Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bobby en Jessica reizen de wereld rond in hun busje: ‘We hebben alle vrijheid van de wereld’

Door Georgia Oost 5 februari 2019

Ze kochten een busje, verbouwden het en gingen op pad: het is net een film, maar Bobby en Jessica maakten er werkelijkheid van. Ze hebben al dertien landen bezocht en er staan nog genoeg op de planning. Op Instagram houden ze hun volgers op de hoogte via het account @busleven.

Marktplaats busje

“Het begon allemaal op een ochtend in september 2016,” vertelt Bobby. “We wilden al best een tijdje ons eigen busje om mee rond te reizen. Mijn ouders reisden vaak met een camper en dat wilden wij ook gaan doen. Op een gegeven moment vond Jessica op Marktplaats een busje dat vlak bij ons te koop stond. Het was een oud passagiersbusje van het Rode Kruis. We zijn meteen op de fiets gestapt om te gaan kijken en waren direct enthousiast.” Maar meteen reizen zat er niet in, vertelt Jessica. “We dachten: ‘oh, dat is wel in een weekje klaar,’ maar dat was dus echt niet zo. We hebben wel een half jaar gebouwd om alles reis-klaar te maken.”

‘We stonden midden op de snelweg stil. Dat was wel even een paniekmomentje’

Stilstaan op de snelweg

Op de vraag of er nog tegenslagen waren, beginnen ze beide meteen te lachen. Jessica vertelt. “Nou.. er was wel een keer dat het echt helemaal mis ging. We reden op een gegeven moment op de snelweg in Polen. De weg was ontzettend slecht, met allemaal gaten in de grond. Op een gegeven moment kon Bobby geen gas meer geven. Toen stonden we op de snelweg stil in een soort bocht die omhoog ging. Dat was wel even een paniek-momentje. Er reden allemaal vrachtwagens langs die heel hard aan het toeteren waren, terwijl wij moesten proberen om de auto te repareren. Gelukkig heeft de neef van Bobby een soortgelijk busje. Hij heeft ons via de telefoon geholpen.”

Op de bonnefooi

Sommige mensen plannen hun reizen tot in de puntjes, anderen zien wel hoe het loopt. Bobby en Jessica behoren tot de tweede groep mensen. Bobby: “Je kan wel een hele route plannen en verwachtingen scheppen, maar je moet eigenlijk maar gewoon kijken hoe het loopt en waar je op die dag zin in hebt. We hebben alle vrijheid van de wereld, we hoeven geen vliegtickets of campings te boeken, dus we kunnen doen wat we willen. Zo hebben we dus alle vrijheid om ons plan aan te passen als het weer bijvoorbeeld niet meezit. Sommige mensen vinden dat waarschijnlijk een beetje eng, maar je wordt daardoor wel altijd verrast. Dat is heel leuk.”

Tips

De twee hebben genoeg tips voor mensen die dit ook willen proberen. “Je hoeft echt niet meteen je werk op te zeggen en je huis te verkopen om 365 dagen per jaar op reis te gaan, zoals de vanlife types op Instagram vaak doen. Je kunt ook eerst een busje huren en op reis gaan, om te kijken wat je ervan vindt. Misschien bevalt het je wel helemaal niet.” Bobby en Jessica werken zelf respectievelijk parttime en freelance, waardoor ze de vrijheid hebben om er vaak met de bus op uit te trekken. Ze vinden het belangrijk om ook nog een fijn thuis te hebben. “Het is tegenwoordig enorm hip om altijd maar weg te zijn, maar het is ook fijn om thuis te kunnen komen. Dat moet niet onderschat worden.”

Utrechter van de week

Iedere week benoemen we iemand tot Utrechter van de week. Ken jij ook iemand die onze stad een beetje mooier maakt? Heeft jouw buurman een bijzondere hobby? Of ken je een andere Utrechter met een steengoed verhaal? Laat het ons weten!

Liza in haar kamer, waar ze haar liedjes schrijft. Foto: Georgia Oost

De Utrechtse Liza zingt over haar adoptieverhaal: ‘Ik wil het op deze manier afsluiten’

Liza Hansa (26) doet niks liever dan zingen en gitaar spelen. Ze vindt het zelfs zo leuk, dat ze van...

adv.