan wonen, maar het werkt heel goed tussen ons”, aldus Aubrey.

Aubrey en Boy zijn nu hartstikke gek op elkaar, maar van liefde op het eerste gezicht was zeker geen sprake. “We studeerden in 2018 allebei Spaans aan een taalschool in Medellín, in Colombia. Onze eerste ontmoeting was op een huisfeestje bij mij thuis”, blikt Aubrey terug. Beiden voelen ze niet meteen de aandrang om op elkaar af te stappen. Boy: “Ik dacht eerst dat ze een typisch Amerikaans meisje was, zo iemand die luid en erg over the top is.” Aubrey vindt Boy op haar beurt maar saai overkomen: “Hij was er wel, maar voegde niet echt iets toe aan het feestje.”

Samen salsa dansen

Naarmate de avond vordert, beginnen Aubrey en Boy het toch wel gezellig te krijgen samen. “We gingen na dat huisfeestje met een hele groep salsa dansen. Boy stond een beetje aan de kant, dus stapte ik op hem af”, vertelt Aubrey. Eenmaal op de dansvloer slaat dan tóch een voorzichte vonk over, waarna Boy Aubrey mee uitvraagt. “Uiteindelijk hebben we op die eerste date tot twee uur ’s nachts zitten kletsen en was het heel gezellig”, zegt Boy. Aubrey vult aan: “Na afloop is Boy met mij mee naar huis gewandeld, en hebben we voor het eerst gezoend.”

Nog nooit eerder meegemaakt

De drie dagen na hun eerste date zijn Aubrey en Boy veel samen, omdat Aubrey daarna verder reist naar Ecuador om vrijwilligerswerk bij een dierenopvang te doen. “Aubreys vlucht naar Quito (de hoofdstad van Ecuador, red.) was al geboekt, dus zeiden we vaarwel met het idee dat we elkaar nooit meer zouden zien”, vertelt Boy. Na Aubreys vertrek heeft Boy nog tien dagen voor zijn vlucht naar Nederland vertrekt. Wanneer Aubrey wegens een verwonding aan haar teen haar werk bij de dierenopvang moet uitstellen, besluit hij spontaan om naar haar toe te reizen. Boy: “We zijn toen tien dagen lang 24 uur per dag samen geweest. Het voelde zo natuurlijk; ik heb dat nooit eerder met iemand meegemaakt.”

Tekst gaat verder onder de foto

Aubrey en Boy verhuisd voor de liefde 2020
Foto: Aubrey en Boy bij Quilotoa Lake in Ecuador

Change of plans

Zodra hun tien dagen samen in Ecuador erop zitten, vliegt Boy terug naar Nederland. Aubrey vertelt: “Toen Boy wegging, vond ik dat wel lastig. Maar tegelijkertijd dacht ik: doe niet zo raar, je kent hem pas zo kort en je gaat nog meer nieuwe mensen ontmoeten. Hold yourself together.” Ze maken geen afspraken over een mogelijke toekomst samen, maar houden wel contact. Boy: “We hingen dagelijks een uur aan de telefoon.”

Uiteindelijk besluit Aubrey haar plannen om te gooien en Boy in oktober in Utrecht op te zoeken en samen een stukje door Europa te reizen. Twee maanden later zoekt Boy Aubrey op in Seattle, en dat is ook wanneer het besef komt dat ze volledig voor de relatie willen gaan en dat een van hen dus zal moeten verhuizen…

Tekst gaat verder onder de foto

Verhuisd voor de liefde Aubrey en Boy 2020
Foto: Aubrey en Boy in Aubrey’s woonplaats Seattle

Twee avonturiers

Omdat het verkrijgen van een visum in Nederland makkelijker is dan in de Verenigde Staten, besluit het stel dat Aubrey naar Utrecht zal verhuizen. Begin 2019, ongeveer een halfjaar na hun eerste ontmoeting, zegt Aubrey haar baan als project manager bij Boeing op. “Na vierenhalf jaar was ik wel toe aan een nieuwe uitdaging. Dat maakte het opzeggen van mijn baan gelukkig wat makkelijker”, aldus Aubrey. In de zomer van datzelfde jaar vertrekt ze naar Nederland.

Ook dit keer voelt het voor Aubrey en Boy direct goed en vertrouwd. Boy: “We hebben dezelfde nieuwsgierige, avontuurlijke mindset, waardoor het tussen ons goed werkt.” Aubrey vult aan: “Tegelijkertijd zijn we heel verschillend. Boy is vrij introvert en vindt het fijn om thuis te zijn, terwijl ik juist heel extravert ben en graag uitga. Samen moeten we een balans vinden tussen die twee dingen.”

Authentieker dan Amsterdam

Voordat ze voet op Utrechtse bodem zette, kende Aubrey de stad niet. Toch voelde ze zich hier al snel thuis. “Ik was al eens in Amsterdam geweest en Utrecht deed me een beetje aan die stad denken, maar dan authentieker en relaxter. Utrecht heeft een bepaalde charme en het is een fijne plek om te wonen. Bovendien wonen we in het centrum, waardoor alles wat je nodig hebt op loopafstand is”, vertelt ze. Ook het internationale karakter van Utrecht vindt Aubrey prettig: “Ik ben naar wat meet-ups geweest en heb inmiddels vrienden gemaakt uit allerlei verschillende landen.”

Dat de lovebirds na een jaar bellen, appen en op en neer vliegen eindelijk samen gesetteld zijn, geeft Boy een goed gevoel. “Ik vind het nog steeds bijzonder dat we elkaar hebben ontmoet en nu hier samen zijn. Onze liefde zorgt ervoor dat ik heel veel nieuwe dingen ontdek. Zo kijk ik, dankzij Aubrey, weer met hele andere ogen naar Utrecht én de Nederlandse cultuur.”

Meer lezen over de liefde?

5 x verhalen over verliefde Utrechters waar je gegarandeerd van smelt

Is er iets mooier dan liefde? Jazeker, liefde in Utrecht! Die eerste kus onder de Dom, de verre lief...

Valentijnsdag 2020: hier in Utrecht kun je romantisch uit eten

Single-expert Sanne organiseert speeddates die allesbehalve suf zijn: ‘Ik was helemaal klaar met Tinder’

Bijzonder beroep! Meinou is singlecoach: ‘Liefde is te sturen’

Nina Oudshoorn is relatiepsycholoog: ‘Ik zit hier ook weleens met tranen in mijn ogen’

Vriendinnen Margo en Rinke schreven een openhartig boek over hun liefdesleven: ‘Liefde kun je leren’

adv.