Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Utrechtse Ana over ondernemen in coronatijd: ‘Ik trakteer klanten op koffie als ze buiten moeten wachten’

Aangeboden door Veiligheidsregio Utrecht 27 november 2020

In de supermarkt houd je netjes anderhalve meter afstand tot anderen, in de bus zet je een mondkapje op: dat gaat allemaal prima. Maar, eerlijk is eerlijk; soms is het een stuk lastiger om de regels te volgen. Want hoe vier je in deze roerige tijden je verjaardag? En wat doe je wanneer je je eenzaam voelt? Wij spraken de Utrechtse ondernemer Ana, eigenaar van vintagewinkel No Vintage Phobia, en vroegen haar: hoe houd jij het nu vol?

Ana’s gezellige winkel vind je in de Willemstraat in Wijk C. Het vintagewalhalla is knus en hangt vol met gave kledingstukken. Ze maakt het graag iedereen naar de zin, maar door het coronavirus kan niet iedereen tegelijkertijd in de winkel. Dit zorgt voor lange rijen die soms zelfs de hoek omgaan. Om het wachten een beetje leuker te maken, kwam Ana met een slimme oplossing.

Koffie scoren bij de buren

Aan de wachtende mensen stelt Ana voor om een kopje koffie te halen bij haar buurman Rob. Hij runt namelijk koffiezaak Black Brew. Ana: “Ik haal de vrouwen op als er weer plek is en als ze iets kopen trek ik het kopje koffie van de prijs af. Dat vind ik leuk om te doen. Voor de mannen is het ook fijn, want zij kunnen lekker een bakkie doen op het bankje.”

Ook laat Ana op Instagram Live verschillende outfits zien, zodat je niet per se naar de winkel hoeft te komen. Slim! Ze werkt daarbij samen met een bevriende stylist, die ze daarmee ook weer een beetje helpt. Ana werkt dus veel samen met anderen, en dat zorgt ervoor dat ze het beter volhoudt in deze tijden. 

Nog meer tips lees je hier

Ben je benieuwd wat jij kunt doen om vol te houden in deze vreemde tijden? Op de website Houvol.com delen verschillende Utrechters hun tips.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Veiligheidsregio Utrecht. Meer over Veiligheidsregio Utrecht ontdekken?

Veiligheidsregio Utrecht


Gesloten09:00 - 17:00

adv.