Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Agnes & Ester zijn dubbelgangers en beste vriendinnen: ‘Mensen denken dat we zusjes zijn’

Door Georgia Oost 11 juni 2019

Wie ze samen ziet, denkt al gauw dat het zusjes zijn. Maar niks is minder waar: Agnes (31) en Ester (36) zijn beste vriendinnen, maar geen familie van elkaar. Door een min of meer toevallige ontmoeting leerden ze elkaar kennen en sindsdien zijn ze onafscheidelijk.  

Het begon allemaal toen Agnes in de trein zat en plotseling werd aangesproken door een man die ze helemaal niet kende. “Hij begon uitgebreid tegen me te praten over allerlei zaken waar ik niks vanaf wist. Toen hij besefte dat hij de verkeerde tegenover zich had, was hij zo onder de indruk van de gelijkenissen dat hij mij de gegevens van Ester gaf.”

Koffie met je dubbelganger

De ontmoeting maakte Agnes nieuwsgierig, dus besloot ze Ester een berichtje te sturen op Facebook. De twee spraken af om koffie te drinken. Die ontmoeting was volgens Agnes heel leuk, maar ook een beetje gek. “Niet alleen ons uiterlijk was hetzelfde, ook onze persoonlijkheden hadden veel gelijkenissen. We lachen op dezelfde manier, hebben dezelfde interesses en gaan naar dezelfde evenementen.”

‘Haar moeder heeft mij wel vijf minuten met een hand voor haar mond aangestaard, ze stond echt perplex’

Meteen vrienden

Ook al was die eerste ontmoeting een beetje onwennig, de twee waren daarna meteen vrienden. Ester: “Het was eigenlijk direct goed tussen ons, alsof we elkaar al jarenlang kende.” Ook hun ouders moesten even wennen. “We waren naar een optreden van Agnes en haar ouders waren daar ook. Haar vader was meteen enthousiast en begon vrolijk te kletsen, hij was verrast. Haar moeder heeft mij misschien wel vijf minuten met een hand voor haar mond, aangestaard ze stond echt perplex, haha.”

Cat ladies

Naast beste vriendinnen, zijn de twee nu ook collega’s van elkaar. Een van hun gemeenschappelijke voorliefdes is namelijk die voor katten, en daar hebben ze werk van weten te maken, legt Ester uit: “Ongeveer de helft van al onze Whatsapp-gesprekken gaat over katten. Op een dag werd ik wakker en dacht ik: ik wil hier een boekje over maken. Over de inspiratie die je van katten krijgt, wat je ervan leert en hoe het is om met ze te leven. Ik kon schrijven en Agnes kon de illustraties maken.” En dat idee hebben ze snel waar weten te maken, in de vorm van hun nieuwe boek Crazy Cat Lady: “Na het rondsturen van wat manuscripten was de uitgeverij Workman uit Amerika heel enthousiast. Ons boek is ondertussen in april wereldwijd uitgebracht en er komen nog twee kalenders aan. We zijn dus zeker nog niet klaar!”

Een unieke vriendschap dus, die op een bijzondere manier is ontstaan. Ester: “Mensen denken ontzettend vaak dat we zusjes zijn en zo voelt het ook. Agnes is gewoon mijn zusje.” Agnes stemt daarmee in: “Ze is mijn sister-from-another-mister!”

Utrechter van de week

Iedere week benoemen we iemand tot Utrechter van de week. Ken jij ook iemand die onze stad een beetje mooier maakt? Heeft jouw buurman een bijzondere hobby? Of ken je een andere Utrechter met een steengoed verhaal? Laat het ons weten!

adv.