Chansonsensatie Julie Huard komt gewoon uit Utrecht: ‘Ik mocht op tour met Lady Gaga’s band’

Julie Huard. Foto: Manny Fontanilla

De 28-jarige zangeres Julie groeit op in Utrecht. Haar grote passie voor bigband en Franse chansons heeft zij mede te danken aan haar Franse vader. Het muziekgenre heeft zij inmiddels geadopteerd, geperfectioneerd en tegenwoordig geeft ze er haar eigen moderne twist aan. Na verschillende hoogtepunten is het tijd om eens beter kennis te maken met Julie Huard. 

“Ik zing al sinds ik zes ben en sta ook al sinds die tijd op het podium. Ik ben eigenlijk altijd met muziek bezig geweest”, begint Julie. “Mijn hele band komt uit Utrecht en zij hebben allemaal aan het conservatorium gestudeerd. In Utrecht hebben we elkaar leren kennen. We zijn dus een echte Utrechtse band.”  Waar haar meeste leeftijdgenoten van pop- en rockmuziek houden, gaat Julie helemaal op in de muziek uit begin vorige eeuw.

Niet alleen Frans

“Ik heb al van jongs af aan een grote fascinatie voor bigband en swingmuziek en dat neem ik nu ook mee in de muziek die ik maak. Het is een knipoog naar die tijd”, vertelt ze. “Ik ben opgegroeid met een Franse vader en tweetalig opgevoed. De Franse taal is een taal naar mijn hart en in het Frans zingen voelt dus ook heel vertrouwd.” Maar wie alleen maar Franstalige chansons verwacht, heeft het mis. Slechts een deel van haar repertoire is in het Frans. “In mijn shows neem ik ook American Songbook Classics mee.” En niet alleen Engelstalig, maar ook Spaanstalige nummers komen voorbij.  

Kantelpunt

Het jaar 2019 is voor Julie een kantelpunt in haar carrière. “In dat jaar won ik de Liesbeth List Prijs en vrij snel daarna heb ik een eerste single opgenomen. Dit werd ook internationaal opgepikt”, vertelt ze. “Dat was natuurlijk een hele fijn start van mijn carrière, maar toen volgde al vrij snel de coronapandemie, dus dat was heel naar. Ik wilde wel het contact met mijn publiek onderhouden en dus ben ik vervolgens meer online gaan posten en ik ben een YouTube-kanaal gestart. Door daar elke week een video te posten ging het eigenlijk al snel heel lekker.”

Camila Cabello en Lady Gaga

Eén van de video’s die Julie op YouTube plaatste, was een cover ‘Don’t Go Yet’ van zangeres Camila Cabello. Niet veel later kreeg Julie een uitnodiging van het Amerikaanse Glamour Magazine om over deze cover te praten. “Toen bleek ik ineens in een interview met Camila zelf te zitten! Dat was natuurlijk heel gaaf en een hele goede doorstart van mijn carrière”, zegt Julie enthousiast. “Vrij snel daarna heb ik in New York een nieuwe plaat opgenomen. Toen ik daar eenmaal was, werd ik uitgenodigd door de bandleider van Lady Gaga’s band om als gastartiest met hen mee te touren door New York. Dat heb ik begin dit jaar gedaan.”

Julie vertelt verder over de voordelen die YouTube bood. “In de tijd van de pandemie, waarbij bijna alles wegviel, zijn er bij mij juist een paar prachtige projecten bijgekomen. Uiteindelijk heb ik zelfs de European Artist of the Year Award gewonnen met één van mijn YouTube-video’s.”

Paris Nightclub Show

Maar het blijft niet alleen bij YouTube, ook de Nederlandse televisie begint de glamoureuze blondine steeds vaker op te vallen. Zo mag ze optreden bij het programma SPLNTR! en het praatprogramma rondom de Tour de France, De Avondetappe. Vooral door dit laatstgenoemde programma gooit zij hoge ogen in Nederland en schiet de kaartverkoop voor haar tour omhoog. Niet zo verwonderlijk, want er kijken bijna een miljoen Nederlanders naar het wielrenprogramma.

“Toen de lockdowns voorbij waren, hebben we de Paris Nightclub Show gemaakt. Een show met veel glitter en glamour en net voor de avondetappe waren we toevallig in Parijs aan het optreden”, legt Julie uit. “Het leuke was, we hadden net een nieuw nummer uitgebracht, La Bicyclette, en de NOS nodigde ons uit om dit toepasselijke nummer op te voeren in het programma. We hadden het geluk dat we die avond ervoor dus in Parijs zaten en meteen door konden rijden naar het zuiden waar de Tour zich toen bevond.” 

Lees verder onder de foto’s >

Optredens

Julie en haar band treden in Nederland vooral veel in Amsterdam en omgeving op. “Er zijn in Utrecht iets te weinig plekken om onze show neer te kunnen zetten. Onze show is wel echt glitter en glamour en dat kan ik niet heel goed kwijt. Er zijn ook niet superveel plekken waar livemuziek is. We zoeken echt een beetje een oude Parijse nachtclub met een groot podium en knusse tafeltjes en dat bestaat hier niet echt. Het aanbod is helaas wat karig. Hopelijk is dit een goede oproep”, lacht ze. 

