Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Utrechter Clen bedacht Purpuz: een agenda die je helpt gelukkig te worden

Door Anne-Meike van den Berg 30 december 2016

Tijdens een burn-out kwam Utrechter Clen Verkleij er achter dat er één ding was dat hij echt niet kon: plannen. Op zoek naar structuur en balans maakte hij voor zichzelf een super effectieve agenda die hem hielp beter te plannen. Hij besloot zijn agenda met anderen te delen. Het resultaat: Purpuz, de allereerste agenda die je actief begeleidt naar geluk en succes. Clen: “Mijn missie is om iedereen de beste versie van zichzelf te laten zijn.”

Plannen? Clen heeft het nooit geleerd en ook nooit hoeven doen. Totdat hij een baan kreeg die zó druk was, dat hij in eigen woorden ‘behoorlijk op zijn bek ging’. Het resultaat: een burn-out. Samen met een coach werkte hij aan het maken van een planning voor zichzelf. Clen: “Ik ging dagdoelen stellen voor mezelf en aan het einde van de dag reflecteren: wat ging goed vandaag? Wat kan morgen beter? Op die manier kwam ik heel snel verder.”

Droom agenda

Clen besloot zijn methode niet voor zichzelf te houden maar met de wereld te delen. “John de Mol maakt televisieprogramma’s die hij zelf heel leuk vindt en toevallig vinden heel veel andere mensen dat dan ook leuk. Zo heb ik het ook gedaan: ik heb mijn eigen ‘droomagenda’ gemaakt en ik hoop en denk dat andere mensen daar ook veel aan kunnen hebben.”

“Ik heb mijn droomagenda gemaakt”

De Purpuz Planner 2017 is een soort coach op papier. Clen: “Ik heb iets bedacht, waardoor je heel makkelijk begeleid wordt naar geluk en succes. In het kort: succes bereik je door stappen te zetten naar het doel dat je wil bereiken, gelukkig word je door te genieten van die stappen. Door deze lessen te integreren in iets wat je dagelijks gebruikt, een agenda, word je continu met de methode geconfronteerd. Het versterkt elkaar.”

Purpuz planner
De Purpuz Planner helpt je op weg naar geluk en succes.

Hoe het werkt

Hoe de Purpuz Planner precies werkt? In het kort: de agenda bevat acht tools die je helpen om weg naar jouw doel. De Purpuz Map bijvoorbeeld, die je helpt om je dromen te visualiseren. Of het Purpuz Plan, die je helpt om je doelen op te delen in stappen. In de agenda houd je een maand- en een weekplanning bij en reflecteer je iedere dag wat goed ging en wat beter kan.

“Gelukkige mensen zijn gewoon chill”

Voor Clen heeft de methode in ieder geval gewerkt. “Ik heb deze methode zelf gebruikt om de Purpuz Planner te realiseren. En ik geloof dat dit iedereen kan helpen. Daarom wil ik ook dat Purpuz voor iedereen toegankelijk is.” Om dat te bereiken heeft Clen de hele planner online gezet, zodat iedereen hem – helemaal gratis – kan downloaden. “Het gaat mij erom dat zoveel mogelijk mensen deze tool gaan gebruiken, zodat ze succesvol en gelukkig worden. Want gelukkige mensen zijn gewoon chill. Als iedereen relaxt is, dan hebben we een heel andere wereld.”

De gebonden versie van de Purpuz Planner is te koop voor €34,99.

Ondernemer Uitgelicht

Ken jij een Utrechtse ondernemer met een leuk verhaal? Laat het ons weten!

adv.