Robin inspireert Utrecht met haar body positivity: ‘Ik ben nu veel zwaarder, maar ook veel gelukkiger’

Door Georgia Oost 12 februari 2019

Ze heeft 2,3 duizend volgers op Instagram en krijgt op elke foto honderden likes en reacties: de Utrechtse Robin (26) probeert met haar foto’s mensen te inspireren op het gebied van body positivity: tevreden zijn met jezelf en met je uiterlijk, wat je maat ook is.

Met haar groeiende Instagram-pagina lijkt Robin perfect in het rijtje te passen van influencers, maar ze vindt het nog wel even wennen om zichzelf zo te noemen. “Bij het woord influencer denk ik al snel aan mensen met meer dan twintigduizend volgers, dat heb ik niet. Maar ik maak er wel mijn doel van om mensen te inspireren op een positieve manier, dus eigenlijk ben ik het wel een beetje.” 

Positieve influencer

“Ik zie mezelf eigenlijk als een soort positieve influencer. Ik wil mensen inspireren met verhalen over jezelf zijn en korte statements over focussen op positieve kanten van jezelf. En dan doel ik voornamelijk op je lichaam, daar gaat het bij mij ook het meest over, omdat ik niet het standaard formaat heb dat door de maatschappij als mooi wordt gezien. Mensen vinden het vaak gek dat ik daar zo open over durf te praten, en mezelf zo laat zien op Instagram. Ik krijg eigenlijk nog steeds wel opmerkingen, online of op straat, die heel negatief zijn. Maar dat houdt me niet tegen, dat motiveert mij alleen maar meer. Ik wil een voorbeeld zijn voor mensen.”

View this post on Instagram

Hi to all new followers! Dit ben ik: Robin, mijn hoofd stopt nooit met nadenken (van creatieve ideeën tot het constant maken van lijstjes met wat ik allemaal nog kan doen), ik ben 25, woon in Utrecht (love the city), ik werk meeeer dan fulltime als event- en wedding manager en ik heb geen maatje 38, maar 48/50. Ik ben blij met wie ik ben (althans nu, dat is niet altijd zo geweest) en ik vind dat iedereen dat moet zijn! ⚡️ Wil je nog meer weten? Ask me anything! #rockyourconfidence . . . . . Foto door @iepbergsma #bedrock #beyourself #dutchbabe #confidence #stylehasnosize #bopo #happysize #loveyourself #businessbabe #bodyposipanda #dutchplussize #curves #celebratemysize #fullfigured #plusmodel #embraceyourcurves #bodypositive #plussizefashion #curves #effyourbeautystandards #positivemind #happyisnotadresssize #bedrockmagazine

A post shared by ROBIN (@robinmeerman) on

Gepest

Hoewel Robin nu straalt van het zelfvertrouwen en de positiviteit, is dat niet altijd zo geweest. “Ik ben mijn hele jeugd gepest. Ik werd van de fiets getrapt, in elkaar geslagen – ik was de dikkie van de school. Het was een heftige tijd, dat heeft mij als kind enorm geraakt. Het pesten is doorgegaan tot ik naar het hbo ging, langzaamaan werd het steeds minder. Terwijl, als ik nu oude foto’s van toen terugkijk, ik mezelf daar helemaal niet zo dik vind. Ik ben nu veel zwaarder, maar ook veel gelukkiger. Eigenlijk best gek, maar het heeft wel een hele tijd geduurd voordat ik mijzelf accepteerde.”

View this post on Instagram

Currently not letting anybody f*ck with my good-vibes-flow 💃🏼 Fijne dag vandaaaaag! ⚡️ #rockyourconfidence ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#echtinsta #realinstagram #realstories #effyourbeautystandards #wundercurves #curvygirl #beyourself #plusisequal #plussize #goodvibesflow #stylishcurves #bodypositivity #lovemycurves #celebratemysize #fullofcurves #plusmodelmag #plussizefashion #plussizeblogger #honormycurves #plussizestyle #pmmlovemybody #goldenconfidence #curvywomen #plussizebeauty #loveyourself #sissyboy #sissyboy1982

A post shared by ROBIN (@robinmeerman) on

Switch

“Op een gegeven moment is die switch gekomen: ik was eerst niet gelukkig met mijzelf, maar plotseling draaide er een knop om en begon ik steeds meer van mijzelf te houden. De online wereld heeft daar wel enorm aan bijgedragen, toen Instagram net opkwam zag ik ineens steeds meer vollere vrouwen die barstte van de zelfvertrouwen en dat gewoon lieten zien, terwijl zij ook mijn maat hadden! Dat vond ik geweldig. Die switch kon niet snel genoeg komen: pas vanaf mijn 25ste was ik echt helemaal gelukkig en had ik mezelf geaccepteerd. Ik denk dat als ik meer had gezien van dat soort vrouwen die zo op mij leken en toch zo positief in het leven stonden, ik minder problemen met mezelf had gehad en gelukkiger was. Nu krijg ik zelf van jonge meisjes te horen hoeveel zelfvertrouwen ze krijgen van mijn post. Ze zien dat zij er ook toedoen.”

Utrechter van de week

Iedere week benoemen we iemand tot Utrechter van de week. Ken jij ook iemand die onze stad een beetje mooier maakt? Heeft jouw buurman een bijzondere hobby? Of ken je een andere Utrechter met een steengoed verhaal? Laat het ons weten!

adv.