Utrechtse Bo organiseert originele speeddates: ‘Ik ben een enorme romanticus’

Foto: Dani van Oeffelen

Via Tinder, je werk of in de kroeg: het zijn allemaal manieren om de liefde te vinden. Je gaat op date, misschien wel iets drinken, maar niet iedereen zit te wachten op ongemakkelijke stiltes terwijl je aan tafel zit. Daar komt de Utrechtse Bo Vrinten (48) om de hoek kijken. Sinds kort heeft zij haar eigen matchingbureau, waarmee ze creatieve datingevents organiseert in de natuur. Geen saaie evenementen waarbij je om de minuut van tafel en potentiële partner wisselt, maar dates waarbij je bijzondere routes wandelt of elkaar beter leert kennen over een bord pasta. Op Valentijnsdag vindt haar eerste evenement plaats: een wandelspeeddate langs de Utrechtse singel. 

Een half jaar geleden stond Bo stil bij wat ze nu allemaal doet: “Ik heb een castingbureau waarin ik naast producties, nieuw talent leert hoe ze zich kunnen presenteren in de branche. Door corona kwamen de producties stil te liggen.” Ze vervolgt: “Diezelfde periode zat ik op een terras bij het Wilhelminapark. Achter mij ving ik een gesprek op tussen een man en een vrouw. Zij vroeg aan hem: wat is jouw ideale vrouw? En ik kreeg kippenvel all over! Ik dacht: hoe gaaf is het als je voor je werk anderen mag helpen bij het vinden van de liefde?”

Matchmaker

Bo vertelt: “’s Avonds kwam ik thuis en zei ik tegen mijn partner: ik weet wat ik wil worden.  Professioneel matchmaker! Het duurde even voordat ik er echt voor kon kiezen. Als ik kijk naar wat ik het liefste wil doen, is dit het: mensen verbinden met elkaar, van hart tot hart.”

Eenzaamheid bestrijden

Bo is een ontzettende liefhebber van wandelen. Niet zo gek dus dat haar eerste evenement eentje is die je wandelend doet. “Wij hebben ook een hond. Ik vind de natuur iets dat je goed in balans brengt en houdt. Deze wandeling is ontstaan toen ik tijdens een blokje om langs de singel werd gebeld door een vriendin. Zij had moeite met corona en voelde zich eenzaam. We hebben lang aan de telefoon gehangen en ik dacht daarna: het moet niet kunnen dat mensen eenzaam zijn, daar waar we met zoveel mensen naast elkaar leven.” Bo wil mensen samen brengen, maar wel op gepaste afstand in verband met corona. “Toen dacht ik: als single langs de singel. En de winter singel walk was een feit.”

Sindsdien heeft Bo haar e-mailhandtekening aangepast naar ‘Heart Director en Matchmaker’.

Tekst loopt door onder de post

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door C U P I D ❣️ (@cupidnederland)

Walking dinner dates

Het is niet de eerste keer dat Bo zo’n idee kreeg: “Toen ik nog single was, organiseerde ik voor vrijgezelle vrienden walking dinner dates (waarbij je per gerecht van tafelgenoot wisselt, red.). Een tijdje geleden kwam de vraag of ik weer zo’n dinner wilde organiseren. Toen begon het al te borrelen, want ik vond dat destijds leuk om te organiseren.”

Liefde geven

De Utrechtse vertelt: “Ik ben zelf een enorme romanticus en kan enorm genieten van programma’s als First Dates of de serie Hjem til jul.” Ze hoopt met haar speeddates vooral anderen te helpen met het vinden van liefde. “Ik ben, zeker in coronatijd, erg blij met mijn partner. De afgelopen maanden heb ik gemerkt hoe fijn het is als je iemand naast je hebt, iemand waarmee je dingen kunt delen. Als ik daaraan kan bijdragen door mensen te verbinden met elkaar, dan vind ik dat heel mooi.” Ze vervolgt: “Ik geef al jaren trainingen in hoe mensen zich laten zien, veel mensen vinden dat spannend. Dat merk je ook bij zo’n eerste date; dat mens dichtslaan en niet weten wat ze moeten zeggen. Daarbij kan ik helpen. Ik deed het dus altijd al zakelijk, het voelt goed om dat nu van ‘mens tot mens’ te doen.”

Succesvolle matches

Of er relaties zijn voortgekomen uit de walking dinner dates die Bo eerder organiseerde? Ze lacht hard en zegt: “Er zijn geen blijvende relaties uit ontstaan. Je moet natuurlijk wel een beetje geluk hebben bij het vinden van een perfecte match. Het heeft met veel factoren te maken; timing is everything. Daarom is speeddaten ook zo fijn, omdat je dan verschillende mensen spreekt.” Toch heeft Bo wel één keer succes gehad. “Lang geleden, toen ik negentien was, heb ik een bevriende collega gematcht”, grapt ze. Haar vriend heeft ze overigens via het werk leren kennen.

