Utrechtse Sophie doet mee aan de Miss Beauty: ‘Het draait niet alleen om uiterlijk’

Door Georgia Oost 21 maart 2019

Galajurken, glanzende haren en schitterende tiara’s: het beeld dat veel mensen hebben bij een Miss Beauty Contest stamt af van de vrij klassieke Amerikaanse praktijken. Maar in Nederland ziet de realiteit er anders uit, zegt de Utrechtse Sophie (19). Zij doet dit jaar mee en strijdt voor de titel Miss Beauty of Utrecht.

Ook al had ze zelf eerst een soortgelijk vooroordeel over Miss Beauty Contesten, nu ze eenmaal meedoet is dat als sneeuw voor de zon verdwenen. “Ik maak nieuwe vriendschappen, voel me zelfverzekerder en geniet van alle mooie ervaringen. Het is echt enorm leuk.”

Onverwacht

Maar meedoen aan de Miss Beauty of Utrecht was niet iets wat Sophie van plan was. “Ik werd op Instagram benaderd met de vraag of ik mee zou willen doen aan de wedstrijd. In eerste instantie was ik enorm gevleid, ik vond het een heel groot compliment. Maar daarna dacht ik al snel: ‘wat zullen andere mensen wel niet van me denken?’ Ik vond mezelf niet het type dat aan zoiets mee zou doen en dacht dat anderen het gek zouden vinden. Maar toch besloot ik gewoon mee te doen, ik zou wel zien wat ik ervan vond. Ik moest niet zo bezig zijn met wat anderen van mij dachten. Dus toen ben ik naar de castingdag gegaan en tot mijn grote verrassing werd ik geselecteerd voor de finales!”

Zelfverzekerd

Foto: Miss Beauty Netherlands

En toen was Sophie plotseling door naar de finales. “Ik had niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden. In een korte tijd voel me stukken beter over mijzelf. Je leert meer zelfvertrouwen te krijgen, hoe je je moet presenteren naar de buitenwereld en hoe je lekkerder in je vel kan zitten. Het gaat, integendeel van wat veel mensen denken, niet alleen om je uiterlijk – het gaat ook om je houding. Je kan de mooiste vrouw op aarde zijn, maar als je een slechte houding hebt, word je gewoon naar huis gestuurd. Het gaat ook om wie je bent als persoon.” Naast meer zelfvertrouwen houdt Sophie ook vriendschappen aan de wedstrijd over: “Iedereen die meedoet steunt elkaar en geeft elkaar feedback. Naast ‘concurrenten’ zijn de andere deelnemers ook vriendinnen van me geworden.”

Winnen

De vrouw die deze finale wint, gaat door naar Miss Beauty of the Netherlands. Daarna volgt de wedstrijd Miss Earth. Een boel finales dus. Is het het doel van Sophie om uiteindelijk Miss Earth te worden? “Ik doe hier niet aan mee voor de titel. Toen ik op de eerste castingdag de vraag kreeg wat ik met de titel zou doen, had ik geen idee wat ik moest antwoorden: daar had ik nog helemaal niet over nagedacht. Nu ik in de finales zit, wil ik het natuurlijk heel graag, omdat je dan een geweldig jaar tegemoet gaat. Maar ook als ik niet win, is dat niet erg. Ik geniet nu gewoon heel erg van alles wat ik meemaak en iedereen om mij heen. Het is een prachtige ervaring.”

Wil je stemmen op Sophie? Dat kan! Stemmen kan via sms naar 3010: Poll Utrecht Sophie.

Utrechter van de week

Iedere week benoemen we iemand tot Utrechter van de week. Ken jij ook iemand die onze stad een beetje mooier maakt? Heeft jouw buurman een bijzondere hobby? Of ken je een andere Utrechter met een steengoed verhaal? Laat het ons weten!

"Deze reis gaat een mix van emoties worden." Foto: Georgia Oost

Wow! Ria gaat 400 km fietsen voor beter onderwijs in Vietnam ‘Ik ben nu nog mijn stadsfiets gewend’

Ze is niet bang voor een uitdaging, dat bewijst de 39e-jarige Ria wel met deze stoere actie. In nove...

adv.