Op de planning

Voor wie niet kan wachten om Julie live te horen zingen, hoeft niet lang te wachten. “We hebben in oktober een paar hele mooie shows op de planning staan”, vertelt ze. “Bijvoorbeeld in Club Dauphine, in Amsterdam. Een hele gave plek. Verder blijf ik veel op YouTube bezig, want ik wil graag mijn binding met internationale fans behouden. Ook gaan we de Parijse Nachtclub-tour uitbreiden, met behulp van een grote theaterproductiemaatschappij. Hiermee staan we in het najaar van 2023 in de theaters. Hier heb ik wel heel veel zin in.”

De look

De glamoureuze look die Julie heeft, is om door een ringetje te halen, maar is dit alleen voor de show? “De vakantiefoto’s op sociale media is ook hoe ik er normaal echt uitzie en wie ik ben”, legt ze uit. “Dit komt door de muziekfascinatie en die mooie modestijl die daar bij hoort. Ik ging vroeger ook al in prinsessenjurken naar school.” Of je haar dan nooit eens in een huispak, met bijpassend haar in een grote knot kunt aantreffen? “Ik kan je verzekeren dat je mij niet in een trainingsbroek op straat zult tegenkomen haha. Misschien wel in sportoutfit.”  

Meer weten over Julie en haar optredens? Neem dan eens een kijkje op haar website voor de laatste tourdata en meer informatie. 

Utrechter van de week

Iedere week benoemen we iemand tot Utrechter van de week. Ken jij ook iemand die onze stad een beetje mooier maakt? Heeft jouw buurman een bijzondere hobby? Of ken je een andere Utrechter met een steengoed verhaal? Laat het ons weten!

Lees ook:


Meer in deze categorie

Utrechter van de Week

Ga naar “Laat je inspireren! 5 x Utrechters die zich inzetten voor stadsgenoten”

Laat je inspireren! 5 x Utrechters die zich inzetten voor stadsgenoten

Ga naar “Utrechtse Marieke verzorgt haarstukken voor mensen met haarverlies: ‘Je hoort heftige verhalen’”

Utrechtse Marieke verzorgt haarstukken voor mensen met haarverlies: ‘Je hoort heftige verhalen’

Ga naar “Utrechtse Redouan (26) helpt kansarme jongeren hun dromen waar te maken: ‘Ik heb veel zelf moeten doen’”

Utrechtse Redouan (26) helpt kansarme jongeren hun dromen waar te maken: ‘Ik heb veel zelf moeten doen’

In onze gids

Ga naar “Heirloom – Venues of Utrecht”

Heirloom – Venues of Utrecht

 • Kantooradres: Pausdam 10
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Paushuize Eeuwdiner UtrechtPaushuize Eeuwdiner Utrecht

Aanbiedingen

Ga naar “Effectief afslanken voor maar €89,-”

Effectief afslanken voor maar €89,-

 • Hair & Body
 • Geldig t/m 31 december 2022

Topper

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Greyhound dames- of herensloffen van € 12,49 voor € 9,99”

Greyhound dames- of herensloffen van € 12,49 voor € 9,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 27 november 2022
Ga naar “BOSCH stofzuiger BGB2LB1 van € 99,99 voor € 69,99”

BOSCH stofzuiger BGB2LB1 van € 99,99 voor € 69,99

 • Blokker
 • Geldig t/m 27 november 2022

Vacatures

Ga naar “Vacature Zelfstandig werkend kok”

Vacature Zelfstandig werkend kok

 • Heirloom – Venues of Utrecht
 • Fulltime/Parttime
Het team | Foto: Dominique Egging FotografieHet team | Foto: Dominique Egging Fotografie

Topper

Ga naar “Vacature Manager bediening”

Vacature Manager bediening

 • Heirloom – Venues of Utrecht
 • Fulltime/Parttime
Het team van Heirloom | Foto: Dominique Egging FotografieHet team van Heirloom | Foto: Dominique Egging Fotografie

Topper

Ga naar “(Leerling) kraamverzorgende”

(Leerling) kraamverzorgende

 • Het KraamZorg Bureau
 • Parttime
het kraamzorgbureauhet kraamzorgbureau

Topper

Ga naar “Medewerker housekeeping”

Medewerker housekeeping

 • Grand Hotel Karel V
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Allround winkelmedewerker Jamin Utrecht Hoog Catharijne”

Allround winkelmedewerker Jamin Utrecht Hoog Catharijne

 • Jamin
 • Parttime
Jamin

Agenda

Ga naar “Winterwinkelen bij Vechtclub XL”

Winterwinkelen bij Vechtclub XL

 • Vechtclub XL
 • 27 november 2022

Topper

Ga naar “Kerstmarkten in Utrecht”

Kerstmarkten in Utrecht

 • Van 8 dec t/m 23 dec
Kerstmarkten Utrecht
Ga naar “Utrecht Maakt Kennis Schuld(ig)”

Utrecht Maakt Kennis Schuld(ig)

 • Hogeschool Utrecht
 • 1 december 2022

Topper

Ga naar “Gratis proefles naaien”

Gratis proefles naaien

 • LOU Oudenoord
 • T/m 28 nov
Ga naar “We All Love 80’s 90’s 00’s NYE – Winkel van Sinkel”

We All Love 80’s 90’s 00’s NYE – Winkel van Sinkel

 • Winkel van Sinkel
 • Van 31 dec t/m 1 jan