Op zoek naar diepgang

Wil je graag op speeddate, maar twijfel je, lees dan even verder. Bo vertelt dat haar speeddates zijn voor iedereen die behoefte heeft aan iets anders, samen wil zijn met fijne mensen, van de natuur houdt en op zoek is naar een stukje diepgang. “Bij de wandelspeeddate bijvoorbeeld, geven we de singles vragen mee. Die kunnen ze elkaar stellen tijdens het wandelen. Ik heb het idee dat mensen het met daten soms spannend vinden om goede vragen te stellen. Als je een ander echt wil leren kennen, gaat het om verbinden en communiceren.”

Bo is dol op de natuur en wandelen. Niet gek dat haar eerste event een wandeling langs de Utrechtse singel is. Tekst loopt door onder de foto

wittevrouwensingel utrecht
Foto: indebuurt Utrecht

Wandelspeeddate langs de Utrechtse singel

Op zondag 14 februari – Valentijnsdag – organiseert Bo haar eerste date evenement met Cupid. Lijkt het je leuk om andere vrijgezellen te ontmoeten tijdens een wandeling langs onze prachtige singel? Stuur dan een mailtje naar [email protected] of kijk op Instagram. Deelname bedraagt € 25,- inclusief een warm drankje to go bij het Louis Hartloper Complex. Er zijn verschillende leeftijdscategorieën: 25 – 39, 40 – 59 en 55 – 69. Vanuit Bo nog een speciale vraag: mannen, geef je op!

Daarnaast is de Utrechtse druk bezig met het plannen van nieuwe data. “Ik wil de singelwalk erin houden. Zo zat ik te denken aan een spring en summer editie. In de zomer wil ik ook Italian dinner dates organiseren: iedereen aan een lange tafel met lekker eten en drinken, eventueel op afstand.”

Lees ook:

Meer in deze categorie

Utrechter van de Week

Ga naar “Barry Atsma over zijn woonplaats Utrecht: ‘Er is geen stad waarmee je het kunt vergelijken’”

Barry Atsma over zijn woonplaats Utrecht: ‘Er is geen stad waarmee je het kunt vergelijken’

Ga naar “Ongeluk met een goede afloop: de Utrechtse Andrea zakte afgelopen weekend met haar rolstoel door het ijs”

Ongeluk met een goede afloop: de Utrechtse Andrea zakte afgelopen weekend met haar rolstoel door het ijs

Ga naar “Hoe de Utrechtse Anneloes en Hazem uit Jemen vrienden werden: ‘We gaan iedere provincie van Nederland bezoeken’”

Hoe de Utrechtse Anneloes en Hazem uit Jemen vrienden werden: ‘We gaan iedere provincie van Nederland bezoeken’

In onze gids

Ga naar “Kashmir Kitchen”

Kashmir Kitchen

 • Adelaarstraat 120
 • Restaurants en horeca
 • 15:00 - 22:00
vegetarisch eten utrecht

Nu geopend

Ga naar “Il Mondo”

Il Mondo

 • Laan van Nieuw Guinea 46
 • Restaurants en horeca
 • 16:30 - 21:30
pizza (1)

Nu geopend

Ga naar “Cafetaria Kemer”

Cafetaria Kemer

 • Albatrosstraat 12
 • Restaurants en horeca
 • 16:00 - 03:00
Kebab fastfood snelle hap op Utrecht Centraal

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “click & collect”

click & collect

 • Action
 • Geldig t/m 14 maart 2021
Ga naar “Hak potten 330-370 gram en stazakken van € 2,58 voor € 1,29”

Hak potten 330-370 gram en stazakken van € 2,58 voor € 1,29

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 7 maart 2021
Ga naar “Ontdek je ideale bestemming bij Roompot! € 159,00”

Ontdek je ideale bestemming bij Roompot! € 159,00

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 7 maart 2021
Ga naar “Vans sneakers van € 65 voor € 45”

Vans sneakers van € 65 voor € 45

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 7 maart 2021
Ga naar “Pitloze witte druiven 500 gr/ Sable druiven 400 gr”

Pitloze witte druiven 500 gr/ Sable druiven 400 gr

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 7 maart 2021

Vacatures

Ga naar “Jeugdzorgwerker Utrecht”

Jeugdzorgwerker Utrecht

 • Maandag
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Backoffice medewerker”

Backoffice medewerker

 • Timing Uitzendbureau
 • Fulltime
Ga naar “Communicatie assistent”

Communicatie assistent

 • Select Human Resources B.V.
 • Fulltime
Ga naar “Servicecoördinator”

Servicecoördinator

 • Krosto Techniek
 • Fulltime
Ga naar “Recruitment Consultant”

Recruitment Consultant

 • Voort
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Brieven van Belle”

Brieven van Belle

 • Bistro Belle
 • 30 juli 2020