Van Gooise kakker tot oer-Rotterdammer: dit hilarische filmpje van Utrechter Sidney is een hit op internet

Door Janine Guijt 14 januari 2019

Een filmpje waarin een Gooise kakker transformeert tot een oer-Rotterdammer is een hit op internet. Het filmpje is gemaakt door Sidney Baard uit Utrecht, die verbaasd is door het succes. “Ik maak ook eens een filmpje. Gaat ‘ie meteen viral”, zegt hij in het AD.

Sidney putte zijn inspiratie uit een filmpje dat al enkele weken superpopulair is op internet, namelijk van een Amerikaan die zich vestigt in Texas en zich al gauw het accent eigen maakt van die zuidelijke staat. In Nederland is ook een variant in omloop waarin Limburgers op soortgelijke manier op de hak worden genomen.

Van Laren naar Rotterdam. https://youtu.be/9xdDjhFD5Hk

Gepostet von Sid Baard am Freitag, 11. Januar 2019

Binnen vijf minuten gemaakt

Volgens de Utrechter is het filmpje bedoeld als geintje, meer niet. “Ik zat me vrijdagavond te vervelen op de bank. Ik ben aardig bekend met het Rotterdamse accent omdat een groot deel van mijn familie daar vandaan komt. Na vijf minuten was het filmpje klaar: ik postte het op mijn eigen Facebook-pagina.’’

Internethit

De Facebook-vrienden van Sidney waren zo onder de indruk dat ze het filmpje massaal deelden: een internethit was geboren. Op Facebook is de video inmiddels bijna 17000 keer bekeken. Of er nog een vervolg komt op het filmpje, durft Baard niet te zeggen. “Het was nooit mijn bedoeling om viral te gaan. Ik krijg nu al veel verzoeken van mensen die zeggen: doe alsjeblieft meer met dit typetje. Dus wie weet.”

Bron: AD

Lees ook:

Van CNN tot DWDD: Utrechter Frans Hofmeester gaat viral met zijn filmpjes over zijn kinderen

De kans dat je nog nooit van de naam 'Frans Hofmeester' hebt gehoord, is best groot. Maar het kán ha...

adv.