Utrechter Jelle begon een Whatsapp-groep waar inmiddels 255 Jelle’s in zitten

Door Janine Guijt 15 januari 2019

Samen elkaars boetes betalen en dates regelen voor elkaar. Dat doen 255 mensen in een app die allemaal Jelle heten. De groep bestaat uit 254 mannen en één vrouw. Ze komen uit Utrecht, maar ook uit de rest van het land. Een ding hebben ze gemeen: ze dragen dezelfde naam.

Door: AD Utrechts Nieuwsblad / Savannah Borst

Utrechter Jelle Koopmans (23) richtte op 25 juni 2017 de bijzondere groepsapp op met alle Jelle’s die hij kende. Dat waren er drie. Hij vertelt dat hij door de voorloper, de Thijs-app, werd geïnspireerd: “Ik las daar een artikel over bij het AD en dacht: dat kan ik ook!”

Alle Jelle’s verzamelen

Toen er leven in de groepsapp was geblazen was het tijd om Jelle’s te ‘verzamelen’. “Ik heb aan iedere Jelle die ik tegenkwam zijn nummer gevraagd. Dat gebeurde weleens tijdens het uitgaan als ik de naam hoorde.” Daar wordt vaak verbaasd op gereageerd, ‘maar het werkt wel’, weet Jelle.

Jelle-borrels

Jelle richtte de app vooral op voor de gezelligheid, maar noemt het ook een ‘uit de hand gelopen grap’. Inmiddels heeft hij meerdere Jelle-borrels georganiseerd. “Dat is altijd supergezellig. Meestal komen er dan dertig tot veertig Jelle’s op af.”

Dit is een artikel van het AD Utrechts Nieuwsblad. De rest van het verhaal over de Jelle’s lees je hier.

adv.