Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Taxichauffeurs van de UTC kunnen tijdelijk je boodschappen ophalen en thuisbezorgen

Aangeboden door Utrechtse Taxi Centrale (U.T.C.) 25 maart 2020

Waar een groot deel van Nederland momenteel thuiswerkt, is dat niet bij alle bedrijven mogelijk. Een goed voorbeeld is de Utrechtse Taxi Centrale (UTC), waar de chauffeurs – ook tijdens de coronacrisis – alles op alles zetten om te zorgen dat iedereen van A naar B kan komen. Naast het vervoeren van Utrechters, breidt de UTC haar diensten zelfs uit. “Als je een boodschap of iets anders nodig hebt, kunnen onze chauffeurs je bestelling ophalen en thuisbezorgen”, vertelt Harold Agterberg, directeur van de UTC.

De taxisector is hard geraakt door de coronacrisis. Doordat mensen waar mogelijk binnen blijven en reizen naar het buitenland wordt afgeraden, zien de chauffeurs van de UTC hun werk sterk afnemen. “Het aantal ritten ligt nu zo’n tachtig tot negentig procent lager dan normaal gesproken. Een flinke klap, want de meeste van onze chauffeurs werken als zzp’er”, aldus Harold.

24 uur per dag bereikbaar voor alle Utrechters

Nu veel mensen meer tijd binnen doorbrengen, kan de UTC veel Utrechters juist enorm goed van dienst zijn, meent Harold. “Stadsgenoten die niet naar buiten kunnen of willen, kunnen ons bellen als ze iets nodig hebben: dan halen wij het voor ze op. Onze chauffeurs kunnen bijvoorbeeld je boodschappen ophalen, maar je kunt ons ook gerust bellen als je ’s avonds laat trek krijgt in iets lekkers. Onze telefooncentrale is 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar.”

Bovendien werken er maar liefst 270 chauffeurs voor de UTC: mankracht genoeg om jou snel te kunnen helpen dus! Voor deze fijne service betaal je dezelfde prijs als voor een reguliere stadsrit: €14,50.

Tekst gaat verder onder de foto

Utrechtse Taxi Centrale UTC
Foto: Utrechtse Taxi Centrale (UTC)

Helden achter het stuur

Naast reguliere ritten, gaat ook het zorgvervoer dat UTC standaard doet door. Harold legt uit: “Onze chauffeurs vervoeren bijvoorbeeld nog steeds nierpatiënten die dialyse krijgen of kankerpatiënten die voor een bestraling naar het ziekenhuis moeten.” Waar normaal gesproken soms meerdere patiënten een taxi delen, wordt iedereen tijdelijk individueel vervoerd.

Iemand afgezet? Tijd voor een schoonmaak!

Voor alle chauffeurs geldt dat ze momenteel werken volgens een protocol dat is bedoeld om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. “Na elke rit wordt de auto schoongemaakt. Handvaten worden ontsmet met een speciaal desinfecteermiddel. Aan klanten vragen we om achter in te stappen”, somt Harold op. “Dit is voor de veiligheid van zowel onze chauffeurs als onze klanten.”

Shout out naar de taxichauffeurs

Harold heeft veel bewondering voor zijn collega’s die de weg op gaan: “Onze chauffeurs blijven gewoon in de auto zitten, ondanks dat ze veel risico lopen. Ze weten natuurlijk nooit precies wie er in hun auto komt zitten en of diegene misschien het coronavirus bij zich draagt. Toch blijven zij de mensen vervoeren die zelf geen vervoer hebben.”

Voor alle taxichauffeurs van de UTC is een overlevingsfase aangebroken, vertelt Harold. “Sommige chauffeurs staan soms drie of wel vier uur op een dag stil, omdat er bijna niets te doen is. Als zzp’er moet je aan de bak gaan om toch je boterham te verdienen en dat doen onze chauffeurs dan ook. Ondanks tegenslagen en risico’s blijven ze de weg opgaan; 24 uur per dag. Ik heb daar enorm veel respect voor!”

Eten, boeken, puzzels of iets anders nodig? Bel de UTC!

Heb je onlangs iets besteld dat nu voor je klaarstaat in de winkel? Of vind je het fijn als iemand anders jouw boodschappen ophaalt bij de supermarkt? De chauffeurs van de UTC helpen je graag! Een taxi reserveren kan via deze link of door te bellen naar 030-777 777 7.

Ibrahim UTC Utrechtse Taxi Centrale

Ibrahim (31) werkt al 10 jaar als taxichauffeur: ‘In dit beroep ben je soms net een psycholoog’

Utrechter Ibrahim Yildizli (31) werkt deze maand precies tien jaar als taxichauffeur bij de Utrechts...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Utrechtse Taxi Centrale (U.T.C.). Meer over Utrechtse Taxi Centrale (U.T.C.) ontdekken?

Utrechtse Taxi Centrale (U.T.C.)

taxibedrijven

Californiëdreef 35, Utrecht

Bekijk meer:taxibedrijven

adv.