Lekker! Broertjes Jens (12) en Jules (10) halen échte Limburgse vlaaien naar Utrecht

Jens (links) en Jules (rechts). Foto: Limlicious

Kun je te jong zijn voor ondernemen? Als het aan Jens (12) en Jules (10) Leeuwenburgh uit Hoograven ligt niet. Begin april startten de broertjes een eigen bedrijfje: onder de naam LimLicious verkopen ze via hun webshop échte Limburgse vlaaien die op te halen zijn bij hun thuis. De leverancier is Patisserie Peter Lemmens, een begrip in Zuid-Limburg als het om vlaaien gaat.

Suzanne Quodbach, de moeder van de jongens, is geboren en getogen in Maastricht maar woont inmiddels achttien jaar in Utrecht. ” Al jarelang zijn mijn man en ik op zoek naar goede Limburgse vlaai in Utrecht, maar tevergeefs: niets kan tippen aan de kwaliteit die we van de Patisserie Peter Lemmens kennen”, vertelt de Limburgse. Dus besloot het gezin de échte Limburgse vlaai dan maar zelf naar Utrecht te ‘importeren’. Het idee ontstond toen ze tijdens een korte vakantie in Maastricht bij de patisserie zaten te smullen van een lekker stuk vlaai. Ze ontdekten dat hij zijn vlaaien ook in Amsterdam en Roosendaal levert. “We zouden de heerlijke Limburgse vlaaien ook naar Utrecht kunnen halen, dachten we toen. De jongens waren meteen enthousiast, ze wilden al een tijdje iets voor zichzelf beginnen.”

Jens en Jules als uitvoerende krachten

Zo gezegd, zo gedaan: kort na de vakantie in Maastricht – op 1 april 2021- was LimLicious een feit. Waar de bedrijfsnaam LimLicious vandaan komt, kun je vast wel raden. De jongens leggen het toch nog even uit: ”Het eerste gedeelteLim’ staat voor Limburg en ‘Licious’ is afgeleid van het Engelse woord delicious, oftewel lekkers uit Limburg”, vertellen ze trots. Hoewel de broertjes Leeuwenburgh de uitvoerende krachten zijn van het gloednieuwe bedrijf, staan de jonge ondernemers er niet helemaal alleen voor. ”Mijn man en ik faciliteren hun ondernemerschap”, vertelt Suzanne. ”Wij doen de communicatie met de leverancier, hebben geholpen met het inrichten van de website en doen de social media. Verder vullen Jens en Jules zelf de website, verwerken ze de bestellingen, denken ze na over de marketing en proeven ze uiteraard volop van het assortiment om de klanten goed te woord te kunnen staan”, vertelt Suzanne.

Zo werkt het

”Op onze website kunnen mensen allemaal soorten vlaai bestellen. Die bestellingen geven wij door aan Peter Lemmens en die worden dan op donderdag bij ons thuisbezorgd”, legt Jens uit. “Op donderdagmiddag tussen 16.00 en 20.00 uur kunnen mensen hun bestelling ophalen bij ons aan de deur. Dan doen wij de deur open en geven we de bestellingen aan.” Hoewel het vlaaienzaakje pas een paar maanden bestaat, gaat de verkoop al hard. “Per week komen er zo’n 18 mensen hun bestelling ophalen”, zegt Jules. Aan het begin doet Jens de deur open voor de klanten en als Jules terug is van tekenles is het zijn beurt. Hoe het komt dat de zaak zo goed loopt? ”Wij hebben reclame gemaakt op social media, geflyert op straat en op school een spreekbeurt gehouden over LimLicious”, zegt Jules.

Mensen blij maken met lekkere vlaai

De jonge ondernemers hebben veel plezier in het runnen van hun bedrijf. Wat ze het allerleukste vinden? ”Dat mensen lekkere vlaaien kunnen krijgen”, vertelt Jens. Jules is het daarmee eens: ”Ja, het is heel leuk om mensen gelukkig te maken met lekkere vlaaien. We hebben altijd vrolijke mensen aan de deur die hun bestelling komen ophalen.” Het werk zelf vinden de jongens niet moeilijk. ”Het is helemaal niet moeilijk”, zegt Jens. ”Nee, het is makkelijk maar je moet er wel veel werk in steken”, vult Jules zijn broer aan. ”Op zaterdag en zondag zijn we er een uur mee bezig en op donderdag de hele middag.”

De toekomst

Het geld wat ze ermee verdienen investeren ze momenteel nog in de zaak. Of de jonge ondernemers in de toekomst een fysieke vlaaienwinkel willen beginnen? Jules moet er nog even over nadenken. Maar Jens heeft de smaak al flink te pakken: ooit komt er een heuse winkel vol met de lekkerste Limburgse vlaaien. Hun favoriet? ”De kruisbessenvlaai met schuim”, zeggen ze vastbesloten.

Utrechter van de week

Iedere week benoemen we iemand tot Utrechter van de week. Ken jij ook iemand die onze stad een beetje mooier maakt? Heeft jouw buurman een bijzondere hobby? Of ken je een andere Utrechter met een steengoed verhaal? Mail dan naar [email protected].

Lees ook:

Meer in deze categorie

Utrechter van de Week

Ga naar “Ellen werkt als explicateur in het Louis Hartlooper Complex: ‘Het zweet stond me in de handen’”

Ellen werkt als explicateur in het Louis Hartlooper Complex: ‘Het zweet stond me in de handen’

Ga naar “Laat je inspireren! 5 x Utrechters die zich inzetten voor stadsgenoten”

Laat je inspireren! 5 x Utrechters die zich inzetten voor stadsgenoten

Ga naar “Utrechtse Marieke verzorgt haarstukken voor mensen met haarverlies: ‘Je hoort heftige verhalen’”

Utrechtse Marieke verzorgt haarstukken voor mensen met haarverlies: ‘Je hoort heftige verhalen’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Kerstbrunch Centraal Ketelhuis”

Kerstbrunch Centraal Ketelhuis

  • Het Centraal Ketelhuis
  • Geldig t/m 26 december 2022

Topper

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

  • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “ALLE KERSTHANGERS/-BALLEN”

ALLE KERSTHANGERS/-BALLEN

  • Xenos
  • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Vacature Zelfstandig werkend kok”

Vacature Zelfstandig werkend kok

  • Heirloom – Venues of Utrecht
  • Fulltime/Parttime
Het team | Foto: Dominique Egging FotografieHet team | Foto: Dominique Egging Fotografie

Topper

Ga naar “Vacature Manager bediening”

Vacature Manager bediening

  • Heirloom – Venues of Utrecht
  • Fulltime/Parttime
Het team van Heirloom | Foto: Dominique Egging FotografieHet team van Heirloom | Foto: Dominique Egging Fotografie

Topper

Ga naar “Medewerker housekeeping”

Medewerker housekeeping

  • Grand Hotel Karel V
  • Fulltime

Topper

Ga naar “Allround winkelmedewerker Jamin Utrecht Hoog Catharijne”

Allround winkelmedewerker Jamin Utrecht Hoog Catharijne

  • Jamin
  • Parttime
Jamin
Ga naar “Administratief Medewerker”

Administratief Medewerker

  • Page Personnel
  • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Kerstmarkten in Utrecht”

Kerstmarkten in Utrecht

  • Van 8 dec t/m 23 dec
Kerstmarkten Utrecht
Ga naar “We All Love 80’s 90’s 00’s NYE – Winkel van Sinkel”

We All Love 80’s 90’s 00’s NYE – Winkel van Sinkel

  • Winkel van Sinkel
  • Van 31 dec t/m 1 jan
Ga naar “Dance classics in the mix”

Dance classics in the mix

  • 21 januari 2023
Ga naar “Muzikale herdenking: Liedje voor een dierbare”

Muzikale herdenking: Liedje voor een dierbare

  • SENS uitvaarten
  • 11 december 2022
Ga naar “Casino Royale New Year’s Eve”

Casino Royale New Year’s Eve

  • The Streetfood Club
  • Van 31 dec t/m 1 jan